Varicela
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Alina
Scris: Sunday, July 16, 2006 3:52 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Varicela (Varsatul de vant)

Varicela este o boala infectioasa, insotita de o eruptie, si imunizanta (nu te poti imbolnavi de 2 ori!). Varicela poate aparea, in general, intre 2 si 10 ani, si provoaca mancarimi puternice. Dureaza aproximativ 12 zile.
Virusul varicelei este acelasi cu cel al Zonei Zoster (care nu este, de fapt, decat o resurgenta a varicelei).

O particularitate a varicelei este aceea ca eruptia sa nu apare intr-un anumit loc, adica puteti gasi bubite pe pielea capului acoperita cu par, precum si in palme, pe organele genitale, sau chiar si in gura…

Perioada de incubatie a varicelei dureaza in jur de 15 zile.

Perioada de contaminare (molipsire):

Perioada de contaminare este de aproximativ 8 zile dupa aparitia primelor vezicule (si nu a bubitelor). O intrerupere a scolii de 10-15 zile este obligatorie, chiar daca copilul este in forma.

Simptome:

Eruptia apare dintr-o data, pe tot corpul, prin puseuri, dupa ce copilul a avut febra – mai mica sau mai mare (ba chiar neobservata). Este vorba de mici bubite roz, situate la mare distanta unele de altele, si care se transforma in mici vezicule (basici). Acestea se sparg, apoi se usuca, lasand o coaja care va disparea in 10 zile.

Ingrijiri (medicale):

In primul rand, bebelusul trebuie impiedicat sa se scarpine si sa rupa cojitele, in caz contrar vor ramane cicatrice permanente. In acest scop, taiati-i unghiile in mod regulat. Medicul curant poate, de asemenea, sa va prescrie antihistaminice pentru a calma mancarimile copilului.

Veziculele vor fi dezinfectate zilnic, cu un antiseptic care nu irita, prescris de medicul curant, pana la aparitia cojilor.

In prezent, se studiaza un vaccin.

Complicatii:

Exista doar cu titlu exceptional. Este vorba de suprainfectii datorate scarpinarii. O simpla bubita poate sa se infecteze si apoi sa se transforme in abces (insotit de febra).

Pentru a evita orice risc de suprainfectare, aveti grija ca bebelusul dumneavoastra sa aiba, mereu, mainile curate, in caz ca se scarpina.

Cititi mai multe despre Varicela si Varilix aici.
Anaida
Scris: Sunday, July 16, 2006 4:07 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/12/2006
Eu cred ca fac parte dintre exceptii, ca am facut varicela la un an si 2 luni. Eram prea mica sa inteleg ca scarpinatul poate lasa sechele pt toata viata, asa ca am ramas cu cateva semne pe corp (si mai ales pe fata), dar avandu-le de cand ma stiu mie mi se par perfect normale, nici nu le bag in seama.
lori16ro
Scris: Sunday, July 16, 2006 5:22 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
probleme mai grele apar in familiile in care nu au facut parintii
cumnatul meu a facut si varicela si oreion ( luat de la fetele mele) dar nu odata cu baiatul lui ci dupa ca sa fie mai " distractiv"
TatyKS
Scris: Monday, July 17, 2006 9:47 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Lori esti mortala!ras

Si eu am avut varicela cand eram mica , cand eram la gradinita si nu am ramas cu nici un semn.A avut si sotul meu...deci am scapat sa mai facem vreodata.
Miri
Scris: Monday, July 17, 2006 10:32 AM
Nivel

Inregistrat: 2/26/2006
Avem si noi niste prieteni care,dupa ce baietelul a avut varicela,l-a cadorisit si pe tatal cu asta,tot pentru "distractie",pentru ca si in cazul lor,eruptiile au fost succesive,cind i-a trecut baietelului,i-a aparut tataluiras
georgy_adinutza
Scris: Tuesday, December 26, 2006 9:20 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Fetelor , Adina azi de ziua ei , a facut varicela ......ce sa fac , ceva restrictii alimentare ?
Miri
Scris: Tuesday, December 26, 2006 1:56 PM
Nivel

In perioada febrila, se va opta pentru o alimentatie usoara, bazata pe lichide(lapte, ceai, sup)la care se pot adauga piureuri de legume si fructe.
Ulterior, se poate trece pe alimentatia normala.
Atentie!Daca veziculele sunt prezente si pe mucoasa bucala,se evita alimentele care trebuie mestecate si se va da doar alimente lichide si foarte moi!

