Venezia
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Sunday, August 17, 2008 3:18 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007

VENEZIA

VENEZIA

Venezia este orasul artei , al carnavalului, al dragostei , al fascinatiei si al misterului.
Venezia este principalul oras din nord-estul Italiei si estecatalogata ca patrimoniu omenirii de catre UNESCO.
Orasul este situat , impreuna cu alte mici insule, in Laguna Venezia, in partea nord - occidentala a Marii Adriatice.
Nu sunt aspecte certe asupra originii orasului: se pare ca Venetia s-ar fi nascut ca urmare al fluxului de refugiati care au abandonat câmpia padana sub amenintarea invaziei Longobarda din nordul Italiei în anul 568.
Azi orasul Venetia este împartit în sase cartiere: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio si Castello, cuprinzând 118 insule, 354 poduri si 177 canale.
Piata San Marco poate fi considerata "centrul centrului" orasului, una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se gaseste Bazilica San Marco, Palatul Ducal si clopotnita bazilicii. Un alt simbol al orasului este Podul Rialto pe care se gasesc magazine.
Alte importante monumente venetiene sunt: Arsenale, Bazilica Santa Maria della Salute si Bazilica Santa Maria gloriosa dei Frari.
Canalele principale ale orasului sunt: Canal Grande si Canale della Giudecca. Primul împarte în doua orasul trasând un S, al doilea separa centrul vechi de insula Giudecca.

bereea
Scris: Sunday, August 17, 2008 3:22 PM
Nivel

bereea
Scris: Sunday, August 17, 2008 3:25 PM
Nivel

Venezia este un oras fantastic, plin e istorie.Din nefericire am ales o zi de duminica sa o vizitam, asa ca era foarte aglomerata, iar fetita noastra era obosita si mofturoasa.Deci nu am putut vizita mare lucru.Nu am reusit sa intram in nici un muzeu si nici o biserica pentru ca cozile erau imense.Sper ca data viitoare sa fim mai norocosi.
cute_babies_of_mine
Scris: Sunday, August 17, 2008 3:58 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Foarte frumoase pozele, Bereea!love love love love love
Kiki
Scris: Sunday, August 17, 2008 4:25 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Noi am ratat Venezia anul asta, dar la anul categoric nu o mai ratam.
E foarte frumos acolo! Bereea, imi plac pozele! hearts hearts hearts
bereea
Scris: Sunday, August 17, 2008 4:30 PM
Nivel

Ma bucur ca va plac pozele.hearts
bereea
Scris: Tuesday, August 19, 2008 7:40 PM
Nivel

Am uitat sa precizez sursa citatului de la inceput care este din wikipedia.Rog moderatorul sa corecteze.Multumesc.
Ely
Scris: Tuesday, August 19, 2008 10:11 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Bereea este tare frumoasa Venetia.chitara love
sousourel
Scris: Tuesday, August 19, 2008 10:26 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Foarte frumoslove Bereea, ma bucur sa va vad pe tine si pe fetita tapupici
taki
Scris: Tuesday, August 19, 2008 11:21 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006

Venetia este un loc superb, dar iti trebuiesc cel putin 2 zile ca sa o vizitezi.

Spre Piata San Marco

Si cand te gandesti ca este roman...

Piata San Marco - destinatia clasica a celor care viziteaza Venetia... Nu mai ai timp sa te uiti stanga dreapta pentru ca risti sa te pierzi. Da, ati putea spune, dar exista indicatoare. Da, exista indicatoare dar te grabesti spre San Marco, esti ingrozit de faptul ca ai putea pierde timpul cautand drumul cel bun si ai ajunge la San Marco prea tarziu... Traversezi stradute, treci printre cladiri imense care se afla la distante de 2 metri unele de altele sau chiar la un metru, puhoiul te impinge din spate si te mana din fata. Nu ai timp sa te uiti in sus si sa ramai cu gura cascata la arhitectura superba. Esti mai atent sa nu ti se fure din gentuta atarnata de gat - semnul distincitiv al oricarui turist. Stanga - dreapta: magazine. Care mai de care mai stralucitoare, iti iau ochii, simti nevoia sa intri in fiecare, desi fiecare iti vinde aceleasi lucruri...

Piata San Marco poate fi considerata "centrul centrului" orasuului, una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se gaseste Bazilica San Marco, Palatul Ducal si clopotnita bazilicii.

Poate putin prea multi porumbei (riscul de a te trezi cu un cadou in cap este mare), dar cand intinzi mana si ti se aseaza vreo doi-trei in palma, te simti intr-adevar ca un urias :))

raly
Scris: Wednesday, August 20, 2008 6:04 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Bereea,Taki foarte frumos!newclap newclap newclap
Fluturas
Scris: Wednesday, August 20, 2008 10:07 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
bereea,taki,foarte frumoase poze,as merge si eu pe acolo
Maria & Mario
Scris: Wednesday, August 20, 2008 6:18 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Deosebit, cu siguranta unic ! Foarte frumoase si fotografiile si personajele ! Poate intr-o zi ajungem si noi ! computerlove
Kiki
Scris: Wednesday, August 20, 2008 9:00 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Alina, frumoasa vacanta de la Venetia! majoreta majoreta majoreta majoreta
katy_lumika
Scris: Wednesday, August 20, 2008 9:11 PM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2008
Superb, multumim!majoreta majoreta firstprize firstprize
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.