Fete dragalase si harnicute, cum ati stabilit voi numarul de ochiuri daca n-ati facut esantionul?
Delfinas, tot cand ai sa faci esantionul ai sa vezi si cu ce nr. de andrele iese mai frumos modelul. Depinde cat de strans/larg lucrezi.
Etapele de lucru sunt urmatoarele:
1. Alegerea modelului si a firului;
2. Luarea masurilor si executarea tiparului;
3. Stabirea numarului de ochiuri, ESANTIONULUI;
4. Finisarea obiectelor.
Toate etapele sunt importante si nu se recomanda sa se sara vreuna.
Modelul are schema si e asa:
R1 si R3, M(margine), * 3ochiuri dos, 3 ochiuri fata,3 ochiuri dos*, se repeta * de cate ori e nevoie, M.
R4 (dos),M, *3 ochiuri fata,3 dos tricotate impreuna cu firul in fata lucrului, 3 fata*, M
R5 M, *3 dos, dintr-un ochi se fac 3(1 fata fara sa se scoata de pe andrea, 1 jeteu,1 fata si se scot pe andreaua dreapta), 3 dos*,M.
Se repeta R 1-5.
Eu dupa ce as face esantionul, in functie de grosimea firului, as jongla un pic cu randurile de model. Adica daca firul e mai grosut as face modelul pe 7 sau 9 randuri. Un model facut in mai multe randuri, alungeste si unul pe mai putine scurteaza. Depinde si de silueta voastra.
V-am facut "capul mare", scuzati-ma dar daca tot nu-l lucrez acum nu m-am putut abtine.
Sper ca nu v-am suparat, oricum voi lucrati cum doriti ca doar sunt vestele voastre nu ale mele.
Daca va deranjez, spune-ti-mi clar ca doar nu-i capat de tara!