Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Stiu, dar eu nu vreau doar Venetia. De aceea intrebam de tren.
Cat despre bilet, ajunge mai mult daca faci simularea pe net pana aproape de final. Bine, nu cu foarte ( oricum depaseste 100 euro ), insa trebuie sa iei in calcul si cazarea si mesele si banutii de buzunar ( ca doar nu mergi pana acolo si nu te plimbi cu gondola macar o data sau iti iei macar o masca ) si uite asa, tinand cont ca acolo nu gasesti lucruri ieftine, se ridica bugetul. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Plimbarea cu gondola este 100 de euro, un bilet cu autobuzul barca este 16 euro , cine sta cateva zile mai bine isi scoate abonament. Taxiul costa cca 150 euro. |
|

| ... cazarea am pus, teoretic, un minim de 500 euro/4 nopti fara mese ( pe principiul hotelului relativ aproape de punctele de atractie pentru ca m-am convins ca altfel, ce economisesti la cazare, dai pe transport ) desi nu sunt convinsa ca te poti incadra in buget decat, daca, poate, prinzi un early booking. Cu asta te lamuresti cand cauti concret. ... plus avion, plus mese, gondola... iaca 1000 euro - sau mai mult - pentru un city break. Ce vreau sa spun este ca avionul este partea cea mai mica a ecuatiei.
... Dar, Bereea,... intreb si eu... nu poti face Venetia la pas? Daca-ti iei cazare intr-o zona ok...? |
|

| Te poti caza in Venezia Mestre. E la 5 minute cu trenul care costa 3 euro si nu ai parte de umiditatea excesiva. Poti merge si pe jos (asa am facut noi anul trecut) dar daca vrei sa ajungi pe insule nu ai alegere. |
|

| Aham... merci! |
|

| Kali, daca vii la Roma si stai cateva zile cel mai convenabil este sa-ti iei abonament.Un abonament costa 25 de euro, un bilet de o zi costa 8,50 euro, fiecare calatorie cu metro, tren, autobuz 1,10 euro.S-ar putea sa fie valabil si pentru Venezia. |
|

| In sfarsit ajungem la Venezia anul asta! De fapt Milano este destinatia - are iubitu' o fantezie cu shoppingul acolo -, insa i-am spus ca nu merg decat daca fugim si la Venezia ( desi, teoretic, trebuia sa fie surpriza ). Deci... ... Si mai avem in vizor lacul Como +/- Verona. Vedem cum o fi si vremea... |
|

| Ma bucur pentru voi! |
|

| |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Frumos, frumos! Distractie placuta, kali! |
|

| Multumesc!
|
|

| Cred ca nu degeaba am tot fost atrasa de Venetia si mi-am tot dorit sa ajung acolo. Sunt unele lucruri sau locuri cu care rezonam in mod deosebit, fapt ce s-a intamplat si in cazul asta.
Pe scurt: m-am indragostit pana peste urechi de Venetia iar excursia asta a fost exact pe sufletul meu. Frumos, foarte frumos... |
|

| kali wrote:Cred ca nu degeaba am tot fost atrasa de Venetia si mi-am tot dorit sa ajung acolo. Sunt unele lucruri sau locuri cu care rezonam in mod deosebit, fapt ce s-a intamplat si in cazul asta. Pe scurt: m-am indragostit pana peste urechi de Venetia iar excursia asta a fost exact pe sufletul meu. Frumos, foarte frumos...
Cred ca era imposibil sa nu te indragostesti!Ma bucur pentru voi! |
|

| Sa stii ca citisem pareri si pro si contra. ... ca-i mirosul... ca-i aglomeratia... ca-s cladirile vaaaai de capul lor... sau, dimpotriva, persoane profund impresionate...
Am plecat cu teama de a nu fi dezamagita. Nu a fost cazul. Ba chiar, desi ne luasem abonament cu gandul de a ne plimba mai mult cu vaporasul - eventual de vazut Burano... ca asta ma atrage - nu am putut sa ma dezlipesc de Venetia.
... Iar perioada a fost perfecta. Nu ne-a batut soarele in cap... 14 grade, asa... nu foarte aglomerat... nici urma de miros neplacut... chiar am simtit din plin atmosfera de acolo.
Revin cu foto ceva mai incolo. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Ma bucur pt voi! |
|
|