Vegetarianismul-o solutie pentru o viata mai sanatoasa?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Anaida
Scris: Monday, March 13, 2006 8:52 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/12/2006
Am vazut de curand o emisiune despre regimul vegetarian...un doctor care il sustinea cu atata ardoare, ca m-a pus putin pe ganduri...sa va spun cateva idei de-ale lui...de exemplu, a facut afirmatia ca 1 kg de carne la gratar are tot atata...aici a zis numele unei substante toxice(dar nu-mi cereti s-o reproduc, ca nu mi-o amintesc) ca si 600 de tigari...ca grasimea arsa se transforma in acea substanta...mi se pare aberant, mai ales ca gratarul se recomanda in majoritatea dietelor...
...la un moment dat moderatorul l-a intrebat daca un regim bazat numai pe vegetale nu ne slabeste, in sensul ca nu mai avem putere...iar respectivul doctor a dat un exemplu...ca desi taurul, elefantul, sunt ierbivore, sunt unele dintre animalele cele mai puternice...pe mine asta nu ma incanta cu nimic, sistemul lor digestiv a fost astfel creat incat sa suporte numai vegetalele...ce?tigrul, leul nu sunt animale puternice? si doar sunt carnivore.

Sunt de acord ca excesul de carne (ca de altfel orice exces alimentar) nu ne face bine, ca cei care consuma multa carne sunt predispusi la boli cardio-vasculare si la cancer de colon(si la multe altele)...dar a exclude carnea, laptele si ouale din alimentatie, nu mi se pare o solutie eficienta. Cred mai degraba ca echilibrul este cel care ne face sanatosi (si nu numai echilibrul in alimentatie, ci si in viata de zi cu zi).

Voi ce parere aveti? sunteti pro sau contra regimului vegetarian?
leut
Scris: Monday, March 13, 2006 9:39 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Mai, Anaida, daca nu pun bucatica de carnita pe gratar, nu ma simt bine...
Eu spun ca trebuie sa le combinam in asa fel incat sa fie bine. Depinde cum asociem legumele cu carnea; de exemplu stiu ca nu tebuie sa mancam carne (preparata in orice fel) cu cartofi pentru ca aportul caloric o ia razna.
Si, asa cum ai spus, important e cat mancam din fiecare...sunny
mihaela75
Scris: Monday, March 13, 2006 10:26 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Nu cred ca organismul nostru in secolul asta suporta regimul strict vegetarian fara nici o complicatie.Cred ca vegetarienii nu vor sa spuna tot adevarul,cum vad stele verzi in fata ochilor sau cum s-au facut galbeni ca lamaia de la regimoareAm incercat si eu sa trec pe vegetale( ca la carte) si era sa-mi cante popa.Insa intr-adevar carnea in exces e daunatoare( dar totul este daunator luat in exces).Eu de exemplu gatesc numai de doua ori pe sptamana cu carne...si de multe ori mi se acreste si nu pun carne in mancare toata saptamana.De asta si D-zeu a lasat posturile,stie El ceva...ca sa ne mai curatam organismul.Mie mi-e ciuda pe vegetarienii care forteaza si copii sa urmeze regimul asta.Adica el toata copilaria a inghitit copane si acum o face pe luminatul si chinuie copilul.Am vazut cazuri fool
stele_pe_cer
Scris: Monday, March 13, 2006 10:50 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
mihaela75 wrote:
Mie mi-e ciuda pe vegetarienii care forteaza si copii sa urmeze regimul asta.Adica el toata copilaria a inghitit copane si acum o face pe luminatul si chinuie copilul.Am vazut cazuri fool

Esti de belea, mihaela hohot !!!

Revenind la topic, eu sunt pro vegetarianism ca si treapta catre naturism.Sunt 2 pasiuni ale mele.Am citi despre cele doua moduri de alimentatie cate ceva.Eu sunt in stadiul in care inca mai mananc carne, asta dupa ce mi-am creat cu manutza mea un dezekilibru pe la 17 ani (nu am respectat niste pasi esentiali si niste sfaturi fara de care nu ai cum sa reusesti).

