VI S-AU PRESCRIS SAU RECOMANDAT MEDICAMENTE IN MOD GRESIT?

Chestionar intrebare: CAT DE DES ATI LUAT MEDICAMENTE ANUL ACESTA? (Poll is closed)
Alegere Voturi Statistici
de 3 ori 0 0%
de 2 ori 2 40%
o data 0 0%
niciodata 3 60%
foarte des 0 0%

Options VI S-AU PRESCRIS SAU RECOMANDAT MEDICAMENTE IN MOD GRESIT?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
oanalaurisa
Postat: Friday, November 9, 2007 9:20 PM

Nivel: Senior

Intrat: 1/10/2007
Postari: 5597


Luand in considerare faptul ca din pacate medicamentele sunt o parte integranta a vietii multor oameni,a tuturor de fapt,in anumite momente,as dori sa dezbatem un subiect mai delicat.

De cate ori vi s-au prescris sau recomandat medicamente in mod gresit,astfel ca daca le-ati fi luat,sa va treziti cu alte efecte??
MNiko
Postat: Friday, November 9, 2007 9:46 PM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
Tocmai mi s-a intamplat saptamana trecuta.banghead banghead . De fapt nu mie, ci Cristinei i s-au prescris medicamentele. Aveam o scrisoare medicala de la un alergolog cu care sa mergem la medicul de familie sa ne dea reteta gratuita/compensata. Zis si facut. Cu reteta ma prezint la farmacie si farmacista spunea tare in timp ce scria pe cutii care este dozajul. La Zyrtec imi spune 5ml de 2 ori pe zi, la care am sarit ca arsa cum, nu 5 pic de 2 ori pe zi? Noroc ca fusesem atenta la explicatiile alergologului si avand o copie a scrisorii medicale la mine, a studiat-o si farmacista si mi-a dat dreptate, desi in reteta scria 5ml.
oanalaurisa
Postat: Friday, November 9, 2007 10:02 PM

Nivel: Senior

Intrat: 1/10/2007
Postari: 5597
MNiko wrote:
Tocmai mi s-a intamplat saptamana trecuta.banghead banghead . De fapt nu mie, ci Cristinei i s-au prescris medicamentele. Aveam o scrisoare medicala de la un alergolog cu care sa mergem la medicul de familie sa ne dea reteta gratuita/compensata. Zis si facut. Cu reteta ma prezint la farmacie si farmacista spunea tare in timp ce scria pe cutii care este dozajul. La Zyrtec imi spune 5ml de 2 ori pe zi, la care am sarit ca arsa cum, nu 5 pic de 2 ori pe zi? Noroc ca fusesem atenta la explicatiile alergologului si avand o copie a scrisorii medicale la mine, a studiat-o si farmacista si mi-a dat dreptate, desi in reteta scria 5ml.Neatentia medicului de familie,oare de ce nu ma mai mira nimic???
MNiko
Postat: Friday, November 9, 2007 10:07 PM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
oanalaurisa wrote:Neatentia medicului de familie,oare de ce nu ma mai mira nimic???

In ziua aia, am stat la el in cabinet 30 min, cel mai mult, ca niciodata, doar ca 20 min a rescris retete pt altii.banghead banghead banghead
tris
Postat: Friday, November 9, 2007 10:12 PM


Nivel: Membru

Intrat: 10/17/2007
Postari: 77
Locatia: pe ici pe colo prin FS
De doua ori mi-a gresit tratamentul copilului de am ajuns noaptea cu el la urgenta.
oanalaurisa
Postat: Friday, November 9, 2007 10:18 PM

Nivel: Senior

Intrat: 1/10/2007
Postari: 5597

Sa va spun o chestie tare nasoala:

A venit la farmacie un domn cu un copilas mic,de nu se vedea de tejghea,cu o reteta pe care era prescris urmatorul tratament:

AMPICILINA 500 mg, 1 capsula la 6 ore,pentru abces dentar.

