Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Miri
si totusi, nu ai aflat daca este infectata si Sara? nici un semn pana acum de varicela? eu sper sa nu fie, mai ales ca urmeaza sa pleci!
Mihaela, eu in locul tau as evita contactul cu acea persoana! stii la ce ma refer, mai ales ca am mai discutat asta mai demult. mi se pare ca e iresponsabila.
eu ieri, apropo de mame responsabile si iresponsabile, eram afara cu Andrei si a venit la joaca cu noi o vecina cu fetita si abia dupa ce s-au facut schimb de jucarii si Andrei chiar a tras o dusca din sticla de ei de suc ( a pus gura pe el pana sa apuc eu sa i-l iau ), mi-a zis f relaxata ca fi-sa e bolnava, racita cobza si ea la fel. nesimita si iresponsabila! ne-am dus in casa, l-am spalat pe maini si i-am bagat repede o doza de osccillo preventiv. sper sa nu ia ceva de la ea ca o nenorocesc pe aiurita aia. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Anca, deocamdata Sara e foarte bine, sanatoasa si cu chef de traznai cat cuprinde! Multa sanatate si lui Andrei si aveti grija cu asemenea "specimene" de mame iresponsabile! |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Miri wrote:Anca, deocamdata Sara e foarte bine, sanatoasa si cu chef de traznai cat cuprinde! Multa sanatate si lui Andrei si aveti grija cu asemenea "specimene" de mame iresponsabile!
multumim la fel! ei, ce sa le faci... unora nu le poti zice chiar in fata desi eu am gura cam sloboda! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Andismom wrote:multumim la fel! ei, ce sa le faci... unora nu le poti zice chiar in fata desi eu am gura cam sloboda!
Ai dreptate, sunt cate unii carora nu le poti zice nimic. Ba chiar ramai masca tu cand iti face cate o chestie de-asta cand stii cata grija au de copilul lor sa nu cumva sa vina in contact cu al tau care tuseste sau are febra de eruptie dentara. |
|
| Beatrice wrote:Fetita mea a fost diagnosticata astazi cu varicela ... In afara eruptiei cutanate, tuseste fara sa expectoreze si i s-a ameliorat pofta de mancare, e bleguta si cred ca va face u pic de febra. In afara de acea mixtura mentolata recomandata de medic, mai cunoasteti vreun tip de interventie asupra bolii ? Multumesc. |
|
| g_nicoleta2000 wrote:Multa sanatate Beatrice. Stiu ca nu se intervine asupra eruptiei si ca nu ai voie sa ciupesti sau sa spargi bubitzele. Mare atentie la scarpinat, carantina usoara. |
|
| Beatrice wrote:Multumesc pentru incurajari, sunteti dragute... Dar oare chiar 15 zile trebuie sa stea in casa, ca la cat de zvapaiata e Ioana mea, o va umple pe bunica-sa de nervi... |
|
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Fetele,e posibil sa faca si Elo bolile astea??? Pana acum nu a avut nimic ,sau trebuie sa ma astept la asa ceva????? E grav daca nu le face? |
|
| Beatrice, exact 2 saptamani trebuie sa stea in casa. In primul rand pentru ca e boala infecto-contagioasa si trebuie protejati ceilalti copii cu care ar putea intra in contact, in al doilea rand pentru ca trebuie mentinuta o igiena riguroasa a elementelor eruptive.
P.S. - continuam discutia aici, daca vrei! |
|
| Miri wrote:Beatrice, exact 2 saptamani trebuie sa stea in casa. In primul rand pentru ca e boala infecto-contagioasa si trebuie protejati ceilalti copii cu care ar putea intra in contact, in al doilea rand pentru ca trebuie mentinuta o igiena riguroasa a elementelor eruptive.
P.S. - continuam discutia aici, daca vrei! Miri merci. Chiar vroiam sa sugerez moderatorilor sa inchida subiectul respectiv dar mi-a fost teama sa nu fiu deplasata. Felicitari ca esti pe faza mereu. |
|
| Mihaela, nu ai de ce sa-mi multumesti! Si stai linistita, am si eu scaparile mele! |
|
| E posibil ca un copil de 2-3 luni sa faca varicela in conditiile in care mama a avut aceasta boala in copilarie? |
|
| Putin probabil, in conditile in care se considera ca mama transmite anticorpi copilului ei, mai ales in primele luni de viata. Sigur este vorba despre varicela? |
|
| Miri wrote:Putin probabil, in conditile in care se considera ca mama transmite anticorpi copilului ei, mai ales in primele luni de viata. Sigur este vorba despre varicela? Asta ma intreb si eu, dar diagnosticul a fost pus de o doctorita. E vorba de fetita verisoarei mele si abia am aflat de acest lucru. Fetita e sub tratament si se pare ca deja e mai bine, insa nu-mi explic cum a contactat boala. Mi-au zis ca au avut ceva mai multe vizite in ultimul timp dar nimeni nu era bolnav. E posibil ca matusa mea(locuiesc in aceeasi casa) care e profesoara la liceu sa fi contactat vreun virus acolo si sa il fi adus acasa? Si matusa mea a facut boala din cate cunosc. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| MNiko wrote:E posibil ca un copil de 2-3 luni sa faca varicela in conditiile in care mama a avut aceasta boala in copilarie?
Din cate stiu eu, dar nu te baza 100% pe mine, ca nu sunt medic si nici nu am formare in domeniu, chiar daca mama a avut varicela nu inseamna ca bebelusul sau copilul ei nu o va mai face.
De asemenea, este foarte posibil ca unii sa fie doar purtatori, sanatosi, si sa transmita virusul bine merci.
Iti spun asta din experienta proprie. Eu am avut varicela in copilarie si desi am stat pe langa fratele meu si cativa verisori, niciunul nu a luat nimic de la mine. Mama a avut in copilarie varicela si eu totusi am facut la randul meu, iar fratele meu, cel putin deocamdata, nu a facut |
|
|