Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Aseara Alex era agitata rau. Am pus pe seama dintilor care tot erup si i-am dar 3ml panadol. Pe la 1 s-a trezit, statea in picioare in patut si plangea cu capul rezemat de margine, era asa de scumpa. Am luat-o in pat la noi si i-am dat sa suga. Toata noaptea s-a zvarcolit, a tot gemut.. Liv vine pe la 4 cu idee de ai mai da 3 ml de panadol ca poata are dureri mari saracul copil asa ca i-am mai dat o tura. A dormit pana pe la 6 30 cand i-am dat 100ml de lapte praf, acelasi lapte care-l bea de luni de zile, deci nimic nou. La 8 30 eram treaza in pat si vorbea cu sotul meu, Alex inca dormea agitata, se tot rotea de zor cand se pune pe varsat. Nu cu jeturi dar a vomat serios tot laptele. Nici nu stiam ce sa-i dau, parca mi-a paralizat mintea, nu a avut varsaturi nici cand era mica decat de la galbenus ( ceea ce nu era acum cazul). I-am dar 10 ml de baby drink , nu a vrut sa bea dar pe la 9 30 a mancat cu mare pofta si drag paine cu secara si un strop de unt. Era flamanda rau de tot. S-a simtit bine dupa aia, am mers afara un pic si la 11 30 am culcat-o si i-am dat san. Iar a inceput sa se agite prin somn si a varsat tot laptele in jur de 12. Pediatrul vine pe la 17 asa ca mai am de stat cu teama de a nu varsa. am sa-i dau la pranz ciorbitza slaba de vacutza Oare sa fie laptele meu de vina? |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 262
| La 1 anisor banuiesc ca-i dai si mancare, nu? Ei bine, sa ai mare grija cu fructele si legumele de pe piata. Eu mi-am trimis baietelul la sora mea, la Dragasani si acolo impreuna cu nepotica mea care are 14 ani au mancat o salata mare de rosii (asta acum vreo saptamana s-a intamplat!). Si au inceput amandoi sa vomite, au facut si febra. Ba si pe mama mea au apucat-o simptomele astea. Parerea mea, exact cum i-a spus si farmacista sora-mii, ca legumele si fructele sunt stropite cu niste solutii puternice si uite ce patesc bietii copii de la ele! Chiar daca speli fructele si legumele foarte bine, unele substante tot intra in ele. Gandeste-te pana vine doctorul ce a mancat,ca sa-i poti spune alaturi de simptome. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Nicoleta, poate e de la Panadol... Poate a fost prea mult pentru ea si a doua doza, nu stiu ce sa zic! La reactii adverse sau supradozaj nu e trecut nimic? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Nico, ca sa fii sigura ca nu e de la lapte il poti testa. Si eu credeam la un moment dat ca nu mai e laptele meu bun si m-a invatat mama ce sa fac. Te mulgi putin si pui lapticul la fiert. Daca in loc sa faca spuma, ca laptele proaspat, se branzeste, atunci nu mai e bun lapticul. |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Nicoleta, multa sanatate Alexandrei! ...poate nu e nimic grav si o fi mancat totusi ceva care i-a picat greu la stomacel... |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Nico,in afara de agitatie si varsaturi,alte simptome?Febra? Poate o durea burtica si combiatia panadol+laptic sa fi provocat varsaturile... |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Nicoleta, cred ca cel mai bine e sa intrebi doctorul. Poate nu e decat ceva trecator si are legatura cu aparitia dintisorilor. Sanatate micutei! |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Nico , incearca sa ii dai ceva usor de mancare si care ii place ei , incearca-ti laptikul si vezi dak mai este bun si nu o forta sa manance , da-i doar ce vrea ea , ce ii place ei pana te duci la dr ....si du-te cu ea urgent la dr ...... |
|

