Vaccinurile si vizita de 1 an
Subiectul anterior · Subiectul urmator
taki
Scris: Saturday, December 29, 2007 5:10 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Si eu m-am confruntat cu o situatie asemanatoare, dar la sfatul doctoritei, i-am facut vaccinul mai tarziu ( circa o luna de zile peste 1 an ).thumleft
MNiko
Scris: Saturday, December 29, 2007 5:11 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Trebuie sa se respecte un anumit interval intre vaccinuri, asa cum este in schema de la stat, indiferent daca tu cumperi sau nu vaccinurile. De amanat se amana pt ca nu se risca sa se faca vaccin daca e copilul bolnav. Cel mai bine e sa faci tu o vizita la medic si sa ii spui exact care e problema si impreuna sa decideti cum e mai bine.
Din experienta mea: la un an i-am schimbat medicul de familie. Nu a vrut sa ne faca vaccinul decat dupa ce au trecut 6 luni de le anteriorul vaccin, cel care in schema este prevazut pt 6 luni. Noi il facusem la varsta de 8 luni.
andrada74
Scris: Tuesday, January 1, 2008 10:13 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/25/2006
La multi ani! Pe net, am mai citit ca vaccinul anti-rubeolic s-ar recomanda sa se faca oricum cam la o luna dupa ce face bebe un an. Noi, intr-adevar, i-am facut vaccinurile anterioare cam dupa 20 ale lunii si acum, in conditiile in care sotul pleaca pina in 15, cred ca vom amina pentru dupa 20, desi nu ne convine.
Lilly of the valley
Scris: Saturday, January 5, 2008 4:54 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
poti apela la o ruda, prietena pentru ajutor. Il va tine cineva cu siguranta pe copil, daca de acest lucru iti este frica.
mergi atunci cand esti programata, este posibil ca atunci cand poti tu copilul sa fie bolnav, Doamne fereste!
Alyna
Scris: Monday, January 21, 2008 10:48 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Miercuri facem si noi vaccinulyes yes Am decis sa-i mai fac,optional,Antimeningococicul si Anti-HIB(asta pentru ca vreau sa-l dau la cresa si am o obsesie cu meningitauff banghead ).A mai facut cineva vaccinurile astea?Au dat reactii urate?uff
Darria
Scris: Tuesday, January 22, 2008 1:16 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/20/2006
Alyna: am urmat varianta cumparata(glaxo) care avea anti - hib inclus. Nu am avut nici o reactie neplacuta. Chiar daca este separat(faceti hiberix?) tot aceleasi reactii pot fi.
Antimeningocic nu am facut inca, poate cand vom intra la gradi asa ca nu pot spune nimic din exp. propie.

Imi permit sa-ti sugerez ceva, sper sa nu te superi. Daca intra in colectivitate ar fi bine de facut si pt. hepatita a(am facut havrix, ambele doze). Bun este si varilrix(facut si pe asta).

Bafta pe maine, singura neplacere sa fie doar intepatura flowers
danab
Scris: Tuesday, January 22, 2008 3:00 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Darria wrote:

Imi permit sa-ti sugerez ceva, sper sa nu te superi. Daca intra in colectivitate ar fi bine de facut si pt. hepatita A ... Bun este si varilrix.

Si noua ne-a recomandat doamna doctor sa le facem, pana la 2 ani jumatate. Iar la vaccinul de la 1 an nu am avut reactii neplacute.
Pupici la baietelul intepat!pupici pupici
Alyna
Scris: Tuesday, January 22, 2008 3:02 PM
Nivel

Darria wrote:
Alyna: am urmat varianta cumparata(glaxo) care avea anti - hib inclus. Nu am avut nici o reactie neplacuta. Chiar daca este separat(faceti hiberix?) tot aceleasi reactii pot fi.
Antimeningocic nu am facut inca, poate cand vom intra la gradi asa ca nu pot spune nimic din exp. propie.

