Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Alyna wrote:
Varicela e oricum o boala care evolueaza in pusee..in valuri.Apar bibite,dispar si ies altele si tot asa...poate da senzatia ca e vindecat pacientul,dar de fapt sa ramana contagios.Se evita scoaterea copilului afara deoarece poate contacta o alta afectiune care sa necesite administrarea de antibiotic,ceea ce nu este de loc recomandat in cazul varicelei...
Uite asta nu vor sa recunoasca mamicile de la cresa unde o am pe Cristina. Ele spun ca si medicii zic ca odata ce incep sa se usuce copii nu mai sunt contagiosi, iar dupa aproape 2 saptamani de stat acasa dau avize de intrare in colectivitate, desi copi sunt plini de cojitze. Or asistenta sefa de la cresa tocmai de asta nu ii primeste: ca inca au cojitze. Am auzit o gramada de mamici care spuneau ca nu puteau sa-i mai tina in casa atat timp. Ma gandesc ca probabil au avut noroc sa nu genereze boala diverse complicatii, ca altfel...Stiu mamica care a scos cpilul din casa numai dupa o saptamana si la dus la un loc de joaca desi copilul avea cojitze pe el. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/19/2008 Mesaje: 515
| Cea mai contagioasa perioada incepe cu 2-3 zile inainte de aparitia eruptiei veziculare si continua in timpul formarii veziculelor (care dureaza in general 4-5 zile) pana in momentul cand toate veziculele au format cruste. Atentie, pentru ca asa cum spunea si Alyna, bubitele apar in valuri de eruptie, deci se asteapta cateva zile pentru a fi sigure ca nu mai apare alt val.
De asemenea poate va este util cand trebuie sa anuntati medicul, sau sa mergeti la urgenta: - dureri de cap severe sau varsaturi, sensibilitate la lumina (nu suporta lumina intensa), somnolenta sau confuzie; acestea sunt semne de inflamatie a creierului (encefalita) - probleme respiratorii sau tuse persistenta; acestea sunt semne de pneumonie variceloasa - inflamatia pielii care devine calda si rosie sau eruptia cutanata foarte extinsa; acestea sunt semne ale unei infectii cutanate grave. Medicul trebuie anuntat imediat ce apar urmatoarele semne de boala la copilul cu varicela: - febra mai mare de 38,9 °C care dureaza mai mult de 2 zile - mancarime severa care nu raspunde la tratament - eruptia variceloasa la nivelul ochilor (globilor oculari) - eruptie cutanata care dureaza mai mult de 2 saptamani.
Grija mamicilor si taticilor care au avut varicela, dar au chiar si pe moment un sistem imunitar slabit,este posibil sa faca Zona Zoster in urma reactivarii virusului varicelo-zosterian. Nu vreau sa va bag in paranoia, dar mai bine sa fie aici niste informatii, ca sa stiti.
Simptomele precoce includ: dureri de cap, sensibilitate la lumina si alte simptome asemanatoare cu cele din gripa, in afara de febra. Persoana bolnava mai poate experimenta mancarimi, tiuituri in urechi sau durere mare in zona unde apare eruptia. Cateva zile mai tarziu, apare eruptia sub forma de banda. Aceasta eruptie sub forma de banda este semnul cert al zonei zoster.
Eruptia cauzata de zona zoster provoaca mai mult durere decat mancarime. Radacinile nervoase asigura sensibilitatea pielii si merg de fiecare parte a corpului. Cand virusul se reactiveaza, el merge de-a lungul nervului in aria de piele pe care acesta o deserveste sub forma de banda. De aceea eruptia apare pe o singura parte a corpului, de obicei pe piept sau pe spate si cateodata pe fata, in jurul unui ochi. Este posibil sa apara mai multe benzi de eruptie pe corp.
Zona zoster se dezvolta in etape:
Prodromul (inainte de aparitia eruptiei) - durere, senzatie de arsura, prurit, tiuituri in ureche, amorteala in zona afectata, toate acestea apar cu cateva zile inainte de aparitia eruptiei; disconfortul apare pe o singura parte a corpului, mai frecvent pe piept sau pe spate, dar poate apare si pe abdomen, pe cap, fata, gat, pe o mana sau pe un picior - simptome asemanatoare cu cele ale gripei (de obicei fara febra): frisoane, dureri de stomac sau diaree; acestea pot apare chiar inainte sau in timpul aparitiei eruptiei - poate apare inflamatia si sensibilitatea nodulilor limfatici.