Multa sanatate printesei si sa treaca repede si fara urmari boala!
emanuelaan
Scris: Tuesday, December 26, 2006 2:25 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/28/2006
Atentie, nu are voie sa ia contact cu aerul rece.
Si un mic truc: da-i ceva rosu pe piele ca sa ii iasa toate bubitele
pupici pupici pupici
Miri
Scris: Tuesday, December 26, 2006 9:53 PM
Nivel

Georgy, cum e Adinutza?oare
Kiki
Scris: Tuesday, December 26, 2006 11:09 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Multa sanatate, Adinutza!pupici
georgy_adinutza
Scris: Wednesday, December 27, 2006 8:33 AM
Nivel

Multumim mult ptr sfaturi pupici pupici

Adina ...cum sa fie ..i-am dat ceva rosu pe ea si are si mai multe bubitza acum , o mananca , dar ii dau cu mixtura mentolata , nu vrea sa bea compot de mere de nici o culoare , nu vrea ceai , vrea doar apa si cappy red fruits , face febra si ii dau nurefen 5 ml la 8 h , azi noapte a dormit bine , ....pofta de mancare fff scazuta , i-am facut supica de pui cu zarzavat , insa mananca ff putin .....deoacamdata are bubite pe maini , pe picioruse , pe spate , pe burta , dupa ureche , in caput , in zona genitala , ........offfff bine ca nu am apucat sa ii chem copii la ziua ei .....sa speram ca va trece repede ,.....insa 14 zile vom sta in casa .....
Miri
Scris: Wednesday, December 27, 2006 8:36 AM
Nivel

Multa sanatate Adinutzei si multa rabdare, mami!angel
taki
Scris: Wednesday, December 27, 2006 8:38 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
georgy_adinutza wrote:

Adina ...cum sa fie ..i-am dat ceva rosu pe ea si are si mai multe bubitza acum , o mananca , dar ii dau cu mixtura mentolata , nu vrea sa bea compot de mere de nici o culoare , nu vrea ceai , vrea doar apa si cappy red fruits , face febra si ii dau nurefen 5 ml la 8 h , azi noapte a dormit bine , ....pofta de mancare fff scazuta , i-am facut supica de pui cu zarzavat , insa mananca ff putin .....deoacamdata are bubite pe maini , pe picioruse , pe spate , pe burta , dupa ureche , in caput , in zona genitala , ........offfff bine ca nu am apucat sa ii chem copii la ziua ei .....sa speram ca va trece repede ,.....insa 14 zile vom sta in casa .....

Insanatosire grabnica!
georgy_adinutza
Scris: Wednesday, December 27, 2006 8:52 AM
Nivel

pupici pupici kiki , miri , taki pupici pupici
Ema
Scris: Wednesday, December 27, 2006 10:49 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Georgy, off, sper sa evolueze rapid boala si cit mai usor.
Si baietii mei au avut amindoi, foarte util e talcul mentolat ca alina mincarimea.
In rest stii si tu, regim mai usor si mai ales eu le-am dat ce au vrut de mincare, sa nu se scarpine si medicamente pt febra!
Si multa rabdare si stat in casa pina dispar definitiv bubitele si mai ales sa nu mai fie ea contagioasa, cam 2 saptamini.
Asteptam vesti bune despre Adinuta si ii doresc insanatosire grabnicapupici pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.