Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Eu acum patru ani am facut hepatita b. Am ajuns la urgente si de acolo nu m-au mai lasat sa plec acasa. Trei saptamani am stat internata. Cum puteam eu sa iau concediul de la doctorita in 24 sau 8 de ore? Nici nu mai stiu cum am facut, cred ca s-a dus seful meu la medicul de familie, care ne facuse si medicina muncii, si a luat concediul...Sunt situatii si situatii. Dar cred ca cei care iau concedii medicale mai mult de doua pe an, trebuie controlati. Adica este o limita, un bun simt. Eu pe astia i-as controla, ca unul care ia concediu medical o data la 5 ani nu cred ca face vreo smecherie... Iar cu muncitul la negru in paralel cu CIC, nu e nimic de condamnat. La ce bani se dau in ziua de azi, salarii la particular vreau sa spun...Eu luam 600 lei de la patron. De ce sa nu iau 600+800 daca se putea? Pentru ca nu plateam dari la stat? Pentru ce sa platesc daca tot ce am platit s-a furat?
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| zaza_ wrote: Iar cu muncitul la negru in paralel cu CIC, nu e nimic de condamnat. La ce bani se dau in ziua de azi, salarii la particular vreau sa spun...Eu luam 600 lei de la patron. De ce sa nu iau 600+800 daca se putea? Pentru ca nu plateam dari la stat? Pentru ce sa platesc daca tot ce am platit s-a furat?
acum fara suparare, acesta este un mod de a gandi strict romanesc.Penntru mine inselaciunea este inselaciune si minciuna este minciuna.Pentru linistea mea sufleteasca mai bine le evit. |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 4/19/2010 Mesaje: 60
| Iar daca esti in concediu de maternitate, care de fapt nu e boala....atunci ce faci? Stiam ca sunt recomandate plimbarile, nu? Da, sunt de acord cu verificarea medicalelor ptr cei ce ii ia destul de des , iar bolile sunt inchipuite, platite. Am vazut medical cum ca omul avea fractura la mana....ciudat a fost ca respectivul a venit sa isi aduca medicalul , dar avea 2 maini intregi |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| TIANAPET wrote:Iar daca esti in concediu de maternitate, care de fapt nu e boala....atunci ce faci? Stiam ca sunt recomandate plimbarile, nu? Da, sunt de acord cu verificarea medicalelor ptr cei ce ii ia destul de des , iar bolile sunt inchipuite, platite. Am vazut medical cum ca omul avea fractura la mana....ciudat a fost ca respectivul a venit sa isi aduca medicalul , dar avea 2 maini intregi
repet, concediul de maternitate nu este concediu medical si nu cred ca este normal sa nu poti iesi din casa intre anumite ore.Este normal doar sa fii controlata ca te ocupi intr-adevar de copil si nu muncesti la negru.Bineinteles, este strict punctul meu de vedere. |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| TIANAPET wrote:Iar daca esti in concediu de maternitate, care de fapt nu e boala....atunci ce faci? Stiam ca sunt recomandate plimbarile, nu? Da, sunt de acord cu verificarea medicalelor ptr cei ce ii ia destul de des , iar bolile sunt inchipuite, platite. Am vazut medical cum ca omul avea fractura la mana....ciudat a fost ca respectivul a venit sa isi aduca medicalul , dar avea 2 maini intregi Iertati-ma ca intervin in subiect, dar ce legatura are concediul de ingrijire a copilului cu concediul medical? In concediul de ingrijire a copilului te duci unde si cand vrei, ca nu e treaba nimanui. Din pacate, banii pe care-i primesc de la stat pentru asta, nu-mi ajung nici sa-mi platesc facturile. Normal ca ma duc la mama de cate ori am ocazia, ca doar n-o sa las copii sa moara de foame, doar pentru a satisface curiozitatea nu stiu-cui ca sunt acasa. Pana acum nu m-a intrebat nimeni daca am ce le da copiilor de mancare, dar taxe si impozite platesc mai mult decat castig. Si-atunci care-i logica de a verifica unde sunt si de ce? |