Etapa activa (apare eruptia cu vezicule) - apare o eruptie ce consta in vezicule mici umplute cu lichid, aparute pe o zona rosie de o singura parte a corpului; fluidul din vezicule este clar la inceput dar poate deveni tulbure in 3 sau 4 zile - eruptia poate apare pe frunte, pe obraz, nas si in jurul unui ochi (herpes zoster oftalmic); aceasta poate afecta vederea daca pacientul nu primeste tratament prompt - durerea extrema, descrisa ca "ace infipte in piele" poate acompania eruptia - veziculele se pot sparge, lichidul se prelinge si crusta apare in 5 zile; vindecarea completa are loc in 2-4 saptamani dar pot ramane cateva cicatrici.
Nevralgia postherpetica (etapa de durere cronica) - este cea mai comuna complicatie a zonei zoster. Dureaza cel putin 30 zile si continua luni de zile sau chiar ani; simptomele sunt: - senzatie de arsura, durere intepatoare in zona afectata in cazul eruptiei recente - durere persistenta care poate dura ani - sensibilitate extrema la atingere - durerea asociata cu nevralgia postherpetica afecteaza cel mai des fruntea sau pieptul si face dificila alimentarea, somnul si activitatea zilnica a pacientului. De asemenea poate duce la depresie. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Pai de aia e bine ca nici cei cu cojite sa nu fie reprimiti in colectivitate,deoarece,pot apare alte bubite.In momentul in care nu se mai vede nici o COJITA,se mai asteapta o zi-doua,si apoi e liber sa mearga la gradinita . |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/19/2008 Mesaje: 515
| Asa ar fi cel mai safe, dar la insistentele parintilor care nu au cu cine sa lase copiii ii primesc si asa. La fel nu este permis sa primeasca copii cu viroze respiratorii, si nici asta nu se respecta, asa ca picii de la gradinita ori fac o imunitate de invidiat, ori racesc de 2 ori pe luna. Varianta a doua e mai frecventa. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Nu am apucat sa citesc ce ati scris , dar voi reveni dupa ce adoarme Maria !
Cam asa arata acum zona afectata !
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Aici nu iti recomanda sa izolezi copilul in casa - la caldurica - asta ca sa va citez ! Copilului i se recomanda activitatea fizica la aer , pentru refacerea rapida a organismului ! Plus - pediatra noastra din Romania la fel ne-a spus : Plimbari afara in aer liber in parc , pe stradute prin cartier ! Asta nu inseamna zone aglomerate , centre de joaca pentru copii , resto etc . Nu vrea sa periclitez sanatatea nici unui copil sau a vreo unei gravide. Ni s-a spus ca dupa incetarea tratamentrului - de 5 zile , Maria nu mai poate raspandi virusul si o pot duce inclusiv la camin. Am intrebat in mod expres pediatra pentru ca vrem sa mergem in minivacanta la fin si nepoata ( 3 - 4 luni ) si chiar nu am de gand sa imbolnavesc piticii !
Parerile sunt impartite ! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/19/2008 Mesaje: 515
| Si eu sunt de acord cu plimbarile in aer liber, nu in aglomeratii, nu pe vreme urata - frig, vant, ploaie. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Fara suparare, eu zic ca nu e varicela ce vad eu aici. Orice ar fi, iti doreesc tot binele din lume. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Alina wrote:Fara suparare, eu zic ca nu e varicela ce vad eu aici. Orice ar fi, iti doreesc tot binele din lume.
Cum sa nu, mami? Eu stiu ca asa arata bubitele la inceput, dupa care se usuca, fac coaja si cad |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Alina wrote:Fara suparare, eu zic ca nu e varicela ce vad eu aici. Orice ar fi, iti doreesc tot binele din lume.
