Varicela
Subiectul anterior · Subiectul urmator
andrada74
Scris: Sunday, June 10, 2012 12:24 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/25/2006
cineva mi-a spus ca la varsat ar fi 3 faze, fiecare cam de 3 zile: faza de eruptie, de stangare si finala, cind da complet inapoi. La noi pare sa fie adevarat, suntem in ziua 5 si de 2 zile e ok, nu au mai aparut bubite si are o stare generala mai buna. Asa sa fie sau sa ne mai asteptam la o noua eruptie? Ma gindesc ca pe miercuri, ce ar fi 8-a zi, sa il scot putin in parc, undeva unde nu sunt copiii. E ok?
miriam
Scris: Sunday, June 10, 2012 6:45 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Noi am iesit afara de vineri, asa putin in curte la umbra....
Mami_de_gemeni
Scris: Sunday, June 10, 2012 10:07 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Este greu cand copilasi sunt bolnavi, insa cred ca este mai bine sa astepti vindecarea completa pentru a iesi la joaca. Exista riscul sa contamineze alti copilasi.
Ai mei nu au avut astfel de boli, insa cand au avut eruptii pe piele din cauza unor gripe virale, iam tinut in casa pana au disparut complet toate bubutele. In acele zile s-a intamplat sa am si unele prigramari de iesit cu copii si am refuzat sa merg gandindu-ma si la sanatatea celorlalti copilasi.
Insanatosire grabnica si sa auzim cu bine peste 3 zile cand teoretic ar trebui sa dispara complet totate bubutele.
kali
Scris: Sunday, June 10, 2012 11:50 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Ai mei si dupa 3 sapt. inca mai aveau cojite. I-am scos afara abia dupa 2 sapt. de la debutul bolii...
bereea
Scris: Monday, June 11, 2012 9:08 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Sanatate tuturor!

Cand fiica-mea a avut varicela, o scoteam in parc pe la 9-10 seara cand stiam ca nu e nimeni.Era asa de cald ca era un chin sa o tin numai in casa
TatyKS
Scris: Monday, June 11, 2012 2:59 PM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2006
Dupa 2 saptamani ne-a dat si noua voie Dr sa iesim la curte, nu in colectivitate. Exista riscul sa ia alte boli pentru ca au imunitatea scazuta. Dupa 3 saptamani am putut merge la gradi.
Eu nu m-am riscat , iar Kari nu s-a plictisit deloc, ea oricum e un copil de casapupici .

Sanatate multa!
andrada74
Scris: Monday, June 11, 2012 8:47 PM
Nivel

am stat putin pe forumuri din afara si parerile sunt impartite. Pe acolo majoritatea spune ca la 5-6 zile dupa primele semne copilul nu mai e contagios si poate iesi. Treaba cu imunitatea scazuta nu e pomenita aproape deloc. Eu stiu ca la noi doctorii cam exagereaza si nu sunt la curent cu cercetarile mai noi, am sa incerc insa sa ma situez undeva la mijloc, il tin 7-8 zile in casa, dupa aia il scot, evitind totusi zonele aglomerate, copiii si frigul.
TatyKS
Scris: Tuesday, June 12, 2012 9:05 AM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2006
andrada74 wrote:
am stat putin pe forumuri din afara si parerile sunt impartite. Pe acolo majoritatea spune ca la 5-6 zile dupa primele semne copilul nu mai e contagios si poate iesi. Treaba cu imunitatea scazuta nu e pomenita aproape deloc. Eu stiu ca la noi doctorii cam exagereaza si nu sunt la curent cu cercetarile mai noi, am sa incerc insa sa ma situez undeva la mijloc, il tin 7-8 zile in casa, dupa aia il scot, evitind totusi zonele aglomerate, copiii si frigul.

Buna.
Sa stii ca depinde mult si ce forma de varicela are . Eu nu am fost inconstienta sa ies cu ea dupa 8 zile, pentru ca mititica a fost plina de bubitee pe fata, maini si in cap ,ca ar fi fugit lumea de noi prin parcuri. Plus ca ea de luni pana joi-vineri a facut si febra in prima saptamana, asa ca obligatoriu un asemenea caz trebuie sa stea la domiciliu cel putin 2 saptamani. Eu am incredere in Dr. noastra , este o profesionista si mereu in cunostinta de tot ce e nou . newclap .

