Varicela
Subiectul anterior · Subiectul urmator
lifeinhim
Scris: Tuesday, April 22, 2008 10:01 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/19/2008
Pai de asta te si intrebam daca a facut vaccin. Ca si mie imi pare a fi Zona Zoster. Interesant este insa ca nu o doare. Oricum, una sau alta, sau chiar alt virus, tratamentul e acelasi sic
lifeinhim
Scris: Tuesday, April 22, 2008 10:08 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/19/2008
Alyna wrote:
Nu e aspectul clasic din varicela....Veziculele,in cazul Mariei conflueaza,nu sunt unicamerale.Eu cred ca ce are mariuca seamana mai mult cu eruptia herpetica...Sfatul meu(pe care il dau din toata inimapupici pupici e sa consulti un infectionist.el iti poate spune cel mai bine care e adevarul.mai bine ca un pediatru,care poate confunda tipul de eruptie).

Ai dreptate, Alyna, prima data la Herpes m-am gandit si eu, mai exista in cazuri rare si eruptie herpetica pe piele, desi de obicei apare la limita dintre mucoasa si piele, dar dat fiind ca tratamentul e acelasi...

Ce e important este ca daca intradevar nu e varicela, s-ar putea sa va treziti ca mai face o data "varicela" ras

Eu as merge ori spre Herpes simplex ori Zona Zoster. Dar acum stii si tu ca fiecare tara cu forma ei de boala. La americani, datorita vaccinarilor intensive este posibil ca virusul sa fie modificat si sa dea o forma modificata de boala. Interesant caz pentru noi doua, nu?
luli lula
Scris: Friday, July 4, 2008 10:31 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/27/2008
Buna ziua, fetelor!
Si baiatul meu de 2 ani si 3 luni a facut varsat de vant de 3 zile. Au fost 2 copii la cresa cu varicela si, dupa 2 saptamani, si ceilalti copii au facut boala.
Luni, medicul i-a dat antibiotic pt o amigdala rosie, iar miercuri i-au aparut bubitzele. De aseara insa tuseste destul de des, o tuse seaca (cam la 20-30 min). Ar tb sa ma alarmez sau sa-i dau in continuare sirop de tuse? Antibioticul l-a terminat.
dya
Scris: Friday, July 4, 2008 10:34 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
Eu zic sa-i dai sirop de tuse dar daca tusea este seaca sa ai grija de care ii dai , si daca nu face febra sa nu te gindesti sa reincepi antibioticul.
Eventual poti sa mergi la medic sa vezi ce zice si el , eventual sa-i dai si niste Nurofen dar parerea mea ar fi sa consulti un medic inainte. Multa sanatate.computerlove
Darria
Scris: Friday, July 4, 2008 11:37 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/20/2006
luli lula wrote:
De aseara insa tuseste destul de des, o tuse seaca (cam la 20-30 min). Ar tb sa ma alarmez sau sa-i dau in continuare sirop de tuse? Antibioticul l-a terminat.

Ar trebui sa mergeti la un medic pt. tuse, sa-l consulte la plamani sau macar sa-l suni.
Aceasta tuse(seaca) poate fi o complicatie a varicelei(pneumonia variceloasa).
Multa sanatate.
luli lula
Scris: Friday, July 4, 2008 2:36 PM
Nivel

Problema este ca azi e vineri si pana luni...doar daca rog medicul sa ma primeasca acasa bataus

