Chestionar intrebare: Unde va incadrati ?
Alegere Voturi Statistici
pina in 20 de ani...(inclusiv 20) 9 5%
intre 21-25 ani... 43 25%
intre 26 - 30 de ani... 79 46%
intre 31- 35 de ani... 26 15%
de la 36 ani in sus... 14 8%

Varsta mamicilor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
gugulet
Scris: Wednesday, November 8, 2006 12:12 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/23/2006
Buna fetelor,

Nu m-am putu abtine sa nu imi zic si eu parerea. Sper sa nu jignesc pe nimeni daca reusesc totusi scuzele mi le transmit de acum. Eu sincer nu am putut vota va spun si de ce. Fiecare persoana se dezvolta in ritmul ei. Si zic eu ca pentru a avea un bebe intr-un mediu favorabil e nevoie de multe lucruri: stabilitate financiara (cat de cat), stabilitatea cuplului, cuplul sa fi ajuns la acel stadiu in care nu mai pofteste sa mearga la o petrecere dar bebe nu are cu cine ramane. Mama si tata nu au varsta nici prea frageda (adica sunt copti) si nici prea inaintata (acolo 70 de ani). Si inca ceva fff important ptr mine parintii trebuie sa aiba rabdare cu copilul. Amandoi, nu numai unul. Si multe chestii marunte. La mine astea teoretic sunt dezvoltate acum. Dar, practic, sper sa vad cat mai repede. Deci in cazul meu 26-30.
Va pup si sunt aici in umbra.
TatyKS
Scris: Wednesday, November 8, 2006 12:18 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mai e si nu e bine cum procedeaza italiencele...de exemplu: tu, care ai copiii deja mari...intr-adevar, ti-au rupt un pic din adolescenta si distractii, dar acum sunt mari si cum ai zis tu si independenti, te poti bucura de plimbari, te poti rasfta...pentru ca ai deja o varsta cand ai reusit sa ai cate ceva in viata. Iar al 2-lea exemplu...sa fac primul copil dupa 35 de ani pentru ca asa doresc (exceptii facand cele care au probleme) ...si cand e viata mai frumoasa si ar fi trebuit sa scap de griji, sa il fac si pe al 2-lea?nu nu as face-o...mi-ar fi mult prea greu!. E mult mai bine sa ii faci cat mai tanar, ca sa va puteti bucura impreuna de tinerete, plimbari si alte bucurii ale vietii. Asa ca, eu zic ca asa cum procedam noi romancele e mult mai bine...dar cred ca in curand se va ajunge si la noi la aceleasi varste, din cauza job-urilor si a functilor importante pe care le ocupa o femeie in ziua de azi.
Cris-DL
Scris: Wednesday, November 8, 2006 12:26 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Eu am votat 26-30 pentru ca pe Deea am avut-o la 29 de ani, la limita 30-ului ras din punctul meu de vedere a venit atunci cand trebuia, aproape, putea veni si cu 7 luni inainte ras
Cris Rusu
Scris: Wednesday, November 8, 2006 1:16 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2006
Desi am votat 26-30, consider ca varsta ideala e aceea la care te simti in stare...Din ce punct de vedere? Toti copiii au momente cand te scot din sarite... Ai varsta la care ai rabdare cu el si la care sa nu dai cu el de pamant in anumite momente? Daca da, atunci te simti in stare... Cati ani ai? Nu mai conteaza... E asa frumos sa fii mamica... E bine sa fii mai tanara cand faci un copil, pentru ca in felul asta te pot ajuta si bunicii (si tu vei ajunge bunica intr-o zi, si atunci te vei intreba daca nu cumva ar fi fost mai bine sa fii o bunicuta mai tinerica...ras ) Atentie ca vorbesc la modul general, nu fac aluzie la absolut nimeni!pupici
Ema
Scris: Wednesday, November 8, 2006 3:50 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Da, virsta mamicilor in Italia, poate parea "deplasata" cuiva, dar totul e din cauza "lungirii vietii aici"
Ma exprim gresit poate, dar sper ca ma intelegeti!
Mamele aici aleg sa aiba copii mai tirziu nu numai din cauza, serviciului sau a stabilitatii economice, dar un alt factor important e ca media de viata aici e de 83 de ani, mi se pare la femei si 78-79 la barbatii...
Asa ca ar fi limitat sa alegi sa faci copii intre 25-35 de ani.
Aici esti considerat tinara macar pina la 45- 50 de ani, daca esti ingrijita si mai tirziu, matura apoi pina la 70, iar dupa 80 o persoana e batrina!
Stiu ca e dificil de acceptat in Romania ideea asta, dar asa e! hohot

Toate astea din cauza conditiilor bune de viata, atentiei maxime pt sanatate, tratamente pt boli de care in Romania inca se moare repede.
Anaida
Scris: Wednesday, November 8, 2006 4:21 PM
Nivel

