Verificare concedii medicale
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Cris-DL
Scris: Saturday, May 29, 2010 11:17 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Eu sunt pro verificare. Macar se mai reduc spagile!
Daca esti bolnav, stai acasa/spital, in cm sa te faci bine -normal... insa cand esti in cm si mai esti si plecat din tara (ca tati)... nu-i normal -vedeti ca nu-i tin nici sotului partea, da ?! :018:

Taty, eu ieri la posta, am innebunit cand unul intreba daca i-a sosit pensia de boala -4300 lei... asa ca ar trebui controlat/puricat totul! Insa, oricum nu cred ca va fi, ca vor cadea si din ei (mai mari nostri) si chiar foarte multi, daca ar fi pe corecte!
aaa, si omul era intreg... cel putin asa parea!!
kali
Scris: Saturday, May 29, 2010 11:29 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Acum, aduceti-va aminte cum cica si noi, cele in CIC, ar trebui sa fim controlate daca stam acasa cu copiii. Cum asta nu s-a intamplat, nu cred ca se va concretiza nici faza cu c.m.
Apoi, metode de fentare sunt o multime- daca doriti-... deci masura e doar pe hartie dupa parerea mea. De ex. la noi, salariatii sunt obligati sa depuna certificatul de c.m. in cel mult 48 ore de la eliberare. Teoretic, ele se pot elibera si la sfarsitul perioadei de boala (parca... nu-i asa?)... deci mai controleaza daca ai pe cine!

Ma rog, eu sunt de acord, insa sunt constienta ca-i apa de ploaie ceea ce vor ei sa faca. Beneficiile exista doar teoretic.

Cris-DL
Scris: Saturday, May 29, 2010 11:45 AM
Nivel

kali wrote:
noi, cele in CIC, ar trebui sa fim controlate daca stam acasa cu copiii.

Pe noi ar trebui sa ne caute si prin parc, ca doar n-o sa tinem copiii numa` in casa pe caldura asta, sa-i asteptam pe ei -cu paine si sare (in ochi), eventual... ehh, cum spuneam, nici eu nu cred ca se va controla ceva!

Si, da, uneori cm-ul se elibereaza si la sfarsitul perioadei.
bereea
Scris: Saturday, May 29, 2010 2:24 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
kali wrote:
Acum, aduceti-va aminte cum cica si noi, cele in CIC, ar trebui sa fim controlate daca stam acasa cu copiii. Cum asta nu s-a intamplat, nu cred ca se va concretiza nici faza cu c.m.

pacat ca nu se controleaza si treaba asta.sunt multe mame care cica stau acasa cu copilul, dar de fapt lucreaza la negru si sug la doua oi, cm se zice.Si, de asemenea , nu mi se pare normal ca tata sa poata lua 2 ani de concediu de paternitate daca mama e casnica.

kali wrote:
Apoi, metode de fentare sunt o multime- daca doriti-... deci masura e doar pe hartie dupa parerea mea. De ex. la noi, salariatii sunt obligati sa depuna certificatul de c.m. in cel mult 48 ore de la eliberare. Teoretic, ele se pot elibera si la sfarsitul perioadei de boala (parca... nu-i asa?)... deci mai controleaza daca ai pe cine!

Ma rog, eu sunt de acord, insa sunt constienta ca-i apa de ploaie ceea ce vor ei sa faca. Beneficiile exista doar teoretic.

probabil nu va mai fi mult asa. In Italia poti lua concediu doar cel mult a doua zi dupa ce stai rau si trebuie sa duci certificatul in maxim 24 de ore, altfel d etrezesti ca nu te plateste.
Si nu poti iesi din casa intre 10 - 12 si 17 - 19.Doar in intervalul acesta poti fi controlat.
TIANAPET
Scris: Saturday, May 29, 2010 6:38 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/19/2010
Si nu poti iesi din casa intre 10 - 12 si 17 - 19.Doar in intervalul acesta poti fi controlat.

Orele astea sunt rezonabile pentru stat acasa, nu esti legat, dar la noi orele ptr control sunt intre 8-11 , 12-17, 18-20.
bereea
Scris: Saturday, May 29, 2010 7:30 PM
Nivel

pai daca esti bolnav nu prea poti iesi din casa, nu? Atunci care ar fi problema?
monique
Scris: Saturday, May 29, 2010 8:09 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
TIANAPET wrote:

Orele astea sunt rezonabile pentru stat acasa, nu esti legat, dar la noi orele ptr control sunt intre 8-11 , 12-17, 18-20.

Aha, deci sunt anumite ore, nu?!? Of, mama ei de tara! Eu nu sunt de acord cu verificatul. In primul rand nu cu asta fac ei economii la buget, cum scria cineva mai sus, marii furaciosi rad in coltul gurii probabil de chinul nostru, al astora mai mici! Si daca-mi iau CM inseamna doar ca in perioada respectiva nu sunt apta din punct de vedere medical sa muncesc, nu? Dar poate sunt apta sa ma duc la mama(care are) si sa lenevesc. Sau sa maa duc la munte sa ma relaxez. Ce fac? Le zic sa ma caute la hotelul "X" camera "Y"? Exemplele pot continuabanghead .
Iar orele sunt ca naiba. Pai nici nu am bine timp sa ies din casa ca deja tb sa ma intorc. Hai sa fim seriosi!
Din cate stiu totusi controalele se fac doar la solicitarea expresa a angajatorului, asa ca nu va puneti rau cu sefii sau cu cei de la resurse umane!
bereea
Scris: Saturday, May 29, 2010 8:12 PM
Nivel

Tocmai din motivul acesta se controleaza...sa nu s etransforme in concediu de ohihnaras
ingerash
Scris: Saturday, May 29, 2010 9:20 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
TIANAPET,putem sa te cunoastem si noi?ras
TIANAPET
Scris: Saturday, May 29, 2010 10:46 PM
Nivel

bereea wrote:
pai daca esti bolnav nu prea poti iesi din casa, nu? Atunci care ar fi problema?

Concediu medical nu este pentru cei ce sunt paralizati sau cine stie ce altceva grav...Sa inteleg ca ti se pare logic ca cei in medical trebuie sa se plimbe decat in casa?!fool La doctor cand mergi ? Noaptea?! Numai asteptatul cat dureaza..
TIANAPET
Scris: Saturday, May 29, 2010 10:48 PM
Nivel

monique wrote:

Din cate stiu totusi controalele se fac doar la solicitarea expresa a angajatorului, asa ca nu va puneti rau cu sefii sau cu cei de la resurse umane!

La solicitarea angajatorilor sau de la casa de pensii si sanatate.
TIANAPET
Scris: Saturday, May 29, 2010 10:50 PM
Nivel

ingerash wrote:
TIANAPET,putem sa te cunoastem si noi?ras

Vreti sa intelegeti de ce nu mi se pare corect . Ca ma duc cu frica sa imi iau paine , apa, etc....?,
Cris-DL
Scris: Sunday, May 30, 2010 10:14 AM
Nivel

bereea wrote:

sunt multe mame care cica stau acasa cu copilul, dar de fapt lucreaza la negru si sug la doua oi, cm se zice

Eu, sug la doua oi... cu program part-time flexibil!
Si mai ne obliga si ei sa facem asta... cu taiatul din indemnizatii sau salariile de cacao ce le avem, aici in Ro.
Daca cu Deea, am fost corecta si am stat acasa 2 ani, acum cu Luca nu se mai poate... alte timpuri!

Programul de verificat... mai bine spuneau 8-20, ca tot aia este -sunt eu pt. verificare, insa programul (8-11 , 12-17, 18-20) e aiurea... intre 10 - 12 si 17 - 19, chiar e acceptabil.
Katrina
Scris: Sunday, May 30, 2010 1:24 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/9/2010
kali wrote:
Acum, aduceti-va aminte cum cica si noi, cele in CIC, ar trebui sa fim controlate daca stam acasa cu copiii.

Ma bag si eu in discutie si sper sa nu supar pe nimeni.
CIC se verifica de mai mult timp,pentru ca sunt mamici care nu au avut niciodata serviciu in schimb sotul da.Cu o spaga la psihiatru sau la orice alta specialitate, se ia un certificat care spune ca mama are nu stiu ce probleme si nu poate avea singura grija de copil,sotul isi ia CIC si pleaca in strainatate ,la negru ,ca daca tot se considera vechime de ce sa nu profite.Au fost reclamatii de genul asta si de fapt se verifica daca persoana chiar are grija de copil si atat,sunt si ei constienti ca nu o sa stai cu copilul in casa mereu ,il duci la joaca,mergi la cumparaturi, doamne fereste se imbolnaveste si megi la medic in alta loc. sau la spital.
Despre concediul de boala pro pentru anumite categorii si contra pentru altele.
pro, pentru ca o parte isi iau cm ca sa mearga la lucru in particular,sau e mult de lucru si nici nu are programat co si trebuie sa mearga in vacanta,sau ca e putin de lucru si iese mai prost cu salariul,s.a.
contra,pentru cei cu adevarat bolnavi care trebuie sa mearga la investigatii,fizioterapie etc.si se stie ca la medic stii cand pleci nu si cand te intorci.Inca o data imi cer zcuze daca am suparat pe careva,pupici
bereea
Scris: Sunday, May 30, 2010 2:24 PM
Nivel

TIANAPET wrote:

Concediu medical nu este pentru cei ce sunt paralizati sau cine stie ce altceva grav...Sa inteleg ca ti se pare logic ca cei in medical trebuie sa se plimbe decat in casa?!fool La doctor cand mergi ? Noaptea?! Numai asteptatul cat dureaza..

da, mi se pare normal ca cei care sunt bolnavi sa nu iasa la plimbare, shoping , etc.Daca te simti intr-adevar rau nu prea cred ca iti arde sa iesi la plimbare sau nu?Aparte ca daca esti racit sau ai vreo alta boala molipsitoare nu poti iesi.Daca mergi la doctor nu te condamna nimeni chiar daca esti controlat pentru ca poti dovedi.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.