| Fetelor va multumesc mult pentru raspunsuri. Doza de panadol nu cred ca afost prea mare pentru ca pana intr-un an se da intre 2,5 si 5 ml dar cine stie, poate combinat cu laptele si caldura de afara poate da si ceva reactii alergice. La amiaza i-am dat supica de vitel cu legume, a papat cu moderatie un pic peste 100g cu un pic de paine si acum dupa alt laptic de san face nani fara sa se mai agite. Merg pe la 5-6 la pediatru sa vad ca spune. Liv s-a botosit ca avea ora de tenis la livada. Mi-a spus ca sa stau linistita ca nu are fata nimic, ca-i de la caldura.. doamne, numai un barbat poate gasi scuze sa mearga la tenis in loc sa vada ce-i cu copilul.
Mi-a mai spus cineva ca s-ar putea sa nu mai fie bun laptele meu, din cauza caldurii se poate strica in canale si ca ar trebui intai sa mulg un pic in chiuveta si abia apoi sa-i dau, poate fi si asta o varianta dar sa vedem ce zice si domnul cu stetoscopul.
Va multumescmult pentru suportul moral. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Nicooooo, si la mine in casa tenisul e rege! Te inteleg perfect! Ia-l de ureki si la doctor cu el! Poate ii face si lui o injectie! |
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Cu siguranta e pe fond alimentar. Laptele tau nu are cum sa nu fie bun, cum adica sa se strice? Gandeste-te bine ca a mancat, de alaltaieri pana ieri inclusiv, sa-ti dai seama ce nu i-a priit, poate acel lapte praf. Numai bine. Sanatate Alexandrei.
Si, nu-ti bate capul cu sotul tau, fiecare are cate o pasiune, macar.
P.S. In curand vine si premiul. |
|

| cute_baby_of_mine wrote:Nicooooo, si la mine in casa tenisul e rege!  Te inteleg perfect! Ia-l de ureki si la doctor cu el! Poate ii face si lui o injectie!
Cute, mai bine ii spala creierul la faze din astea. Sa-l vezi seara cand Alex miorlaie de oboseala si el nu mai termina setul de parca asta ar fi stelele si soarele lui.
Alina, sincer am si uitata de premiu; Multumesc mult esti o scumpica |
|

| Mai fetelor, daca va povestesc cum a decurs povestea de mai sus o sa ziceti ca-s batuta in cap. Chiar nu stiu cum de am facut asa greseli ... Joi am ajuns la pediatru si surpriza: era plecat in Elvetia, se intorcea nu stiu cand.... Nu m-am mai dus la nici un alt pediatru, am venit cu alex acasa, a papat cina si cand sa pape lapte la culcare l-a varsat bineanteles. Dimineata, ca o proasta, ii dau iar si-l varsa. Merg la medicul de familie care-mi spune ca poate sa faca intoleranta la lapte praf chiar daca pana atunci manca fara probleme si ca sa trecem pe lapte de vaca ca si asa copilul este mare. Ii spun ca nu stiu cu ce sa-i diluez laptele si-mi spune ca fara probleme sa trec direct, fara gradarea aia de 30-60-90 in compensare ca Alex mananca alimente noi si ca nu va fi nici o problema. M-am tot gandit toata ziulica ce sa fac, cum sa-i dau lapte direct, imi era teama sa-i dau iar lapte praf ca daca-l varsa.. Ii pun lapte de vaca120 ml, o linguritza de cereale si-i dau sa bea. A luat 3-4 guri, beh nu i-a placut la gust si iar a inceput marea foiala in burtica. La cina ii dadusem 2,5 ml de peritol ca avea niste piscaturi urate de tantar si sedativul isi facea efectul. S-a foit ea 15 min dupa care adoarme saraca gemand dar fara sa verse gurile alea de lapte. Toata noaptea s-a foit si a miorlait. La 7 ii dau iar lapte de vaca si dupa ce ia 2 guri il respinge. Si incepe sa planga de ziceai sa am batut-o. Tipa si se intindea, ba se circea, doamne, avea niste dureri de burtica teribile. Avea colici provocati de laptele de vaca. Nu aveam nimic in casa sa-i dau, o tineam in brate pe pieptul meu si asa dormea, daca vroiam sa o pun jos tipa de rupea pamantul. A durat cam o ora toata povestea. Am jurat ca nu-i mai dau lapte de vaca anul asta. Aseara i-am luat Nestle junior. L-a baut fara probleme, nu a vasrat, la fel dimineata. Uite asa mi-am complicat eu existenta. |
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Nico, bine ca s-a terminat cu bine. Pupici Alexandrei. |
|

| Alina wrote:Nico, bine ca s-a terminat cu bine. Pupici Alexandrei.
Multumesc Alina. |
|
|