Haideti sa fim intelese de la bun inceput.Ce voi scrie eu mai jos este un strop din ce am retinut eu de ce ar fi bun naturismul sau vegetarianismul.Nu am nevoie sa imi sara lumea in cap sau mai stiu eu ce atitudine deplasata. Scriu numai ce am citit, eu nu am studii in domeniu si nici nu sunt cine stie ce descoperitor de Americi.

_______

Exista dovezi care atesta cum ca omul de fapt si de drept nu ar fi carnivor:
-acidul clorhidric al omului e prea slab pentru a digera carnea
-intestinul omului este de 5 ori mai ondulat decat al carnivorelor, fapt pentru care carnea ramane mai mult timp nedigerata si favorizeaza acumularea de toxine
-intestinul carnivorelor este de 5 ori mai mic decat al nostru
-maseleleor lor sunt zimtate pe cand ale noastre sunt tocite
-saliva carnivorelor este acida, pe cand a noastra e alcalina
-intestinul lor in interior este neted - al nostru este cutat
-limba lor este aspra - a noastra este neteda
-acidul gastric al animalelor de prada este mai 'acid' decat al omului.

Acestea sunt niste dovezi din cartea Hrana vie, de Ernst Gunter.

O pledoarie pentru hrana vie mai este si cartea Nutritia omului-act sacru, de Radu Ilie Manecuta (pe care din pacate nu o mai am si nici nu o mai gasesc pe nicaieri).

Iar despre vegetarianism pur m-a impresionat o carte intitutlata Pofta buna!, de Dr.Jorge D.Pamplona Roger....in aceasta carte explica pe intelesul tuturor de ce ar fi mai indicat vegetarianismul.

Am cunoscut persoane vegetariene care spun ca se simt mult mai pline de viata, cum ca au mai multa energie, din cauza faptului ca organismul lor nu mai este intoxicat cu mancaruri greoaie, si de aceea prelucrarea alimentelor ingerate este mai facila.

taki
Scris: Tuesday, March 14, 2006 2:45 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Si eu la fel ca leut, daca nu pun carne in gurita nu ma simt bine. Asta nu inseamna ca mananc zilnic carne, dar o friptura in sange nu refuz niciodata ras , doar suntem leoaice sic
leut
Scris: Tuesday, March 14, 2006 11:38 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
hohot Asa-i Taki...carnivore, ce mai!ras
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, March 14, 2006 3:09 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
In familie am o verisoara care este profesor la cursuri de Ayurveda. Este o tipa deosebita, la 40 de ani arata ca de 30, zvelta si frumoasa atat in interior cat si in exterior. Ea m-a convins cand eram depresiva de pe urma mortii mamei sa merg la cursuri de Ayurveda. Imi placea in mare despre ce se vorbea acolo dar nu puteam compatibiliza cu vegetarismul.
Eu nu mananc carne zilnic si nici nu visez nopatea fripturi dar sa renunt complet stiu sigur ca nu pot. La livada sa stea toti prietenii nostri cu pulpa de pui in farfurie si eu sa mananc salata oare nu cred!
Apoi parca so o ciorba de burta o data pe luna suna tare bine chiar daca nu face prea bine la intestine.
Eu privesc reantoarcerea la natura nu din prisma renuntarii la carne ci din renuntarea la fast food-uri, renuntarea la tutun, alcool, renuntarea la delikat, la sucurile soft, la mancarea mult prea conservata in general.
Cred ca am sa mor cu friptura printre dinti dar nu cred ca o sa-mi para rau.
Roxanel
Scris: Tuesday, March 14, 2006 4:26 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Eu am la servici o colega care este vegetariana 100% ... ba nu, scuzati, mananca si :fish: din cand in cand dar nu stiu cum ii zice. Oricum pe langa faptul ca este slaba batz si are niste maini noduroase de zici ca-i vrajitoare, tot mereu ne critica pe noi ca nu mancam echilibrat si asa mai departe. Eu nu zic sa mananci numai carne caci si salata e buna ras dar nici sa mananc numai pasat de seminte si morcovi sau mai stiu eu ce n-as putea. Vorba fetelor, o carnitza la gratar, o frigaruie cu mujdei, mmmm Chef
Maria & Mario
Scris: Tuesday, March 14, 2006 8:29 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Si eu am cunostintze aici care se autointituleaza vegetarieni , DAR ..... e un inteles nu atat de strict ca al nostru din Romania. Ei mananca branzeturi , lapte , unt , Oua , Fara carne de nici un fel . Deci doar carnea propriu zisa e exclusa din dieta lor.

