Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| ... acelasi vis de mai multe ori?
Eu am avut o perioada in care pe de o parte imi venea sa rad dimineata, pe de alta parte sa plang, pentru ca in fiecare noapte visam acelasi vis.
Cineva alerga dupa mine sa ma omoare ( ), iar eu fugeam, fugeam, eram moarta de spaima si ajungeam la un moment dat la marginea unei prapastii, apoi ma uitam disperata in stanga si in dreapta, imi dadeam seama ca nu mai am unde sa fug, teama era din ce in ce mai mare si apoi, prima data cand am visat visul asta, mi-am spus in vis ca pot sa zbor si asa o sa scap si am inceput sa dau din maini si chiar am zburat si am scapat.
In urmatoarele dati, cand am visat acelasi vis, deja era ca un deja vu, stiam ca o sa ajung la un moment dat sa nu mai am unde sa fug, dar mergeam in aceeasi directie, apoi ajungeam iar la marginea prapastiei si deja imi spuneam relaxata, nah ca acum m-ati pierdut (asta le-o spuneam urmaritorilor ), ca stiu ca pot sa zbor.
Vi s-a intamplat asa ceva?
.... ca mergeti intr-un loc foarte cunoscut, dar pe care in viata de zi cu zi cu siguranta nu il cunoasteti?
Eu am patit asa intr-un vis, de am ramas masca a 2-a zi. Am visat ca eram intr-o casa si cunosteam la perfectie fiecare locsor din casa aia, visasem si unde se afla, din pacate nu am retinut pana dimineata, ca altfel cred ca eram in stare sa ma duc sa vad daca chiar asa arata . Totusi, in realitate, nu cunosc deloc casa respectiva, habar nu am ce e cu ea, dar in vis imi spuneam singura, pai vezi ca nu stiu ce e acolo, aia e dincolo, acolo mai are nu stiu ce, si chiar si in vis ma miram de unde stiu eu toate lucrurile astea. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| AdrianaC wrote:... acelasi vis de mai multe ori?.... ca mergeti intr-un loc foarte cunoscut, dar pe care in viata de zi cu zi cu siguranta nu il cunoasteti?Eu am patit asa intr-un vis, de am ramas masca a 2-a zi. Am visat ca eram intr-o casa si cunosteam la perfectie fiecare locsor din casa aia, visasem si unde se afla, din pacate nu am retinut pana dimineata, ca altfel cred ca eram in stare sa ma duc sa vad daca chiar asa arata . Totusi, in realitate, nu cunosc deloc casa respectiva, habar nu am ce e cu ea, dar in vis imi spuneam singura, pai vezi ca nu stiu ce e acolo, aia e dincolo, acolo mai are nu stiu ce, si chiar si in vis ma miram de unde stiu eu toate lucrurile astea.
Am anumite locuri din vise care le cunosc foarte bine si am si oameni care nu i-am vazut niciodata pe care-i visez regulat si pe care ii "cunosc". Senzatia este foarte ciudata dar a doua zi ma simt mai bine, parca am reusit sa mai merg intr-un loc pe care nu-l mai pot "atinge". Visele astea ma fac sa ma simt impacata cu ceva ce nu se poate descire, tu ce ai simtit a doua zi Adriana? Asta este unul dintre motivele pentru care eu nu cred in iadul si raiul biblic, visele de acest gen ma fac sa fiu convinsa ca totul are o continoare.
Primul vis descris de tine stiu ca reprezinta toate problemele tale care nu-ti dau pace, incerci sa scapi de ele prin fuga. Incearca sa te opresti din fuga si sa-ti impui sa te trezesti, repeta de multe ori ca este doar un vis si trezeste-te. Nu o sa-ti rezolve problemele dar macar ai sa te poti odihni noaptea. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| [quote=AdrianaC]... acelasi vis de mai multe ori? .. mi-am spus in vis ca pot sa zbor si asa o sa scap si am inceput sa dau din maini si chiar am zburat si am scapat.[quote]
Atentie la senzatia de zbor...in vis. Uneori se asociaza cu afectiuni pulmonare. |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Eu am avut doua vise care mi-au marcat tineretile.
Unul, eram pe o tabla de sah si niste furnici impingeau niste baloturi de paie catre mine. Fugeam de frica sa nu ma striveasca iar cand ajungeam la marginea tablei de sah ma trezeam.