Si eu m-am gandit la pneumonie, dar este abia la inceputul varicelei, asa de repede sa fi facut complicatie? oare
dya
Scris: Friday, July 4, 2008 2:39 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
Poti merge la serviciul de urgenta - pediatrie , ca sa poti sta linistita pe sfirsitul saptaminii.angel
Alyna
Scris: Friday, July 4, 2008 3:02 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Daca nu face febra,e posibil sa fie o pneumonie virala,deci antibioticul nu-si are rostul.Poti incerca cu aerosoli.Ii administrezi dexametazona(antiinflamator),de 2 ori pe zi.Pt tuse,e bunicel Prospan(nu merge la fel de bine pentru toti bebeii),Tusosedal,sinecod(ambele sunt anti-tusive)..cam asta gasesti pentru tuse uscata.Daca face febra mare si daca tusea se accentueaza,atunci e posibil sa aiba o pneumonie da cauza bacteriana,sau sa fie o supra-infectie si e bine sa mergi cat de repede poti la medic.Daca se poate,poti chema pediatrul la tine acasa(sunt care fac si vizite la domiciliu).Eu una nu mai vreau sa ajung la urgente cu bebele,pentru nimic in lumeguns guns Mai bine dau un ban,dar vine dr acasa si-l consulta.
luli lula
Scris: Sunday, July 6, 2008 9:50 AM
Nivel

Revin cu vesti bune. Bubitzele au inceput sa faca cojite, iar de tusit nu prea mai tusim. Dupa ce v-am scris vineri, spre seara, baietelul meu nu mai tusea decat rar. Si apoi din ce in ce mai rar, iar azi n-a tusit deloc.
Am patit-o ca atunci cand te duci la stomatolog. Te doare maseaua si cand ai intrat in cabinet, ti-a trecut durerea ras
Asa ca, in 2-3 zile, vom fi numai cojitze si spre sfarsitul saptamanii poate mai vedem si noi ceva lume, ca ne-am saturat de "arest la domiciliu". hohot
Roxanel
Scris: Saturday, November 22, 2008 7:16 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Fetelor venim si noi cu varicela. Adica Antonia. De doua zile au inceput sa-i apara, avea vreo 10 bubite aseara. Sa speram ca vor fii putine. Incercam sa mergem astazi la doctor sa ne dea Aciclovir.

Intr-un fel zic mersi ca a facut acum si nu peste o luna sau peste 20 de ani.

Am citit ce s-a scris mai sus si avand in vedere ca sotul meu doar ce s-a vindecat vreau sa va spun ca este groaznic la adulti. Rugati-va sa faca copilul cat e mic caci face forme usoare si se imunizeaza pentru tot restul vietii. Nu va doriti sa faceti odata ce ati trecut de 25-30 de ani.

Nu vreau sa va sperii dar aici se organizeaza chicken pox party. Adica un copil cu varsat de vant se duce la un party in mod intentionat ca sa ia si altii copii de la el. Evident ca eu nu mi-as duce copilul dar sa vedeti la ce se recurge pentru a-ti imuniza copilul de mic.

Eu una l-am facut si m-am mai si vaccinat acum 2 ani asa ca nu imi fac probleme.
mamica23
Scris: Saturday, November 22, 2008 9:23 AM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2008
Antonia i-ti dorim insanatosire grabnicacomputerlove

Roxanel stiu despre ce vorbesti,si sotul a facut varicela in februarie(anul acesta),s-a simtit groaznic,doua zile nici nu s-a putut ridica din pat.Eu am facut varicela in copilarie,si cand il vedeam pe el,ce rau se simte ma bucuram ca eu am scapat deja de el in copilarie.
petro
Scris: Saturday, November 22, 2008 10:47 AM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
Stiti ceva despre Varivax? E un vaccin contra varicelei. Mi l-a recomandat pediatra pentru Darius. Ar trebui sa-l facem in ianuarie, cu o luna inainte sa mearga la gradinita. E eficient? Ce reactii adverse are?
kali
Scris: Saturday, November 22, 2008 11:01 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Antonici-licurici, sa scapi repede de bubitze! Mami, multa rabdare!
Petro, nu stiu nimic despre vaccin. Eu nu i-l fac.
Roxanel
Scris: Saturday, November 22, 2008 2:20 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Eu nu stiu nimic despre Varilix caci am facut un vaccin 3 in 1 care se numea altfel.

Nu stiu ce sa zic, poate e mai bine sa-l lasi sa faca varicela natural.
petro
Scris: Saturday, November 22, 2008 5:05 PM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
Mi s-a spus ca va face o varicela si cu vaccinul asta, dar o forma foarte usoara. Nu stiu ce vrea sa insemne asta.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.