Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Stie cineva versurile de la cantecelul " Valea Prahovei"? Il cantam cu mare foc cand eram mica, da nu mi-l mai aduc aminte iar mama meape asta a uitat sa si-l scrie in carnetel:009: |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Taty, nu stiu daca astea sunt, ca eu stiu cantecelul. Dar am cautat pe net si asta am gasit...
Mindra si frumoasa-i valea prahovei chiuie pe vale fete si flacai lautarii cinta sculele iau foc tinerii se aduna si se prind de joc lautarii cinta sculele iau foc tinerii se aduna si se prind de joc
ce minunataaa esti valeaa prahoveeei vara cind se uita soarele infloresti ca o zina albastra tot mai mindra esti straiele de iarna te impodobesc prea frumoasa vale te iubesc
e un joc anume pe acest meleag muntii se apleaca si privesc in larg babele la hora cind s-au intilnit l-au jucat pe munte pina au inlemnit babele la hora cind s-au intilnit l-au jucat pe munte pina au inlemnit
ce minunataaa esti valeea prahoveei prahova gradina sa infloresti mereu pe ale tale plaiuri am crescut si eu dorurile in cintec ti le daruiesc prea frumoasa vale te ïubesc |
|

Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| cute_baby_of_mine wrote:Taty, nu stiu daca astea sunt, ca eu stiu cantecelul. Dar am cautat pe net si asta am gasit...
Mindra si frumoasa-i valea prahovei chiuie pe vale fete si flacai lautarii cinta sculele iau foc tinerii se aduna si se prind de joc lautarii cinta sculele iau foc tinerii se aduna si se prind de joc
ce minunataaa esti valeaa prahoveeei vara cind se uita soarele infloresti ca o zina albastra tot mai mindra esti straiele de iarna te impodobesc prea frumoasa vale te iubesc
e un joc anume pe acest meleag muntii se apleaca si privesc in larg babele la hora cind s-au intilnit l-au jucat pe munte pina au inlemnit babele la hora cind s-au intilnit l-au jucat pe munte pina au inlemnit
ce minunataaa esti valeea prahoveei prahova gradina sa infloresti mereu pe ale tale plaiuri am crescut si eu dorurile in cintec ti le daruiesc prea frumoasa vale te ïubesc
Multumesc Elena, dar nu sunt astea versurile ... off mai si nu imi mai aduc aminte decat cum suna |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Stie cineva versurile de la Are mama o fetita ? Nu-mi mai aduc aminte deloc |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| mariuta wrote:Stie cineva versurile de la Are mama o fetita ? Nu-mi mai aduc aminte deloc
despre asta e vorba?
Are mama o fetita - I. D. Pietrari
Are mama o fetita, Cu ochi mari, cu gura mica, Fruntea ca o poienita, Genele de rindunica, Si, pe-obraz, o alunita, Dar are ceva ce-i strica: ii e parul ciufulit, Parca s-au jucat in el, Pina cind au obosit, Trei motani si-un soricel, Si-un arici foarte grabit. O, ce bine i-ar sedea Daca si l-ar pieptana.
sau
Are mama o fetita, Frumusica foc, Cu ochi dulci, Cu gura mica Si cu glas de rindunica, Nu o dau pe lumea-ntreaga Fata mami draga, draga...
|
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Dana: am vazut poezioara si pe site-ul Mirunei. Imi place
mai exista o varianta scurta la "are mama o fetita"
Are mama o fetita, Cat un ghemotoc! Are mama o fetita, Frumusica foc! Vesela si harnicuta, Unde s-ar afla, Parca e o furnicuta! Asa este ea!
Si la scoala si acasa E mereu in zor! Fata mamii e voioasa Si de ajutor!
|
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Darria wrote: mai exista o varianta scurta la "are mama o fetita"
Are mama o fetita, Cat un ghemotoc! Are mama o fetita, Frumusica foc! Vesela si harnicuta, Unde s-ar afla, Parca e o furnicuta! Asa este ea!
Despre asta era vorba ... Multumesc mult! |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Cu placere Mariuta Il retin fiindca este un cantecel special pt. mine desi e vechi, de cand eram la gradinita. Acum, din comoditate(e mai simplu de copiat decat sa scriu), am copiat de pe net. |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Darria wrote:Dana: am vazut poezioara si pe site-ul Mirunei. Imi place mai exista o varianta scurta la "are mama o fetita"
Multumim, Darria! Voi schimba poezia cand va mai creste Miru, sa se potriveasca mai bine |
|

Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Fetelor am si eu O MARE RUGAMINTE: daca stie cineva versurile cantecului popular "Dobrogeanca" parca asa se numea, nu mai tin mint:
Mandra fata de pescar Traga lotca mai la mal Fata mea din Dobrogea Vin' cu lotca de ma ia Fata mea din Dobrogea Vin' cu lotca de ma ia.
Multumesc inca de pe acum si va pup pe toate!!! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| sus pe cer sunt numai stele, pe pamant sunt floricele, dar nici una dintre ele, nu-i ca ochii mamei mele.
|
|

Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| oana_daniela wrote:sus pe cer sunt numai stele, pe pamant sunt floricele, dar nici una dintre ele, nu-i ca ochii mamei mele.
Oana sunt versurile pe care le-am cerut eu? sau sunt altele caci nu am inteles???!?! |
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Darria wrote:
mai exista o varianta scurta la "are mama o fetita"
de cand cautam versurile astea!ma bucur mult ca le-am gasit,o sa-i cant fetei si altceva decat cele 4 versuri |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| Fetelor, va rog poate cineva sa-mi traduca urmatoarele versuri ?
TARKAN - KUZU KUZU
Bak Kýrýldý kolum kanadým Olmadý tutunamadým Zor, yokluðun çok zor alýþamadým Vur Vur bu akýlsýz baþý duvarlara taþlara vur sevabýna, Sonra affet gel bas baðrýna
Süzüldüm eridim, sensiz olamadým...
(Kuzu kuzu kuzu kuzu kuzu kuzu kuzu kuzu)
Ýþte kuzu kuzu geldim dilediðince kapandým dizlerine Bu kez gururumu ateþe verdim yaktým da geldim Ýster at ister öp beni ama önce dinle ve bak gözlerime Ýnan bu defa, anladým durumu tövbeler ettim.
Vur Vur bu akýlsýz baþý duvarlara taþlara vur sevabýna, sonra affet, gel bas baðrýna
Süzüldüm eridim, sensiz olamadým...
Ýþte kuzu kuzu geldim dilediðince kapandým dizlerine Bu kez gururumu ateþe verdim yaktým da geldim, Ýster at ister öp beni ama önce dinle ve bak gözlerime Ýnan bu defa, anladým durumu bil...
(Tövbeler ettim)
(Kuzu kuzu kuzu kuzu kuzu kuzu kuzu kuzu...)
Acý biberler sür dilime dudaklarýma..
(Kuzu kuzu kuzu kuzu kuzu kuzu kuzu kuzu)
Ýþte kuzu kuzu geldim dilediðince kapandým dizlerine Bu kez gururumu ateþe verdim yaktým da geldim, Ýster at ister öp beni ama önce dinle ve bak gözlerime Ýnan bu defa, anladým durumu tövbeler ettim.
Ýþte kuzu kuzu geldim dilediðince kapandým dizlerine Bu kez gururumu ateþe verdim yaktým da geldim, Ýster at ister öp beni ama önce dinle ve bak gözlerime Ýnan bu defa, anladým durumu tövbeler ettim
ANLAMIYORUM |
|

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11815
| Pe asta il stitii?
Un motan cit un pisoi Pam-pam-param-pam-pam Sta pe o lada de gunoi Pam-pam-param-pam-pam Si tot cauta in el Pam-pam-param-pam-pam Sa gaseasca un soricel Pam-pam-param-pam-pam
REFREN:
A plecat motanul,a plecat golanul Ce sint eu de vina de-l calca vreo masina!
A trecut de atunci un an Pam-pam-param-pam-pam S-a insurat bietul motan Pam-pam-param-pam-pam De atunci cauta-n gunoi Pam-pam-param-pam-pam Hrana pentru 8 pisoi Pam-pam-param-pam-pam
REFREN |
|
|
|