Eu m-am repezit sa votez inainte de a citi primul post si am crezut ca vb despre varsta pe care o avem acum...asa ca am votat "intre 31 si 35', pt ca in curand voi implini 31 de ani. Dar copiii i-am facut la 28, respectiv 30 de ani. Asa am simtit si asa am facut. Si medicii recunosc ca dpdv medical varsta optima pt procreere este 25-30. Nu ca ar conta foarte mult pt mine, dar s-a intamplat ca la mine sa coincida. Am avut timp si pt copilarit, si sa-mi consolidez casnicia astfel incat amandoi sa fim pregatiti pt noile responsabilitati si zic ca am facut destul de bine. Pot spune ca eu mi-am dorit prima data sa am un copil al meu la 18 ani (cand matusa mea a facut un baietel care mi-era atat de drag incat mi s-au "deschis" instinctele materne). Eram constienta ca nu e momentul, ca intai trebuie sa-mi termin scoala, sa-mi gasesc perechea potrivita, sa ma casatoresc...apoi, implinindu-mi toate aceste teluri mai ramanea facultatea pe care am facut-o la FF, ultimii 2 ani fiind casatorita. Am zis ca trebuie sa astept sa o termin, apoi sa fac copii, pt ca mi-ar fi fost destul de greu si cu serviciul, si cu facultatea(drumuri dese la Bucuresti, invatat, examene), si casa-casa. Asa ca, atunci cand am simtit ca sunt pregatita dar si ca sotul meu e pregatit "am luat taurul de coarne" si au iesit cei 2 copii minunati pe care ii am. Si n-am regretat nicio clipa!
Laura&Alfonso
Scris: Sunday, November 12, 2006 12:59 PM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
Eu am votat 21-25 eu avand 22 de ani cand s-a nascut Alfonso si dorind ca pe la 24-25 sa raman iara insarcinata...parerea mea e ca varsta ideala pentru a aveau un copil e atunci cand viitoarea mamica e pregatita psihic si fizic pentru a infrunta resposabilitatile care implica un bebelus...
Ema
Scris: Sunday, November 12, 2006 3:06 PM
Nivel: Guest

Ma intorc sa mai scriu 2 cuvinte, nu despre mine de data asta...am cunoscut zilele astea, profesorii de la Edoardo de la liceu, ei bine una din profesoare e romanca si am ramas sa mai vorbesc cu ea cite ceva.
Mi-a povestit ca l-a cunoscut pe barbatul ei, italian, cind ea avea 40 de ani, s-au casatorit si a avut o fata ( primul copil) la 42 de ani,fara probleme. Acum fata are 12 ani....In Romania ar fi considerata bunica, aici e o mama fericita!
In afara de faptul ca trebuie sa fii pregatita psihic si fizic, rebuie sa iei in considerare si "destinul" sau "soarta" fiecaruia , dar si societatea in care traiesti...
afrodita mama de elena
Scris: Monday, November 13, 2006 8:58 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/2/2006
eu am votat intre 26-30 ani..ca pe Elena acum la 28 de ani o am..de fapt inainte cu 3 luni de a implini 28..
danadoditoiu
Scris: Tuesday, November 14, 2006 1:36 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/19/2006
Am votat intre 26-30.Asa consider acum,desi pe Andreea am nascut-o la 23.Cred ca m-am grabit putin dar acum cind ma uit in urma nu-mi pare rau deloc.Pe Teodora am nascut-o la aproape 28 de ani si a fost altfel,adica am fost mai bine pregatita psihic.
monachris05
Scris: Wednesday, November 29, 2006 1:30 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/28/2006
Eu am votat 31-35 ani, pentru ca aici ma incadrez.
Dar mi-ar fi placut sa am primul copil undeva intre 26-30 ani. Din pacate....nici nu era casatorita atunci...adica m-am casatorit la 29 ani...pana ne-am intemeiat casa...am emigrat...ia-o de la capat....etc etc...am nascut la 31 ani....asta este...vreau peste vreo 2 ani sa nasc din nou...

Fiecare tara are o "medie" de varsta in care se incadreaza cele mai multe mamici, in Ro este destul de "fargeda", aici media depaseste 30 ani....as aca ma incadrez din punct de vedere al varstei de aici.

Oricum nu asta conteaza, conteaza cel mai mult sa fii pregatit, si cred eu sa ai totusi o situatie financiara cat de cat pusa la punct...daca se poate...
delfinasa
Scris: Wednesday, November 29, 2006 2:44 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Am ramas insarcinata la 27 de ani si am nascut la aproape 28...Ne doream copii, Dan mai mult decat mine, dar eu eram hotarata ca mai am de copilarit cu el pana pe la vreo 30 de ani si pe urma facem si bebei...dar, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, si iata cum a venit fii-mea pe neasteptate, pe necrezute si m-a lasat muta cand am vazut testul cu 2 liniuteras, eu ma credeam bolnava din cauza tigarilor, ca fumam ca o serpoaica. Dupa ce-am ramas insarcinata mi-a parut rau ca nu s-a intamplat cu 2 ani in urma, dar Cineva acolo sus a zis c-am copilarit destul si cas e timpul sa fiu si mamica...peste un an si ceva sper sa fiu din nou burticoasa si sper sa-i facem un fratior delfinasei, delfinasul sau Karinel, cum ii zicem noi in gluma hohot.
Fluturas
Scris: Friday, December 1, 2006 5:45 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
eu cred ca sunt cea mai tanara mamica de pe aici,peste o luna fac 21 de ani.pe darius ni l-am dorit f mult,karina a venit din intamplare
,dar suntem mandri de amandoi si nu imi pare rau ca in loc sa merg cu alti tineri prin oras,la distractii trebuie sa stau in casa sa vad de copii.eu nu cred ca exista o varsta anumita pt a face copii,pt mine cel mai important e ca copilul sa fie facut de o mamica maritata,ca orice copil are nevoie si de mama si de tata(sper sa nu jignesc pe nimeni)
TatyKS
Scris: Friday, December 1, 2006 10:11 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Bine ai revenit Butterflypupici pupici
Ania
Scris: Saturday, December 2, 2006 8:50 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/23/2006
Cred ca depinde de fiecare.Eu am votat 21<25.Eu as vrea sa fac un copil dupa un an de casatorie.Since si acum as vrea sa am un bebe..dar din pacate nu se prea poate la mine pt ca am momentan alte planuri si bebele trebuie sa mai astepte.. oricum am tot timpul sa am bebei santa yes
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.