Daca tu vrei sa te risti, e alegerea ta si copilasul tau, faci cum crezi tu ca e mai binepupici
andrada74
Scris: Tuesday, June 12, 2012 6:12 PM
Nivel

taty, se pare ca voi ati avut o forma mai serioasa. La noi nu a fost febra si nici foarte multe bubite.
matiluki
Scris: Wednesday, June 13, 2012 11:26 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/13/2012
eu sunt clasa a 8-a,am examene de intrare la liceu pe 25&27 iunie.EVident,m-a apucat varicela,de 5 zile(sambata) fac febra in continuu,am ajuns la vreo 250 de bube pe tot corpul,mi-e si rau cand ma uit la ele.Am fost mai mancacios si le-am cam rupt cojita alora de pe scalp.Cat o sa mai am febra?Dar mancarime???????Poate sa se prelungeasca boala inca vreo 2 saptamani si sa ratez examenuluff sorry1 pale cry ??
andrada74
Scris: Wednesday, June 13, 2012 6:17 PM
Nivel

Buna,
daca a inceput simbata, pe 9, inseamna ca pe un 23 iunie vei putea iesi, asta daca totul e ok si fara complicatii. Nu te panica, nu te scarpina (mai ales pe fata), ia ibuprofen pentru febra, cauta un gel anti-mincarime la farmacie (e ceva numit Vitasooth), in una, doua zile ar trebui sa treci peste ce a fost mai greu. Succes!
andrada74
Scris: Saturday, June 16, 2012 8:55 PM
Nivel

tot eu. O intrebare: pentru bubitele zgandarite, mai ales pentru cele de pe fata, se poate da cu ceva ca sa nu ramina acele urme specifice? Am fost atenti, i-am spus, insa tot s-a mai atins si de ele, mai ales noaptea, cind dormea si nu-si dadea seama. Exista vreo crema, ceva, ma gindesc ca totusi poate a aparut ceva, a mai avansat medicina si nu lasa oamenii cu urme pe viata (nu e cazul la noi, dar unele semne tot pot ramine).
ligia27
Scris: Monday, June 25, 2012 7:17 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2010
ghinion sau cum s-o numi asta . ieri am fost la spital cu sara deoarece facea temperatura si se plangea de durere de burtica si a varsat de cateva ori. asteptandu-me randul am observat pe gat o besicuta cu apa . seamana cu varsatul de vant. de ieri si pana astazi au mai aparut vreo 10 bubite mai mici sau mai mari pe burta, spate, fata. .
ieri la spital mi s-a spus ca are infectie in gat si ia prescris azitrox (antibiotic) intrebarea mea este......la varicela se poate lua antibiotice.? a mai luat cineva antibiotic pe perioada varicelie, chiar in primele zile?
miriam
Scris: Monday, June 25, 2012 7:23 AM
Nivel

Inregistrat: 5/17/2009
Noi santem bine, am terminat ci bubitele, si fara urme, cel putin pe fatayes

Ligia, nu stiu ce sa-ti spun, noi nu am luat, nu a fost cazul... pt ca il durea gatul i-am dat Ibalgin.
Dar daca tu spui ca are infectie, poate ca este necesar...medicul stia ca are varicela?
Sanatate si sa va treaca "repede"!!!
ligia27
Scris: Monday, June 25, 2012 11:56 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2010
am fost la medicul de familie si acesta mi-a recomandat sa mai aspept o zi- doua iar daca se inrautateste gatul sa ii dau antibioticul, sa o mai las fara. acum ma gandesc oare nu ar putea fi bubite si in gat? si poate nu va trebui sa ii dau antibiotic
la noi abia e a doua zi, dar nu stiu daca are de tot 25 de bubite pe tot corpul. oricum stiu ca trebuie sa mai iasa.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.