Pe reteta nu era scris nici numele pacientului, nici varsta,dar am avut un feeling tare ciudat si am intrebat pentru cine e,faza la care tatal a zis ca pentru copilas.
Cand am vazut ce mic e,avea 5 ani, am refuzat sa-i eliberez reteta si l-am pus sa sune medicul pediatru,care a intrebat cine a fost tampitul de stomatolog care i-a scris doza de adult.
Normal ca pediatrul a interzis respectivul tratament si i-a recomandat o suspensie de Ampicilina adaptata varstei copilului.
MNiko
Postat: Friday, November 16, 2007 1:49 PM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
Semnez din nou la acest capitol cu inca o reteta gresita. Medicamentele sunt ok, cele care ne trebuiau, dar cantitatea era prea mare. Noroc ca si cei de la farmacie se uita pe retete si au habar ce fac.
ira_tgr
Postat: Friday, November 16, 2007 1:51 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 11/2/2007
Postari: 2320
Locatia: RO
Niciodata
mihaela75
Postat: Friday, November 16, 2007 8:13 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/22/2006
Postari: 4839
Niciodata si sincer nu pricep ce-i cu topicul asta,care-i rostul? Sa demonstram ca farmacistii sunt salvatorii lumii iar medicii niste prosti?Erori medicale sunt si vor fi peste tot in lume...noroc cu farmacistii sa-si dau cu parerea si trec peste cuvantul medicului.Parerea mea e sa faca Medicina, sa devina medici si apoi sa comenteze .Ma bucur ca aici farmacistii isi vad de medicamentele lor si nu o fac pe sfatuitorii in ale bolilor. sic
oanalaurisa
Postat: Friday, November 16, 2007 9:28 PM

Nivel: Senior

Intrat: 1/10/2007
Postari: 5597
mihaela75 wrote:
Niciodata si sincer nu pricep ce-i cu topicul asta,care-i rostul? Sa demonstram ca farmacistii sunt salvatorii lumii iar medicii niste prosti?Erori medicale sunt si vor fi peste tot in lume...noroc cu farmacistii sa-si dau cu parerea si trec peste cuvantul medicului.Parerea mea e sa faca Medicina, sa devina medici si apoi sa comenteze .Ma bucur ca aici farmacistii isi vad de medicamentele lor si nu o fac pe sfatuitorii in ale bolilor. sic


Daca nu as respecta forumul asta si pe Adriana,as interpreta ce spui tu ca pe un atac la persoana,insa ma abtin pentru ca mi-am dat seama ca pe aici chiar sunt oameni care cred ca daca lor nu li se intampla anumite chestii,nici altora nu li se intampla.
Nu am zis ca medicii sunt niste prosti,ideea e alta,doar ca tu nu o intelegi si asta e cel mai bun pretext ca sa sari in sus.Ideea e ca peste o anumita varsta,oamenii nu mai studiaza nimic nou si raman la cunostintele din trecut,fapt care ii face cam depasiti de anumite situatii.Si cum doar medicii prescriu retete,NU farmacistii,daca nu se mai documenteaza cu evolutia bolilor si aparitia de noi tratamente,o mai dau in bara.
Nu,draga mea, farmacistii nu sunt salvatorii lumii,dar prin mainile lor trec intai toate medicamentele noi care apar,iar pasul urmator este sa se documenteze despre ele si nu trec peste cuvantul medicului,doar ca tu nu cunosti legea care zice ca farmacistul are obligatia sa verifice dozele prescrise de medic si daca acestea depasesc cat e permis,sa corecteze acest lucru. Conform legii exista o singura situatie in care nu corecteaza dozele prea mari si anume cea in care medicul specifica pe reteta "SIC VOLO",fapt prin care isi asuma raspunderea 100% pentru pacient,in celelalte cazuri fac puscarie si medicul si farmacistul daca ceva iese prost.
Dar tu,care abia astepti sa sari sa te certi,de unde sa stii ca unii oameni au profesii cu raspundere mare,raspundere pentru tine si pentru altii cu care intra in contact in fiecare zi si pentru care trebuie sa lucreze cu atentie maxima ,ca sa nu se intample chestii tragice???

Doar noi farmacistii ne dam mari,suntem salvatorii lumii,trecem peste cuvantul medicilor,sa faca atunci si medicii Facultatea de Farmacie,daca nu sunt in stare sa invete la Facultatea de Medicina dozele si administrarea si compozitia medicamentelor,fapt din cauza caruia multi copii au probleme ,iar ca adulti suporta consecintele recomandarilor lor minunate.

