Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| multumesc 2dora nu stiu exact cu ce o sa fac, eu acum nu sunt acasa eu asi incepe pe 90 ochi, de fapt e nevoie de 89, 3 ochi pe dos, 3 pe fata.
|
|
Inregistrat: 6/15/2011 Mesaje: 1026
| 2dora , multumesc pentru sfat ,am renuntat la ideea de a utiliza alize am scos din "cufarul cu minuni" un mohair foarte subturi care se lucreaza cu 2,5 sau 3 si l-am pus in doua ,cred ca pe acesta o sa-l utilizez,dar ce ziceti daca am pus firul in doua sa-l lucrez cu andrea de 4? sau 3,5 ? Petronela , de abia astept sa ne sfatuim si ulterior sa ne alegem cu cate o vestuta .Am facut poza la fir ,o sa revin cu aceasta.A... Petronela , cand spui ca este nevoie de 89 ochi te referi la partea care vine in fata si care se impleteste ? Eu nu am numarat. Am revenit , eu cred ca modelul este asa: 3 pe fata si unul pe dos, modelul se face din ochiurile pe fata.Da avem asa: 15 coloane * 3 = 45 +2 ochiuri in margine(adica 4)+cate 1 ochi intre coloane adica 14=63 exact ca in poza. |
|

| da, ma refer la partea din fata, care se impleteste. zic ca e un fel de elastic din 3 fata, 3 spate. la cei 3 ochi fata se face modelul, care dupa cum vad e scazut pe fata si inmultit pe spatele lucrului.
cred ca renunt la alpin, mi-am amintit ca am un baby frize, bleumarin nu mai am rabdare, abia astept sa ajung acasa, sa incep un esantion macar delfin sa ai spor
|
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 6/2/2013 Mesaje: 24
| Fete dragalase si harnicute, cum ati stabilit voi numarul de ochiuri daca n-ati facut esantionul? Delfinas, tot cand ai sa faci esantionul ai sa vezi si cu ce nr. de andrele iese mai frumos modelul. Depinde cat de strans/larg lucrezi. Etapele de lucru sunt urmatoarele: 1. Alegerea modelului si a firului; 2. Luarea masurilor si executarea tiparului; 3. Stabirea numarului de ochiuri, ESANTIONULUI; 4. Finisarea obiectelor. Toate etapele sunt importante si nu se recomanda sa se sara vreuna. Modelul are schema si e asa: R1 si R3, M(margine), * 3ochiuri dos, 3 ochiuri fata,3 ochiuri dos*, se repeta * de cate ori e nevoie, M. R4 (dos),M, *3 ochiuri fata,3 dos tricotate impreuna cu firul in fata lucrului, 3 fata*, M R5 M, *3 dos, dintr-un ochi se fac 3(1 fata fara sa se scoata de pe andrea, 1 jeteu,1 fata si se scot pe andreaua dreapta), 3 dos*,M. Se repeta R 1-5. Eu dupa ce as face esantionul, in functie de grosimea firului, as jongla un pic cu randurile de model. Adica daca firul e mai grosut as face modelul pe 7 sau 9 randuri. Un model facut in mai multe randuri, alungeste si unul pe mai putine scurteaza. Depinde si de silueta voastra. V-am facut "capul mare", scuzati-ma dar daca tot nu-l lucrez acum nu m-am putut abtine. Sper ca nu v-am suparat, oricum voi lucrati cum doriti ca doar sunt vestele voastre nu ale mele. Daca va deranjez, spune-ti-mi clar ca doar nu-i capat de tara! |
|
| Dora , modelul este cum am zis eu 3 fata 1 dos, restul sfaturilor sunt pretioase , cand o sa fac esantionul (poate reusesc maine ) vin cu poze ,asa ca fii pe faza ca astept pareri. Eu sunt grasa ,asa ca ... nu stiu ,cum sa fac randurile din mai multem ochiuri?Si nu deranjezi , cel putin nu pe mine .Daca dereanjezi pe cineva imi poti trimite un pm si mai vorbim asa.Eu intru in fiecare zi ,seara ,rar se intampla sa nu pot intra , munca mea se desfasoara la calculator in cea mai mare parte a timpului meu. |
|

