|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Mie mi-a recomandat pediatra sa ii fac lui Andrei la 9 luni un vaccin contra varicelei parca, VARILRIX, care cica ar fi optional, dar ar fi bine sa il fac.
Voi ati facut bebelusilor acest vaccin? Cum a fost, au avut reactii urate la el? |
| Intre timp m-am mai documentat si eu si uite ce am gasit.
VARILRIX
Varilrix este indicat în imunizarea activa fata de varicela, începând cu vârsta de 9 luni.
Contraindicatii: Ca si la celelalte vaccinuri, Varilrix-ul nu trebuie sa fie facut daca bebe are febra sau alta afectiune. Daca are doar o infectie minora, poate fi facut.
Reactii adverse: De obicei nu s-au semnalat reactii adverse dupa acest vaccin, cam in max 4% din cazuri au aparut niste eruptii, majoritatea in primele 3 saptamani de la vaccinare, iar o temperatura de peste 37,5C (axilar)/38C (rectal) de asemenea a aparut tot in putine cazuri, cam 5% Administrare: - 0,5 ml de vaccin reconstituit contine o doza imunizanta - se administreaza începând cu vârsta de 9 luni pâna la 12 ani inclusiv: 1 doza. - incepând cu vârsta de 13 ani: 2 doze la un interval de minimum 6 saptamâni - se administreaza subcutanat. - dupa reconstituire se administreaza imediat - alcoolul si alti agenti dezinfectanti trebuie lasati sa se evapore de pe piele înaintea injectarii vaccinului, deoarece pot inactiva virusul - nu trebuie administrat intravenos - este contraindicat a se administra femeilor însarcinate, ba mai mult decat atat, sarcina trebuie evitata timp de trei luni de la vaccinare
A facut cineva vaccinul acesta la bebelus? Cum a reactionat?
Aflati mai multe despre Varicela (Varsatul de Vant) si Varilix aici. |
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Noi nu facem vaccin la 9 luni! |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Nici noi! Ne-a spus ca ne mai vedem,pentru vaccin,doar la 1 an! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Din cate stiu eu, exista mai multe vaccinuri optionale, dar nu le cunosc eu. Noi nu am facut niciun vaccin optional, numai pe cele de la stat, obligatorii. |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Nici eu nu i-am facut lui Tudor si nici nu voi face, mi-e cam frica de vaccinurile astea optionale, copiilor mei le fac doar cele aprobate de Ministerul Sanatatii. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu stiu ca vaccinurile anti rubeola..si altele de acest gen, dau imunitate pe o perioada limitata de timp, pe cand daca copilul face boala va avea imunitate pe viata.Foarte rar s-au semnalat cazuri in care boala a fost facuta de 2 ori .Sfatul meu este sa lasi organismul unde se paote sa lupte ca sa-si creeze anticorpi. |
| Alina wrote:Nici eu nu i-am facut lui Tudor si nici nu voi face, mi-e cam frica de vaccinurile astea optionale, copiilor mei le fac doar cele aprobate de Ministerul Sanatatii.
Alina, medicamentele / vaccinurile care nu sunt aprobate de Ministerul Sanatatii nici nu intra pe piata, deci nu aici e problema.
Ministerul Sanatatii nu are fonduri suficiente incat sa faca mai multe vaccinari gratuit, de aceea nu se fac si celelalte vaccinari obligatorii si sunt incadrate la optionale.
Ideea era, daca acest vaccin e OK sa il fac la 9 luni. Pe el asa zice, dar m-am uitat in caietul de vaccinari al lui Alice si ea a facut vaccinul asta mai tarzior.
Ar mai fi si Priorix-ul care se pare ca se face tot in perioada asta, si care este indicat pentru imunizarea activa fata de rujeola, oreion si rubeola.
Acum sa vedem ce ne mai spune pediatra. In orice caz, Alice nu a avut reactii urate dupa niciunul dintre acestea, dar ... nu seamana un copil cu altul. |
| In Bucuresti se pare ca este epidemie de varicela acum.
A facut cineva pana la urma acest vaccin (sau alt vaccin contra varicelei) copilului?
Eu pe 3 ianuarie am programare la doctor cu Andrei si in functie de starea lui de sanatate o sa decida medicul daca sa ii fac VARILRIX-ul contra varicelei, sau vaccinul de 1 an cu care suntem in intarziere. |
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Nici noi nu mai facem pana la 1 an. Daca ar fi epidemie probabil s-ar recomanda si aici. |
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu trebuia sa il fac azi, dar fiind Dav racit, doctorul a zis sa vedem cum e vineri...Daca e ok, daca ii trece raceala si nu mai face febra, atunci il facem pe 30.12. |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| noi la 15 luni ne vacinam pt pojar... |
|
|