Imi permit sa-ti sugerez ceva, sper sa nu te superi. Daca intra in colectivitate ar fi bine de facut si pt. hepatita a(am facut havrix, ambele doze). Bun este si varilrix(facut si pe asta).

Bafta pe maine, singura neplacere sa fie doar intepatura flowers

Multumesc pentru sfat,Darriapupici pupici chiar vreau sa i-l fac si pe cel pentru hepatita A.Sa vedem cum pot sa i le fac pe toate..sa nu fie prea mult pentru sistemul lui imunitar...Daca nu le fac acum pe cele optionale,nu mai poate fi intepat pentru urmatoarele 30 de zile(din cauza vaccinului anti-polio).Iar eu vreau sa-l dau la cresa cat mai curanduff

Intoarcem pupiciipupici pupici flowers
Darria
Scris: Tuesday, January 22, 2008 10:14 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/20/2006
danab wrote:

Si noua ne-a recomandat doamna doctor sa le facem, pana la 2 ani jumatate.

Nu stiam ca recomanda sa fie facute pana la aceasta varsta(atunci alt vaccin - "placerea" piticilor).
Le aveam deja facute si ne-a spus ca e ft. bine ca le-am facut, precizand ca havrix sa-l facem imediat la 6 luni de la prima doza(glaxo spune 6-12 luni).
Despre pneumococic si meningococic vreau sa o intreb iarasi la urmatoarea vizita.
shirel
Scris: Tuesday, January 22, 2008 10:39 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
Chiar vroiam sa va povestesc si Eden a facut vaccinurile cu o luna in urma.Mi s-a spus ca are sa aiba febra cam peste 3 saptamini sa urmaresc,si
chiar cind ma gindisem ca am scapat fara ,de vreo 2 zile are febra 39.4 si
fiindca a facut vaccinul de varsat de vint(varilrix) a avut si iritatie pe fata(niste bubite foarte mici)dar putine si nu o deranjau.
Astazi se simpte mai bine si bine ca am trecut si de asta .Voi ati facut
vaccinul asta in Rominia.Noi aici am facut 2 vaccinuri in acelasi zi
fiindca daca nu ar fi trebuit sa asteptam inca o luna pina sa-l facem pe al 2.Aici multe mame nu vor sa le faca in acelasi zi ,eu insa am vrut sa
scapam si chiar Eden a fost tare(mititica de ea bravo )si nu prea a plins.
Acuma mai avem si in februarie o portie.
Alyna
Scris: Wednesday, January 23, 2008 3:37 PM
Nivel

Am facut azi vaccinul!!yes yes yes Am scapat!!!!A plans f putin(chiar m-a mirat),dar probabil si din cauza ca si eu si dr am inceput sa lalaim ca sa-i distragem atentia.Acum face nani si sper sa nu apara reactii nedorite.Peste 30 de zile facem anti-virus hepatic A si HIB(deja am dat comanda de ele-costa cam 120 ron ambele).La 2 ani vom face anti-pneumococ si anti-meningococ(astea 2 costa cam tot atat-ca pret sunt acceptabile si macar stiu ca Matei nu va avea probleme cu aceste bacterii care pot provoca mult rau).Doamne ajuta sa fie sanatos,sa-l vad eu vaccinat impotriva minunatiilor astea!!hail hail
crista
Scris: Saturday, February 16, 2008 1:20 AM
Nivel