Am vazut si eu cum arata niste bubite de la varicela, pe google, si nu seamana cu ale Mariei... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Pfff...eu stiam ca bubitele trebuie sa aiba lichid f clar Aici par sa aiba lichid tulbure....Si parca trebuia sa existe o eruptie generalizata,pe tot corpul....sau poate ma insel...Oana,nu te supara te rog Eu iti spun ce mi-a zis mie pediatrul lui Matei si ce am citit eu prin cursuri(ca m-am interesat,cu epidemia asta de varicela )Acum iti contrazic medicul (nimic personal cu tine,Doamne fereste)dar lichidul din vezicule are o cantitate f mare de virus,deci e contagios,copilul, pe toata perioada cat le are.Pana acum,nu exista tratament anti-viral care sa vindece varicela.Exista doar tratament adjuvant.Boala trebuie sa-si faca "mendrele"si apoi se vindeca de la sine.Sanatate multa Mariucai |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Am fost la medic . E virusul varicela 100%. Nu trebuie sa fie bubitele izolate una de alta ! nu trebuie sa se extinda pe tot corpul ! Tratamentul e cu Aciclovir !
Semne si simptome
Varsatul de vant este o infectie virala care cauzeaza o eruptie pe suprafata pielii si pe mucoase. Eruptia apare mai intai pe fata si trunchi, intinzandu-se apoi pe aproape intreaga suprafata a corpului, inclusive pe scalp si pe organele genitale si chiar inauntrul gurii, urechi, vagin.
Elementele eruptive constau la inceput in macule (pete) mici (1/5- 2/5 inch; 5-10 mm) rosii si apar intr-o perioada de 2 pana la 4 zile in valuri eruptive. Aceste pete se umfla, devin papule si ulterior trec in stadiul de vezicule asezate pe o baza rosie. Datorita situarii lor superficiale, formei si continutului seros, veziculele au fost asemuite cu picaturile de roua. Veziculele se deprima treptat si se usuca, formand cruste. In urma veziculelor nu raman cicatrici, doar uneori o usoara coloratie maronie a pielii, trecatoare. Unele persoane au doar cateva vezicule, in timp ce altele au cateva sute. De obicei eruptia provoaca prurit (mancarime a pielii). Scarpinarea si ruperea acestor vezicule duce la formarea unei cruste si se pot infecta cu bacterii (o infectie secundara bacteriana). ( In engleza, denumirea bolii este “chicken pox”, denumirea provenind probabil de la asemanarea cu pielea de gaina)
Unii copii au febra, dureri abdominale, sau chiar o senzatie usoara de greata in timpul eruptiei. Aceste simptome dureaza 3 pana la 5 zile iar febra nu depaseste 39,4 grade Celsius (103 grade Fahrenheit). Copiii mai mici au de obicei febra mai mica si eruptie mai usoara decat copiii mai mari sau adultii.
In general, varsatul de vant este o boala usoara dar poate fi mortala pentru persoanele cu leucemiesau alte boli care slabesc sistemul imunitar.
De obicei, o persoana care a avut boala capata imunitate pe viata. Dar virusulcare cauzeaza boala poate ramane in organism si poate cauza la adult diferite tipuri de eruptii ale pielii.
Descriere
Varsatul de vant este o infectie cauzata de virusul varicelo- zosterian (VVZ) care face parte din familia virusurilor herpetice. VVZ se gaseste in secretia nazala eliminata si in fluidul din vezicule. Varsatul de vant este foarte contagios, 90% din persoanele care nu au imunitate la boala si care sunt expusi o vor face. Epidemia apare cu precadere intre lunile februarie- aprilie la copiii cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani.
Varsatul de vant este o boala usoara, dar poate da complicatii serioase cum ar fi pneumonie, encefalita, infectii bacteriene ale pielii.
Dupa atacul bolii, VVZ ramane in corp. el ramane intr-o stare latenta in celulele nervoase si se poate reactiva la varsta adulta pentru a cauza zona zoster.
Prevenire
In 1995 a fost produs si a devenit disponibil pentru prima data un vaccin impotriva varsatului de vant in SUA. Vaccinul previne boala in 70 pana la 90% din cazuri. Cei care fac varsat de vant dupa vaccinare au simptome mult mai usoare si o eruptie cutanata redusa. Vaccinul impotriva varicelei se administreaza injectabil dupa varsta de 1 an. Daca un copil nu a fost vaccinat in copilarie, I se poate administra vaccinul la 11-12 ani.
Vaccinul impotriva varsatului de vant ajuta corpul sa produca proprii anticorpi (protectie imunologica) impotriva bolii, dar in anumite cazurieste necesara administrarea unei forme de imuno-protectie numita varicela-zoster imuno globulina (VZIG). VZIG ii protejeaza pe cei care au fost expusi la varicela dar al caror system imunitar este fie prea imatur, fie prea slab pentru a lupta cu boala. VZIG este administrat nou-nascutilor a caror mame au avut varicela in momentul nasterii, copii cu leucemie sau limphoma, copiii cu SIDA sau alte boli de imuno-deficienta, precum si copiii care primesc medicamente care reprima sistemul imunitar.
