|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| Daca tot se discuta la un topic de cele 8 ore de munca ... ce ziceti atunci de varsta de pensionare in Romania?
Varsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei...
Daca stau sa ma gandesc acum ca as avea si eu vreo 40 de anisori in vara si ca muncesc deja de 18.5 ani... deja mi se zbarleste parul in cap la cat mai am de munca....
Nu am muncit nici jumatate din anii de munca....
Dar oare cine te tine sa ai unde sa muncesti pana la 63 de ani si cum munceste un om la 63 de ani fata de unul tinerel, cu mintea fresh si pus la curent cu toate noutatile in domeniu? Ajungem apoi sa ne plangem ca cei tineri nu au loc la un serviciu bun de babalai care nu vor sa iasa la pensie (dar poate ca saracii ar fi vrut de mult sa iasa dar legea nu ii lasa...) |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Nici nu ma pot gandi la pensionare ca ma iau pe loc durerile de cap.Am aproape 10 ani vechime in Romania, iar in Italia am lucrat in regula cam 8 ani cred.Ca sa ma pot pensiona trebuie sa am 40 de ani de contribute platite si nu stiu daca mi se iau in considerare anii munciti in tara.Si asa sa fie ar mai trebui sa muncesc inca 22 de ani, deci pe la 64-65 de ani probabil voi avea dreptul la pensie.Cu alte cuvinte ma pregatesc sa muncesc pana la adanci batranete.Daca munca pe care o fac acum va rezista e ok, imi place ceea ce fac, nu-i foarte obositor, dar daca nu...cine ma mai ia pe mine la munca? Sau poate ma apuc de studiat la batranete.
Apropo de ce inseamna ca muncesti cu persoane de o anumita varsta.Din pacate am parte sa muncesc la doua edituri doar cu persoane in varsta.Nu pot spune cata rabdare imi trebuie, cate explicatii pentru lucruri simple si care se inteleg de la sine, cat sunt de pisaloage. cat..., cat....Nu stiu, poate la varsta lor voi fi la fel, dar de ce nu se pensioneaza? |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Cele care sinteti plecate , cind veniti in tara sau aveti rude aici sa treceti pe la of de pensii pentru ca trebuie procesate carnetele de munca trebuie introduse intr-o baza de date !Proportional cu ani lucrati trebuie sa primiti si de aici cota parte de vechime pentru pensie ! |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Bereea, pensii private ! Economii ! |
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/28/2013 Mesaje: 51
| Bereea, maica-mea, cand a lucrat in Italia (tot 8 ani si ea), si-a platit asigurarile acolo si, din ce am inteles, va primi o suma de bani ca si pensie de acolo. Nu stiu exact pasii pe care i-a facut, dar stiu ca la o discutie despre pensie a spus ca ea nu-si face griji ca a ei va fi mica (a lucrat in confectii inainte), pentru ca primeste din Italia. Nu stiu daca tu ai lucrat cu carte de munca, insa, daca vrei, ma pot interesa exact. |
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| EU colaborez cu un contractor care are muncitori de 72, 76 si unul de 82 de ani, sa-i vezi ce bine se mentin mosnegeii, cand am aflat varsta lor am Aici lucrezi pana dai ortul, nu-ti zice nimeni nik. Insa esti penalizat daca te pensionezi mai devreme de limita de varsta, mie mi se pare o totala prostie dar asta e |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Care pensii private? Platim de 8 ani o pensie privata,iar in timpul asta s-a diminuat suma pe care am depus-o.Cica e criza si au si ei comisioane de administrare. Ca la noi,la nimeni.Cred ca vom tine banii la saltea. |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| N-am nevoie sa platesc pensie privata odata ce lucrez in regula, adica cu carte de munca.De ce sa platesc de doua ori? Economii? Deocamdata sunt vise: economiile mele stau la sef, care mi-e dator cu un sac de bani si-mi spune ca doar banii sunt ai mei (desi nu ma pot servi de ei pentru ca nu mi i-a dat) si sa-l mai inteleg putin.Il inteleg ce sa fac?
Sunnyday , ce pensie poti primi pentru 8 ani de munca? Mai nimic dupa parerea mea.Cand am spus ca lucrez in regula insamna ca am carte de munca de 8 sau 9 ani, nu mai stiu exact.Pe mine ma intereseaza pensia aici, in tara nu vreau sa ma intorc.
Mikaela, tatal meu are 71 de ani si munceste mai ceva ca un tanar.Dupa pensioanre s-a specializat pe instalatii, se pare ca e foarte bun in ceea ce face si munceste de rupe.Zice ca daca n-ar munci ar muri. |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Ei inseamna ca noi aici vom fi bogati tare la pensie ,sanatosi sa fim si sa ajungem! Avem ajutorul social care se da la toata lumea nu mare dar adaugat la pensia particulara care ne este singura care ne da si sigurantza plus pensia de drept ptr anii lucrati sper sa reusesc sa traiesc normal dar oricum pensia este departe de mine adica sper sa pot lucra chiar si cand sunt trecuta de varsta pensiei ,astazi avem sansele sa fim in putere pana la adanci batranetze.
Gata nu mai merg pensiile private in Romania?Si oameni au platit atatia bani !!Offf trist de tot |
Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| Pensia privata merge bine in Romania! Important este ca inainte de a semna un contract trebuie sa fii bine informat. Sunt programe la care nu esti incurajat sa retragi banii dupa scurt timp. Dar, castigi foarte bine,daca ii lasi pana la sfarsitul perioadei pentru care ai semnat. |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| petronela_gav wrote:Pensia privata merge bine in Romania! Important este ca inainte de a semna un contract trebuie sa fii bine informat. Sunt programe la care nu esti incurajat sa retragi banii dupa scurt timp. Dar, castigi foarte bine,daca ii lasi pana la sfarsitul perioadei pentru care ai semnat.
Asa spun ei...Noi vedem evolutia,cand ne vine in fiecare an hartiuta.... |
|
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Ies si eu la pensie vreo 40 minute in fiecare seara, cand stau la un serial si crosetez sau tricotez. Fac in medie 5 randuri pe zi :)))
In rest, eu nu ma vad la varsta pensiei. La noi in oras daca esti trecut de 40 de ani slabe sanse sa se uite cineva la tine sa te angajeze. Iar eu nu cunosc oameni care sa fi iesit la pensie lucrand la patron. Chiar stateam intr-o zi si ma gandeam ce-o sa fac eu la 64 de ani cu nasul in calculator dupa rapoarte de vanzari sau mai stiu eu ce...
Sper ca pana la varsta de pensionare sa ma mut la tara sa-mi cumpar 30 de capre, sa-mi fac o gradina de legume si sa fiu mic producator. |
|
|