Inregistrat: 1/27/2007
Citind pana acum ce comportari au avut puiutii vostri in urma vaccinului de un an, va spun si eu ce am patit cu David.
In primul rand pediatra lui nu mi-a spus niciodata ca r putea exisa vreun alt efect in afara de febra, de la 2 lui i-am facut vaccinul de stat pt ca nu stiam ca exista si varianta sa-l cumpar si mi-a zis ca acum la un an l-a vaccinat cu acelasi vaccin de stat. nu m-am asteptat sa faca febra ca nici la celelalte nu a facut deloc, cu toata ca la cel de un an am auzit ca e normal sa faca in jur sau pese 39, dat el n-a facut. In schimb peste 3 zile a inceput sa mearga in casa ca un om beat, s-a dezechilibrat si a dat cu capul de coltul geamului, am fugit la pediatra, i-am zis si a zis ca n-are nimic la cap, e doar o bubita mica, dar ca s-a dezechilibrat n-a zis nimic, se intreba- oare poate fi de la vaccin?- si abia atunci am intrat un pic in panica, urmatoarea zi a mers la fel si in pus au inceput sa-i iasa niste bubite, un fel de iritatie la incheieturile mainilor si desupra de coate si inca ceva mi-a facut niste crize in parc de am ramas traznita...
Dupa toate astea am mers la un alt pediatru la caremai mergem noi cateodata, i-am zis toate astea, ea a luat o carte din care ma intreba, a facut cumva si asta..., si asta...si asta..., si a transpirat mai mult dupa cefa, ceea ce asa era, si uite ca toate astea erau rectii la vaccin si eu n-am stiut. M-a trimis de urgenta la EEG dupa 3 EEG-uri a iesit ca totul e ok, doar ca la 2 ani jumatate sa nu mai faccem vaccinul antipolio.
Si sa va zic de ce acum sunt un pic, defapt un pic mai mult speriata pt cand o sa ajungem sa facem vaccinul, pt ca dr la care am fost ultima, mi-a spus ca acum ceva timp a fost la ea un baietel tot cu reactie la vccinul de 1 an, maica-sa a uitat si i la- repetat la 2 ani jumate, dupa care baietelul a facut rectie si mai puternica si a ramas paralizat, o alta fetita to la dr asta venise tot cu rectie la 1 an, la fel maica-sa a uitat, l-a repetat si ea si a facut la cap encefalo...nu mai stiu exact ce si a murit. Atunci mi-a zis ca are copii care traiesc si fara sa fi facut vaccinul asta de 2 ni jumate si 7 ani si nu au absolut nimic, + ca acum exista tratament pt aceste boli...
Deci ce sa fac... uff ma tot gandesc, mi-a zis ca putem face varianta cu vaccinul cuparat, sau nu-l facem pe cel polio sau nu mai facem deloc.
Nu stiu ce sa aleg cum e mai bine, ce spuneti sa fac, ca nu vreau ca David sa patesca ceva cry
Kiki
Scris: Saturday, February 16, 2008 8:05 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Urate reactii a avut davidutzu mic! Pupam baiatu' si pe mami sa-i mai treaca sperietura!
Nu stiu ce sa zic daca sa faci vaccinul ala platit. Noi l-am facut pe cel platit si nu am avut astfel de reactii. Ar trebui sa intrebi un medic (cel pe care te poti baza) sa intrebi daca cel platit exclude astfel de reactii. S-auzim de bine! pupici
crista
Scris: Sunday, February 17, 2008 5:44 PM
Nivel

Inregistrat: 1/27/2007
Multumim Kikipupici
Am vorbit cu dr pediatri si una mi-a spus ca nu mai putem face cel cuparat ca nu am inceput de la bun inceput cu el, si cealalta mi-a zis ca putem sa nu-l mai facem deloc...habar n-am incotro sa o apuc uff Mai avem un pic de timp si o sa ma mai intersez...
petro
Scris: Tuesday, October 21, 2008 1:11 PM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
Stiti careva cat timp se poate amana vaccinul de 1 an? Eu l-am amanat la inceput cu plecarea la mare, apoi a avut o eruptie si cand am terminat cu astea a inceput nu stiu ce greva (transporturile sau ceva de genul asta) si ne tot amana doctorita de aproape o luna. Saptamana viitoare urmeaza sa plec din localitate vreo trei saptamani si nu stiu inca daca ii va face vaccinul saptamana aceasta. Asa ca ar fi pe cand ne intoarcem vreo 3 luni de la implinirea varstei de un an. E mult?

Am uitat sa precizez ca mergem pe o schema de vaccinuri cu plata (pentaxim sau ceva de genul asta)
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.