Un copil sanatos care face varicela dobandeste imunitate pe viata impotriva acestei boli. In schimb, acesta poate face la maturitate zona zoster.
Incubatia
Perioada de incubatie este de la 7 la 21 de zile dupa expunere, in general aparand la 14 pana la 17 zile. De exemplu, daca un copil face varicela si intrerupe scoala, fratii si surorile vor avea simptome cam la 2 saptamani mai tarziu.
Durata
Varsatul de vant dureaza intre 7 si 10 zile la copii dar are o perioada mai mare la adulti.
Perioada contagioasa
Incepe la 2 zile dupa aparitia veziculelor pe piele si dureaza pana cand se acopera de cruste. Un copil cu varsat de vant ar trebui izolat aproximativ o saptamana. Nu trebuie tinut in casa pana cand cad toate crustele. Persoanele bolnave sau care au probleme cu sistemul imunitar nu trebuie sa vina in contact cu varicela, si nici femeile insarcinate.
Tratament
Nu se prescriu antibiotice pentru tratarea varsatului de vant deoarece aceasta boala este cauzata de un virus. Antibioticele se administreaza doar in cazul in care copilul dezvolta o infectie secundara de natura microbiana. Copiii si celelalte persoane care fac boala si au un sistem imunitar slabit au nevoie de un tratament antiviral (acyclovir). De obicei, tratamentul care se da la domiciliu este orientat pentru usurarea mancarimii si pentru scaderea febrei. Pentru mancarimi se pot folosi comprese umede sau bai racoroase, la fiecare 3 sau 4 ore in primele zile. Baile cu fierturi de cereale (Aveeno) pot ajuta. Baile nu raspandesc varsatul de vant. Tamponati corpul (nu frecati) pentru a-l usca.
Lotiunea cu calamina este utilizata de obicei pentru mancarime, dar nu puneti lotiune langa ochi sau pe fata bebelusilor. Taiati unghiile scurt pentru a preveni scarpinarea care poate conduce la infectarea veziculelor rupte.
Eruptia din interiorul gurii poate provoca dificultati la mancare. Administrati fluide racoroase si usoare, mancare pasata. Evitati orice mancare sau bautura care contine acizi cum ar fi sucul de portocale si in special sarea. Durerea din gura poate fi usurata cu ajutorul acetaminophenului (Tylenol).
Veziculele din zona genitala pot fi dureroase. Se pot aplica cremele anestezice care atenueaza durerile.
Pentru reducerea febrei se utilizeaza o medicatie fara aspirina, cum ar fi acetaminophenul (Tylenol). Aspirina nu se foloseste la copii cu varsat de vant sau alte infectii virale deoarece poate cauza sindromul Reye.
Cand chemam doctorul
Majoritate infectiilor cu varicela nu necesita tratament medical special. Daca nu sunteti sigur asupra diagnosticului, daca aveti intrebari sau sunteti ingrijoratiasupra posibilelor complicatii, chemati doctorul. El va poate ghida pentru urmarirea complicatiilor si va poate ajuta sa alegeti medicatia potrivita pentru mancarime.
Chemati doctorul si daca febra depaseste 39,4 grade Celsius (103 grade Fahrenheit) si daca copilul are dureri de cap severe, daca nu poate suporta lumina, daca este neobisnuit de somnoros sau este greu de trezit, se misca cu greutate, gatul rigid sau dezvolta probleme de respiratie.
Chemati doctorul daca sunt semne de infectare a veziculelor; daca suprafata din jurul veziculei este umflata, rosie sau dureroasa sau daca din vezicule se scurge puroi (lichid gros, decolorat). Cititi mai multe aici: Index Varicela
Editor: Vilma Pitulice despreCopii.com (c) 2002 - sursa articului: Academia Americana de Pediatrie
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Varicela (Varsat de vânt)
Definitie
Este o boala infectioasa a copilariei foarte contagioasa caracterizata prin exantem maculo - papulo - veziculos, enantem si febra.
Etiologie
Germenul cauzal este virusul varicelozoosterian, ADN, care se contine în sânge, secretii nazofaringiene.
Epidemiologie
Sursa de infectie este omul bolnav de varicela sau herpes zoster.
