Varicela in timpul sarcinii
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, May 9, 2012 2:03 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Varicela este o boala virala extrem de contagioasa care determina o eruptie insotita de mancarime. Daca faceti varicela in timpul sarcinii, riscurile depind de saptamana de sarcina in care o faceti.

Daca faceti varicela in primele 20 de saptamani de sarcina, mai ales intre saptamana a 8-a si a 20-a, copilul se confrunta cu un risc mic de a dezvolta o malformatie congenitala rara, numita sindromul varicelei congenitale.

Cititi mai multe despre varicela in timpul sarcinii pe portalul 7 Pitici
fdianamaria
Scris: Wednesday, December 18, 2013 3:52 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Credeti ca exista sanse sa fac varicela in sarcina, chiar daca am mai facut si cand eram mica???? Eu stiu ca nu. Medicul de familie la fel zice, dar voi ce stiti???
monique
Scris: Sunday, December 22, 2013 11:28 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Varicela nu o faci decat o data. Virusul ramane in organism si cel mult poate sa-ti provoace zona zoster pe fond de stres, imunitate scazuta.

"Zona zoster este o reactivare a virusului varicela-zona zoster, un tip de virus herpetic care cauzeaza varicela ("varsat de vant"). Odata ce o persoana a avut varicela, virusul ramane inactiv in radacinile nervoase pana cand, la unele persoane, se reactiveaza. Cand virusul devine activ, persoana face zona zoster in loc de varicela.Orice persoana care a avut varicela (chiar si o forma usoara) poate face zona zoster. Oamenii cu sistem imunitar slabit sunt vulnerabili la reactivarea virusului ce provoaca zona zoster. Sunt multi factori ce deprima imunitatea: boli, rani, batranete." http://www.sfatulmedicului.ro/zona-zoster

Te pup si felicitari pentru sarcina! (eu acum am vazutsic )
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.