Al doilea, zburam cand vedeam in vis culoarea verde. In Braila sunt niste bulevarde dragute iar in vis zburam peste copacii inverziti de pe bulevard. Daca nu mai vedeam culoarea verde aterizam usor si mergem pe jos pana cand apareau iar copaci cu frunze verzi. Visul s-a mai dezvoltat putin in sensul ca in vis imi apareau anumite obstacole pe care le depaseam zburand. Senzatia era super dar din pacate nu am mai visat demult acest vis.
Am discutat cu cineva despre ambele vise si se pare ca cel de-al doilea are legatura cu pacea de sine, liniste sufleteasca etc. Primul era legat de stresul examenelor de bac si admitere facultate. Dupa ce am depasit perioada examenelor nu am mai visat aceste vise. De fapt cred ca au trecut cam 14-15 ani de cand nu le-am mai avut. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| g_nicoleta2000 wrote:
...Visele astea ma fac sa ma simt impacata cu ceva ce nu se poate descire, tu ce ai simtit a doua zi Adriana? ...
A doua zi stiu ca eram foarte mirata si contrariata de faptul ca chiar am stiut tot ceea ce se afla in acea casa si unde se afla casa , etc, etc. A fost ceva peste puterea mea de intelegere. Prea ma duceam la fix, de parca stiam locurile ca in palma.
g_nicoleta200 wrote: Primul vis descris de tine stiu ca reprezinta toate problemele tale care nu-ti dau pace, incerci sa scapi de ele prin fuga. Incearca sa te opresti din fuga si sa-ti impui sa te trezesti, repeta de multe ori ca este doar un vis si trezeste-te. Nu o sa-ti rezolve problemele dar macar ai sa te poti odihni noaptea.
La vremea respectiva, pentru ca asta s-a intamplat acum vreo 2-3 ani, daca nu si mai bine, imi spuneam in vis ca stiu ce o sa urmeze si nu trebuie sa imi fac griji ca o sa zbor si fugeam oarecum mai relaxata , dar in acelasi timp aveam totusi senzatia aia de fior rece pe sira spinarii pe care o ai cred cand esti urmarit de unii ca sa te omoare . Incercam sa ma trezesc, sa imi spun ca e doar un vis, dar nu reuseam niciodata. Mereu ma trezeam numai cand imi luam zborul si ... zburam asa de frumos, e o senzatie de nedescris !
Mi-a placut tare ultima fraza
[quote=Sousourel]Sousourel, nu stiam de asta, dar in orice caz mi-am facut chiar anul acesta prin iulie, de cand cu problema cu ochii, si RMI cerebral si radiografie la plamani si nu mi-a iesit ca as avea ceva. Sper sa nu am nimic, desi, ceva-ceva ma supara pe acolo.
Roxanel, asa e ca e super sa visezi ca zbori ? |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| E super sa visezi ca zbori...am si eu ocazional vise de acest fel...iti da senzatie de libertate si fericire, euforie, dincolo de realitate....de a putea trece peste obstacole, fizice si de alta natura. Te incarci cu emotii pozitive pentru o intreaga perioada. Din pacate la mine s-a dovedit ca intr-adevar s-a asociat cu afectiuni pulmonare, ceea ce nu doresc nimanui. |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Intr-adevar senzatia de a zbura era super. De nedescris. Nu as putea sa o compar cu nici o alta senzatie. Petrecandu-se totusi in somn este de domeniul irealului si chiar daca as vrea nu as stii cum sa o descriu.