Oricum,daca nu are sens topicul acesta sau altele deschise de mine,am sa te rog sa le eviti,decat sa-ti dai cu parerea aiurea daca nu stii cum stau lucrurile in profunzime.
Iti multumim de perspicacitatea cu care vezi bunavointa celor care incearca sa ii ajute pe altii si pentru suport bineinteles!
mihaela75
Postat: Friday, November 16, 2007 9:35 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/22/2006
Postari: 4839
ok bye
Miri
Postat: Friday, November 16, 2007 9:44 PM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/26/2006
Postari: 16505
Locatia: pe o margine de lume...
Eu vreau sa mentionez ca, in primul rand, nu am patit niciodata sa primesc o prescriptie medicala eronata, nici din punct de vedere al medicamentului, nici din punct de vedere al dozei recomandate de catre medic.
In al doilea rand, citesc de fiecare data prospectul medicamentului eliberat si calculez singura, daca e nevoie, doza pe care sa o administrez in 24 de ore.
In al treilea rand, stiu cazuri in care o anumita terapie nu a avut rezultatul scontat si a trebuit suplimentata sau continuata cu un alt medicament, asta fara ca primua recomandare sa fie neaparat eronata.
Iar in ultimul rand, mie una mi-e tare cunoscuta practica de a ponegri pe altii,intre colegii din domeniul sanitar, incat mi-e lehamite sa mai vorbesc despre asta.Cunosc destule cazuri care, fiind depasite din punct de vedere chirurgical, explicatia data pacientului era "ai fost trimis prea tarziu...daca veneai mai repede....".

Scuze daca am deranjat pe cineva cu comentariul meu,nu asta mi-a fost intentia, dar fiecare are dreptul la propria opinie.

AdrianaC
Postat: Friday, November 16, 2007 9:45 PM

Nivel: ALBA CA ZAPADA

Intrat: 2/12/2006
Postari: 17788
Locatia: Bucuresti
Eu am trecut prin mai multe situatii.

1. Medicul prescrie o doza ok si un medicament la fel, dar farmacistul nu intelege reteta si imi da altceva.
2. Medicul de pe salvare imi prescrie o doza de aspirina din 6 in 6 ore, la copil sub 6 ani, ca avand viroza si de fapt aspirina nu se prea da la varsta aia si nici viroza nu avea, ci pneumonie (ma refer la faza de revelionul trecut cu Alice)
3. Medicul prescrie un medicament si farmacistul imi spune ca nu il are, si imi da altceva similar (sun intotdeauna medicul sa imi confirme ca ce mi se ofera chiar e similar, uneori confirma, alteori nu).


Concluzia: Nici medicii si nici farmacistii nu sunt atoatestiutori, ci doar oameni, si implicit pot gresi. Mai trist este ca in acest domeniu, SANATATE, nu prea ai voie sa iti permiti sa gresesti.

Maria & Mario
Postat: Friday, November 16, 2007 9:46 PM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 2/13/2006
Postari: 9883
Locatia: Departe-poate prea departe
oanalaurisa wrote:

,doar ca tu nu o intelegi si asta e cel mai bun pretext ca sa sari in sus.

Dar tu,care abia astepti sa sari sa te certi,de unde sa stii ......


Oricum, am sa te rog sa le eviti,decat sa-ti dai cu parerea aiurea daca nu stii cum stau lucrurile in profunzime.

Iti multumim de perspicacitatea !
oare oare oare oare nono nono nono nono nono Thumb down Thumb down Thumb down Thumb down

Asta ca sa nu comentez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miri
Postat: Friday, November 16, 2007 9:50 PM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/26/2006
Postari: 16505
Locatia: pe o margine de lume...
AdrianaC wrote:
Eu am trecut prin mai multe situatii.

.... farmacistul nu intelege reteta si imi da altceva.


Cu situatia asta m-am confruntat si eu,o singura data, doar ca fiind de fata cand medicul mi-a prescris reteta, am stiut despre ce medicament este vorba.
Si are mare dreptate Adriana: sanatatea nu e un domeniu in care iti poti permite sa gresesti!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed