Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| VENEZIA
VENEZIA
Venezia este orasul artei , al carnavalului, al dragostei , al fascinatiei si al misterului. Venezia este principalul oras din nord-estul Italiei si estecatalogata ca patrimoniu omenirii de catre UNESCO. Orasul este situat , impreuna cu alte mici insule, in Laguna Venezia, in partea nord - occidentala a Marii Adriatice. Nu sunt aspecte certe asupra originii orasului: se pare ca Venetia s-ar fi nascut ca urmare al fluxului de refugiati care au abandonat câmpia padana sub amenintarea invaziei Longobarda din nordul Italiei în anul 568. Azi orasul Venetia este împartit în sase cartiere: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio si Castello, cuprinzând 118 insule, 354 poduri si 177 canale. Piata San Marco poate fi considerata "centrul centrului" orasului, una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se gaseste Bazilica San Marco, Palatul Ducal si clopotnita bazilicii. Un alt simbol al orasului este Podul Rialto pe care se gasesc magazine. Alte importante monumente venetiene sunt: Arsenale, Bazilica Santa Maria della Salute si Bazilica Santa Maria gloriosa dei Frari. Canalele principale ale orasului sunt: Canal Grande si Canale della Giudecca. Primul împarte în doua orasul trasând un S, al doilea separa centrul vechi de insula Giudecca.

|
|

|  |
|

| Venezia este un oras fantastic, plin e istorie.Din nefericire am ales o zi de duminica sa o vizitam, asa ca era foarte aglomerata, iar fetita noastra era obosita si mofturoasa.Deci nu am putut vizita mare lucru.Nu am reusit sa intram in nici un muzeu si nici o biserica pentru ca cozile erau imense.Sper ca data viitoare sa fim mai norocosi. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Foarte frumoase pozele, Bereea! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Noi am ratat Venezia anul asta, dar la anul categoric nu o mai ratam. E foarte frumos acolo! Bereea, imi plac pozele! |
|

| Ma bucur ca va plac pozele. |
|

| Am uitat sa precizez sursa citatului de la inceput care este din wikipedia.Rog moderatorul sa corecteze.Multumesc. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Bereea este tare frumoasa Venetia. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Foarte frumos Bereea, ma bucur sa va vad pe tine si pe fetita ta |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| 
Venetia este un loc superb, dar iti trebuiesc cel putin 2 zile ca sa o vizitezi.

Spre Piata San Marco

Si cand te gandesti ca este roman...

Piata San Marco - destinatia clasica a celor care viziteaza Venetia... Nu mai ai timp sa te uiti stanga dreapta pentru ca risti sa te pierzi. Da, ati putea spune, dar exista indicatoare. Da, exista indicatoare dar te grabesti spre San Marco, esti ingrozit de faptul ca ai putea pierde timpul cautand drumul cel bun si ai ajunge la San Marco prea tarziu... Traversezi stradute, treci printre cladiri imense care se afla la distante de 2 metri unele de altele sau chiar la un metru, puhoiul te impinge din spate si te mana din fata. Nu ai timp sa te uiti in sus si sa ramai cu gura cascata la arhitectura superba. Esti mai atent sa nu ti se fure din gentuta atarnata de gat - semnul distincitiv al oricarui turist. Stanga - dreapta: magazine. Care mai de care mai stralucitoare, iti iau ochii, simti nevoia sa intri in fiecare, desi fiecare iti vinde aceleasi lucruri...

Piata San Marco poate fi considerata "centrul centrului" orasuului, una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se gaseste Bazilica San Marco, Palatul Ducal si clopotnita bazilicii.

Poate putin prea multi porumbei (riscul de a te trezi cu un cadou in cap este mare), dar cand intinzi mana si ti se aseaza vreo doi-trei in palma, te simti intr-adevar ca un urias :))
 |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Bereea,Taki foarte frumos! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| bereea,taki,foarte frumoase poze,as merge si eu pe acolo |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Deosebit, cu siguranta unic ! Foarte frumoase si fotografiile si personajele ! Poate intr-o zi ajungem si noi ! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Alina, frumoasa vacanta de la Venetia! |
|

Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Superb, multumim! |
|
|