Sousourel imi pare rau sa aud ca la tine a coincis cu altceva. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/11/2007 Mesaje: 818
| Eu stiam ca toate visele astea cu prapastii,caderi sau zboruri sunt de fapt de natura cardiaca-daca pot spune asa.Eu visam ca zbor cand eram mai mica,foarte des de altfel si asa este,este o senzatie minunata!Auzisem ca cei care viseaza caderi au tensiunea mica si cei care viseaza ca zboara au tensiunea ridicata,sau invers?Nu mai stiu... |
|
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Am avut si vise care se repetau si vise in care imi apareau locuri in care nu mai fusesem(in realitate), dar in vis imi erau foarte cunoscute. In copilarie mi s-a tot repetat un vis: eram la bunicii mei, iar in gradina aveam un loc unde era bolta de vita-de-vie, sub care aveam un leagan(dintr-o coarda de vie) in care abia asteptam sa ma dau!!!!! Acest vis mi s-a tot repetat o iarna intreaga, de fapt pana in vara cand am mers acolo in vacanta si....stupoare chiar am descoperit acel loc, despre care mama si bunicii mi-au spus ca nu il mai vazusem NICIODATA!!!!!!! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/11/2007 Mesaje: 818
| |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 77
| Candva zburam frecvent in vis si imi placea la nebunie. A doua zi eram fericita, aveam o stare de bine care imi place. Cand eram sportiva, pana in 14 ani, visam mereu ca alerg pe blocuri sarind de la unul la altul si la un moment dat cad in gol, ma trezeam de un tresarit puternic. (Mereu am avut tensiune mica, iar cu inima nu stiu cum stau desi as vrea sa fac un control ca tare rau ma mai simt) Visul cel mai ciudat al vietii mele a fost pana intr-un an de la moartea sorei mele. Eram intr-o incapaere cu o lumina verzuie si imbracata intr-o rochie de matase verde spre petrol. Am coborat in fata cladirii si acolo era un ritual cu tobe in care bateam pasi mici dansand intr-un ritm nebunesc. Cand am urcat o femeie s-a apropiat de mine cu o mana si cu un picior rupt uitandu-se fix la mine fara sa-mi vorbeasca. Apropiidu-se de mine privirea mea o simteam ca patrunde in sufletul femeii si am simtit o mare durere si nefericire, la care am constatat ca e sora mea si am inceput sa plang intreband-o daca si acolo este nefericita ca si in viata de aici. Mi-a cazut in brate si am asezat-o pe un pat plangand de suparare, coplesita fiind de nefericirea ei.(sora mea a murit intr-un accident de tren in urma caruia si-a rupt o mana si un picior) M-am trezit si nu mi-am putut reveni toata ziua. Am plans ca un copil cu sentimentul acela de durere in suflet. Ii simteam privirea sfredelitoare si suferinta. Dar apoi am avut o mare fericire. |
|
Inregistrat: 12/19/2007 Mesaje: 42
| Adriana-Cine alearga dupa tine sunt defapt grijile tale,problemele tale,fobiile tale din viata reala.Trebuie sa le descoperi,pt ca ai tendinta sa evadezi din realitate(vezi zborul) crezand ca scapi de probleme,dar nu faci decat sa le ascunzi in subconstient,intr-un sertar din care ies doar noaptea ca fantomele .Doar tu iti poti descoperi ce te chinuie pe tine din subconstient,fa legaturi intre vise,leaga-te de cele mai nesimnificative detalii,cheia e acolo!
Nicoleta-Si eu cred ca te intalnesti cu persoane dragi de dincolo,pe care in viata asta nu le-ai intalnit inca.
SOUSOUREL-nu stiam ca se asociaza zborul cu afectiunile pulmonare,dar probabil ar avea o explicatie.bolile au o semnificatie spirituala,iar bolile de plamani apar la persoane care evadeaza mult din realitate,care fug(subconstient,nu neaparat rational ,pt ca sunt persoane care nu se vor recunoaste aici.) si de aici probabil se face asocierea cu visele astea de zbor,pt ca ei banuiesc ca viseaza mult ca zboara.dar nu toti care viseaza asa au probleme grave.
TRIS-tu ai vise de premonitie,cel putin cu persoanele dragi .imi pare tare rau de sora ta!cred ca nu treci niciodata peste asemenea durere. apoi ai mai visat-o? tobele alea semanau cu un ritual antic,la inmormantari.cum nu doar ai vazut,ci ai si participat activ la dans,te-a afectat direct.
|
|
Inregistrat: 12/19/2007 Mesaje: 42
| Chiar dimineata am visat o persoana draga care a murit ...Venise ,stiam ca a murit,stiam ca va plecaacolo sus...i-am spus ca as fi dat orice sa ne mai vedem odata si a raspuns calm "stiu. simt de acolo " m-am trezit ,am plans un pic ,dar am asa o liniste ca a fost atat de real,am simtit intalnirea asta atat de reala,si mi-a facut bine pe o parte,desi mi-e tare dor.. |
|
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 77
| aelita wrote:TRIS-tu ai vise de premonitie,cel putin cu persoanele dragi .imi pare tare rau de sora ta!cred ca nu treci niciodata peste asemenea durere. apoi ai mai visat-o? tobele alea semanau cu un ritual antic,la inmormantari.cum nu doar ai vazut,ci ai si participat activ la dans,te-a afectat direct. De atunci nu am mai visat-o direct, dar i-am simtit prezenta in visele mele. Dupa cum spui tu pare ca aceea a fost inmormantarea ei poate in mintea mea. |
|
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Eu visez zilnic ca zbor In ultimul timp am tot visat ca eram o eroina si salvam vieti |
|
|