Stele, desi am intrat un pic off-topic, m-am interesat:
"Durata de acordare a concediului si indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este de cel mult 183 de zile in intervalul unui an, socotita din prima zi de imbolnavire.
Incepand cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de catre medicul specialist pana la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al casei de asigurari sociale."
Cat despre cele 45 de zile pt copil bolnav, acestea sunt platite cu 85 %. Daca se depaseste perioada, cred ca parintele copilului intra in concediu fara plata.
|
Stele, cu silueta ta, eu cred ca poti opta pentru multe tinute. Mi se pare ca iti sta f bine in pantaloni si sacou, degeaba zici ca-i "prea clasic". Nu uita ca toamna asta se poarta tricotul, fie cu ochiuri largi sau mici (mai indicate pt serviciu cele mici), in culori aurii sau tente de mov-lila (una dintre culorile care, personal, nu imi plac). Si obligatoriu o brosa pe reverul sacoului sau un sirag la gat, chiar daca porti o camasa in dungi si un costum de denim. Iar in zilele mohorate, opteaza pentru ROSU!
|
MNiko, daca angajatorul nu este de acord cu demisia cu acordul partilor, trebuie sa iti scrie pe demisie data cu care este de acord (nu mai mare decat preavizul). Nu are nicio legatura cu celebra "litera I", care, oricum, nu mai exista-concedierea pe motive disciplinare se face cu art. 61 lit. a. Angajatorul tau a fost, probabil, suparat si a rabufnit, dar tu trebuie sa fii linistita si sa-ti stii drepturile. CIM se desface cu art. 61 (a) numai dupa infiintarea unei comisii si cercetarea disciplinara. In ce priveste cursurile de formare profesionala-depinde. In principiu, angajatorul te poate obliga la plata cursului doar daca ai semnat un act aditional prin care te obligi sa platesti contravaloarea cursului in cazul in care pleci de la el inainte de 6-12-18 luni sau cat crede el de cuviinta ca a "costat" cursul.
Bafta multa si sa auzim de bine!
Stele, din cate stiu eu, concediul pentru ingrijirea copilului bolnav despre care vorbesti tu face parte din alta categorie (concedii acordate pt sarcini, crestere si ingrijire copil) si este de max. 45 zile/an pentru fiecare copil, fiind platit cu 85%. Pe de alta parte, fiecare angajat are dreptul la concediu medical, in limita a 120 zile/an, in cazul depasirii acestei limite fiind necesara evaluarea persoanei in cadrul unei comisii medicale.
Sanatate si succes!
|
Ma interesez maine si va spun, ca acum sotul doarme si din povesti stiu ceva cam vag...
|
O poza care mie mi-a placut mult, de la inceputul verii, in parc, la apus.
|
Oau, ce de realizari! Bravo, puiuti, bravo mamici! Felicitari tuturor!
Eu ma laud cu mine insami ca mi-am schimbat jobul, pe un salariu triplu decat cel pe care reincepusem. Ma laud cu Razvan e ca cuminte, ca vorbeste vrute (si nevrute, ca uneori repeta si ce nu trebuie ), ca a inceput sa sara pe ambele picioare, ca poarta Pampers doar cand doarme (sper sa scapam si de ala curand), ca invata sa se imbrace singur (e haios cum isi pune singurel papuceii in picioare)...
Pana la urmatoarele laude, multe succese tuturor!
|
In Delta a fost super...nu gasesc acum pozele sa va pun cateva...Nu s-a prins mare lucru, in 4 zile doar vreo 10 kg (2 persoane), dar peisajele, locurile, oamenii au fost suficiente pentru linistea lui incat sa-si doreasca sa se intoarca anul viitor.
|
Salutare, fetele! Just dropping by to say "Hello"...
Incerc sa vad ce mai faceti, am ramas uimita sa vad cate mesaje au unele dintre voi.
Felicitari tuturor sarbatoritilor, multa sanatate si bucurii la pitici, parinti, bunici.
Noi suntem bine, crestem...nu-mi vine sa cred ca Raz face acusica 2 ani...
Va pupicesc pe toate!
|
Am predat in scoala Waldorf, nu este asa libertina precum se crede, din cauza ca este tot o institutie de stat, asa ca se supune restrictiilor Inspectoratului Scolar. Sunt elevi tare buni, mult mai cu bun simt decat in scolile traditionale (poate pentru ca sunt si mai putini, iar intrarea este selectiva). In ceea ce priveste predarea, dupa mine e mult mai bine - se preda calitativ, nu cantitativ, desi, in final, se ajunge tot la acelasi nivel cu cei din celelalte scoli, pentru se dau examenele laolalta. Am avut ocazia sa merg si la scoli Waldorf din strainatate - da, acolo e altfel... Consider ca lumea nu stie prea multe despre aceasta alternativa, sunt multi cu prejudecati si destul de neincrezatori. Nici scoala nu reuseste sa elimine aceste prejudecati, ca e in minoritate. Are si sistemul acesta defectele sale, ca oricare altul, dar cred ca este benefic, mai ales in anii de gradinita si cei primari.
|
Stiam ca limita de bagaj de mana e valabila pentru orice companie, iar ce este peste se plateste...poate ma insel eu... Cat despre pierdutul bagajelor, sa stii ca sunt multe companii care o fac adesea...
|