Contagiozitatea: câteva zile înainte de eruptie si înca 5 zile dupa ultimului val eruptiv.
Cai de transmitere: - aeriana, prin picaturi; - transplacentara.
Receptivitatea - generala. Exceptie - primele 4- 6 luni dupa nastere, când copiii beneficiaza de anticorpii materni (transmisi transplacentar, sau prin laptele mamei); -indice-95-100%. Cel mai frecvent sunt afectati copiii de 2-8 ani. Receptivitatea este maxima la imunodeprimati.
Sezonalitatea: lunile de toamna - iarna.
Imunitatea instalata este durabila, însa virusul poate persista în celulele unor ganglioni nervosi ai fibrelor senzitive spinale si craniene si în anumite circumstante se poate reactiva, având ca urmare aparitia herpesului zoster.
Patogenie
Poarta de intrare - mucoasa nazofaringiana, virusul multiplicându-se în mucoasa tractului respirator. Urmeaza viremia cu diseminare în organe si tesuturi unde produce diverse leziuni. Leziunile tegumentare sunt urmarea unei viremii intermitente.
Simptomatologia clinica
Incubatia este de 11- 21 zile, în medie 2 saptamâni.
Perioada prodromala dureaza 1- 2 zile sau mai frecvent lipseste. Semnele: febra; rash preeruptiv de tip scarlatiform; cefalec discreta; inapetenta, vome.
Perioada eruptiva (de stare)
- exantem caracteristic;
- elemente separate ce evolueaza în 4 faze succesive: macule mici rosii, papule, vezicule, cruste;
- vezicula este un element unicameral cu lichid clar, „picatura de roua,, înconjurata de un halou fin eritematos;
- apare în mai multe pusee, fiecare fiind însotit de ascensiune termica. Astfel eruptia devine polimorfa cu clemente de diferita vârsta;
- numarul elementelor este variabil, foarte mare în formele severe (la adolescenti, adulti);
- fenomenul este generalizat, inclusiv pe partea piloasa a capului, pot aparea si pe palme;
- elementele sunt nedureroase, frecvent pruriginoase, nu conflueaza;
- dupa 2-4 zile se acopera de o crusta care se elimina în 8-10 zile, lasând o zona de pigmentatie pasagera;
- suprainfectia cu germeni piogeni (stafilococ, streptococ) duce la aparitia de pustule, care pot lasa cicatrice;
- enantemul este prezent la 40-50% din pacienti;
- aceleasi elemente eruptive se observa la nivelul mucoaselor bucale, conjunctivale, genitale;
- se ulcercaza rapid sub forma unor afte nedureroase, galbui cu contur rosu;
- starea generala poate fi nealterata (la copii), dar pot apare discomfort, febra, inapetentâ, cefalee, mai rar vome (la adolescenti si adulti).
Forme clinice
- Tipice, atipice (abortiva sau rudimentara);
- Usoare, medii, severe (inclusiv forma hemoragica, buloasa gangrenoasa si generalizata).
Particularitati
- varicela la adulti - debut acut, brutal; hiperpirexie; exantem abundent în valuri eruptive repetate; durata mult mai mare decât la copii; complicatii frecvente.
- varicela la copiii imunodeprimati si la cei tratati cu corticosteroizi - febra înalta intermitenta; exantem bogat cu eruptii deseori hemoragice; afectarea viscerelor - forma clinica generalizata; complicatii frecvente cu suprainfectii bacteriene; prognostic nefavorabil.
- varicela congenitala (contamineaza gravide în primul trimestru al sarcinii) este rar întâlnita si se caracterizeaza prin simptome multiple severe: hipoplazia unui membru, atrofie corticala, corioretinita.
- varicela perinatala contactata de gravida cu 5 zile înaintea nasterii (evolutie severa, complicatii pulmonare).
Complicatii
- prin virusul varicelo-zosterian: - pneumonie variceloasa primara (mai frecventa la adulti); laringita; encefalita variceloasa (incidenta 1:1000-1:10000 cazuri de varicela), survine mai frecvent la copii între ziua a 4-a si a 7-a a bolii, este de origine infectios - alergica, ce asociaza cerebelita; alte complicatii neurologice (mielita, poliradiculoneuropatii, neurita optica, sindrom Reye) sunt rare; mai pot fi: keratita ulceroasa, orhita, hepatita, pancreatita, artrita, miocardita, sindromul Lyell, purpura fulminanta.