| 2dora wrote:Fete dragalase si harnicute, cum ati stabilit voi numarul de ochiuri daca n-ati facut esantionul? Delfinas, tot cand ai sa faci esantionul ai sa vezi si cu ce nr. de andrele iese mai frumos modelul. Depinde cat de strans/larg lucrezi. Etapele de lucru sunt urmatoarele: 1. Alegerea modelului si a firului; 2. Luarea masurilor si executarea tiparului; 3. Stabirea numarului de ochiuri, ESANTIONULUI; 4. Finisarea obiectelor. Toate etapele sunt importante si nu se recomanda sa se sara vreuna. Modelul are schema si e asa: R1 si R3, M(margine), * 3ochiuri dos, 3 ochiuri fata,3 ochiuri dos*, se repeta * de cate ori e nevoie, M. R4 (dos),M, *3 ochiuri fata,3 dos tricotate impreuna cu firul in fata lucrului, 3 fata*, M R5 M, *3 dos, dintr-un ochi se fac 3(1 fata fara sa se scoata de pe andrea, 1 jeteu,1 fata si se scot pe andreaua dreapta), 3 dos*,M. Se repeta R 1-5. Eu dupa ce as face esantionul, in functie de grosimea firului, as jongla un pic cu randurile de model. Adica daca firul e mai grosut as face modelul pe 7 sau 9 randuri. Un model facut in mai multe randuri, alungeste si unul pe mai putine scurteaza. Depinde si de silueta voastra. V-am facut "capul mare", scuzati-ma dar daca tot nu-l lucrez acum nu m-am putut abtine.  Sper ca nu v-am suparat, oricum voi lucrati cum doriti ca doar sunt vestele voastre nu ale mele. Daca va deranjez, spune-ti-mi clar ca doar nu-i capat de tara!
multumesc |
|
| Delfin, ai dreptate in fotografiile cu vesta, modelul este 1 dos, 3 fata, 1 dos, dar eu am explicat modelul din schema -diagrama. Ochiul pe dos fiind un fel de "ochi auxiliar", nu influenteaza tehnica modelului ci numai estetica lui. Cam anapoda exprimarea, sper sa fie inteleasa! Spor la treaba tie si lui Petronela!  |
|
| Da ,eu am inteles la ce te-ai referit tu , eu am marit vestuta si asa am vazut cate ochiuri sunt la model , ma refer aici si la cele dintre coloane si la ochiurile care sunt folosite la vestuta respectiva. (DESPRE ACESTE OCHIURI ERA VORBA ,NU DESPRE CATE FOLOSIM NOI)In ceea ce priveste cate ochiuri folosim noi la vesta asta intereseaza pe fiecare (dupa cum ii spuneam Petronelei intr-un pm , fiecare calculeaza in functie de marime ei) asadar nu trebuie sa taXam imediat pe fiecare ,ca nu asta-i rostul aici.ZIC.Pupici A.... am lucrat la esantion cu doua fire diferite ,am aless in final un PNA alb ,am facut si poza poate pppun maine una , sau poate in asta seara,sa vadem daca am timp. |
|
| Imi pare rau ca s-a inteles ca doresc sa "taxez", nu asta mi-a fost intentia. Exprimarea in mediul virtual e mai dificila, nu se vede mimica fetei s.a.
|
|
| este in regula , stai linistita. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 3/22/2013 Mesaje: 195
| mult spor fetelor |
|
| si inceputul vestei mele , pe care nu stiu daca o voi termina curand , dar macar am inceput-o. delfin attached the following image(s):

|
|
| Ai fost vrednicuta, bravo! Hai ca inceputul a fost greu, de acum merge mai repede la benzi ....si deja aproape un piept e gata. Te mai mobilizezi cateva seri si ne arati vesta gata, tot s-a racit vremea. Spor! |
|

| delfin wrote:si inceputul vestei mele , pe care nu stiu daca o voi termina curand , dar macar am inceput-o. sa ai spor |
|
Inregistrat: 10/15/2010 Mesaje: 43
| Delfin, sa ai spor. Asteptam finalul |
|
|