Nu sunt Pro , dar nici 100% impotriva. Eu am tinut multe posturi acasa , si stiu cat de bine ma simteam . Un tonus pe care nu il am daca mananc carne des.

Nu renuntz neam la racituri , piftelutze , gratare , ciorbe de burta nu , dar admit ca am cate o saptamana pe luna fara carne , si in fiecare alta saptamana 2 , 3 zile fara carne. Daca stau sa ma gandesc bine , nici gravida aveam perioade cand nu mancam carne nici macar o data pe saptamana..... fructe si legume la greu. ... si ma simteam forte bine. Cred ca depinde foarte mult de organismul fiecareia. Eu ma simt bine fara carne , dar nu am cum renuntza ..... mmmm, un gratarel micutz acolo....
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, March 14, 2006 10:29 PM
Nivel

Maria & mami wrote:
Si eu am cunostintze aici care se autointituleaza vegetarieni , DAR ..... e un inteles nu atat de strict ca al nostru din Romania. Ei mananca branzeturi , lapte , unt , Oua , Fara carne de nici un fel . Deci doar carnea propriu zisa e exclusa din dieta lor.

Eu daca as trece brusc la vegetarianism, l-as adopta pe cel ovo-lacto-vegetarian (hai, poate fara oua ca nu imi plac).Cred ca la lactate nu as putea renunta atat de usor.Mai usor as renunta la carne, dupa care nu ma omor, dar recunosc ca ciorbita de burta intotdeauna imi va face mai mult decat cu okiul, ca aripioarele de pui ma vor incanta facute la cuptor in suc propriu si stropite cu putina bere....apoi mai sunt costitele de mielutz dupa care sunt absolut topita, ca si cele de porc (afumate si pe gratar), sau creierul pane care imi place la fel de mult ca si celelalte.Demici cu bere si mustar nu mai pomenesti...vestitii mici de la Dedulesti si nu numai de acolo...

Sunt multe mancaruri care imi plac, si in acelasi timp nerecomandate de catre vegetarieni.Nu stiu daca as reusi sa renunt la toate cele dintr-o data, dar daca ar fi sa renunt la carne, as face-o treptat, in functie de ceea ce cere organismul.
mircia
Scris: Friday, July 24, 2015 3:51 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Comsumul de legume e mult mai sanatos pentru organism. Conteaza si ca legumele alea sa fie fara pesticide, dar aici e mai greu sa gasesti. Si pe piata sunt foarte multe persoane care cumpara din en gros si le vand pe piata, asa ca e imposibil sa gasim legume"bio".:)
aurishta
Scris: Friday, July 24, 2015 3:53 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
Atunci ce-i de facut?Hilar banghead
bereea
Scris: Friday, July 24, 2015 4:59 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
aurishta wrote:
Atunci ce-i de facut?Hilar banghead

trecem pe carne
aurishta
Scris: Friday, July 24, 2015 7:14 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
Lol Asa ma gandeam si eu...decat pesticide, mai bine o friptura bunaLol Lol
bereea
Scris: Friday, July 24, 2015 7:39 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Eu sunt carnivora. Nu refuz niciodata carne de vitel sau de peste alaturi de verdura saltata in tigaie.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.