- prin infectii bacteriene: erizipel; abcese, flegmoane, celulita; stomatita, conjunctivita, keratita, laringita; scarlatina, septicemie; varicela buloasa; varicela pustuloasa.
Diagnosticul
Se bazeaza pe date:
- epidemiologice (contact cu bolnavul de varicela sau cu Herpes Zoster);
- anamnestice - nu a suportat varicela;
- clinice (febra intermitenta, exantem caracteristic, uneori si enantem);
Diagnosticul diferential - herpes simplex. " Herpes Zoster, stomatita veziculoasa cu virusul Coxsackie, impetigo, strepto-stafilodermii, septicemii cu eruptii uneori veziculoase, scabia, rikettsioza cu eruptii variceliforma, sifilisul variceliform, eritemul exudativ polimorf, sudamina, întepaturi de insecte, eruptii alergice.
Diagnosticul de laborator
Este necesar doar în formele atipice:
- examen citologic - evidentiaza în frotiul din continutul veziculelor celule gigante multinucleare;
- evidentierea virusului la microscopul electronic, prin imunofluorescenta sau/si culturi;
- examen serologic - dinamica anticorpilor specifici fixatori de complement sau neutralizanti.
Prognosticul - favorabil.
Mortalitatea - 0,1-0,05%.
Masuri antiepidemice în focar
- depistarea precoce si izolarea bolnavilor la domiciliu sau la spital (în functie de evolutia bolii) pentru un timp de 5 zile de la ultimul val eruptiv.
- declarare obligatorie.
- depistarea si supravegherea contactatilor timp de 21 zile din momentul contactului.
- regim de carantina în colectivitati cu supraveghere de 21 zile dupa ultimul caz relevat.
- profilaxia cu imunoglobuline umane standard a copiilor cu imunodeficit, a celor medicati cu imunodeprimante (corticosteroizi, copii cu imu-nodeficienta congenitala sau dobândita, bolnavi cu leucemie, nou- nascuti de la mame cu varicela, femeile gravide contacte cu varicela).
Sursa:"Sanatatea.com-centrul de promovare a sanatatii"si c este exact ce mi-a spus pediatrul si ce am eu in cartile de medicina(manualul de infectioase). Eu tot cred ca nu e o eruptie specifica varicelei Nu e aspectul clasic din varicela....Veziculele,in cazul Mariei conflueaza,nu sunt unicamerale.Eu cred ca ce are mariuca seamana mai mult cu eruptia herpetica...Sfatul meu(pe care il dau din toata inima e sa consulti un infectionist.el iti poate spune cel mai bine care e adevarul.mai bine ca un pediatru,care poate confunda tipul de eruptie).
Prima si ultima imagine-eruptia in infectia herpetica-Herpes zoster Urmatoarele 2 imagini-eruptia in varicela Alyna attached the following image(s):
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/19/2008 Mesaje: 515
| Mami, Maria e cumva vaccinata anti-varicela?
Tratamentul cu acyclovir e foarte bun, reduce durata si gravitatea bolii. Alyna cartile dupa care citezi tu sunt depasite. Nu te supara, ca doar nu le-ai scris tu. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| lifeinhim wrote:Mami, Maria e cumva vaccinata anti-varicela? Tratamentul cu acyclovir e foarte bun, reduce durata si gravitatea bolii. Alyna cartile dupa care citezi tu sunt depasite. Nu te supara, ca doar nu le-ai scris tu.
Asta incerc sa aflu acum, ca nu prea ma pricep la descifrat hieroglifele din caietul ei de sanatate !
Problema mare acum e urmatoarea : Pediatra a zis : Chicken pox ori Shingles ( adica Varsat de vant sau zona Zoster ). Virusul e acelasi, tratamentul e acelasi ! Copii fac o forma usoara si nedureroasa ! Insa : Zona Zoster apare doar daca inainte copilul a avut Varicela. Iar Maria NU a avut varicela , deci ==> diagnosticul de Varicela !
M-am uitat aseara 3 ore pe net la foto, am citit si comparat articolele. Intradevar , apare mai mult ca Zona Zoster , insa nu se explica aparitia bolii fara sa fi facut inainte Varicela. Ce sa mai inteleg ? Bine ca tratamentul e acelasi , virusul e acelasi , doar eruptia e diferita la nivelul pielii ! |
|
|