Vaccinurile si vizita de 1 an
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, February 25, 2007 5:35 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
kali wrote:

Nu se face rapel numai la AR. Priorix-ul e la fel ca Ror-ul... le include pe toate 3.

mai Kali eu ori sunt tampita ori nu aud bine.... asistenta mi-a zis ca facem numai AR la 1 an si 6 luni si ca antipolio a fost ultima doza acum la 1 an... eu sunt in ceata rau de tot. poate ca nu am inteles eu bine ce mi-a zis femeia aia acolo?scratch cyclops
kali
Scris: Sunday, February 25, 2007 5:44 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Andismom wrote:

mai Kali eu ori sunt tampita ori nu aud bine.... asistenta mi-a zis ca facem numai AR la 1 an si 6 luni si ca antipolio a fost ultima doza acum la 1 an... eu sunt in ceata rau de tot. poate ca nu am inteles eu bine ce mi-a zis femeia aia acolo?scratch cyclops

Cine stie, poate ca s-a exprimat superficial... daca ROR include AR banuiesc ca a vrut sa evite cateva explicatii pe care credea ea ca i le-ai putea cere. Tu oricum intrebi ce-i face cand va fi cazul.
Pe de alta parte, daca Andrei a facut deja rubeola nu i se mai face ROR- ul...oare
danab
Scris: Sunday, February 25, 2007 6:15 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Tina wrote:
Am fost si noi la vaccinul de un anishor ieri, Infanrix IPV + hib, am plans putin ca dee trebuia sa se dea si Bri putin in spectacol, dar vad ca acum la pranz deci la 24 h dupa vaccin a facut 38.0 febra. I-am dat 5 pic de Nevralgin ( care pt. noi este sfant ) si acum facem nani. Sper ca asta sa fie singurul episod febril uff . La nici un alt vaccin nu a avut reactie. ANTIRUJEOLICUL l-am facut pe la 9 luni, doctora mi-a spus ca nu se face rapel la asta, iar urmatorul vaccin este Priorix-ul intre 18 - 24 luni.

Priorix este varianta Glaxo pt ROR de la stat (contine si antirujeolicul facut la 9 luni de Bri):
Priorix este indicat pentru imunizarea activa fata de rujeola, oreion si rubeola

Noi am facut vineri vaccinurile, ca ne-a chemat mai devreme sa nu desfaca vaccinul ror doar pt 3 copii.
A urlat de cum a vazut-o pe asistenta si am inceput sa o dezbrac plans Nu a facut temperatura, i-am dat Panadol preventiv si chiar a dormit bine.
MNiko
Scris: Wednesday, February 28, 2007 4:08 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Am facut si noi vaccinul de un an azi. Iar pana acum e dezastru.
Fiinca trebuia sa ii cumpar lapte m-am dus cu ea in Carfour dupa vaccin, unde m-am inatalnit cu o prietena care sta in Brasov. Am profitat de invitatia ei si ne-am dus la ea sa ii dau sa manannce si i-am pus un supozitor de paracetamol(asta pe la 12). De mancare s-a lipsit desi nu mancase de dimineata. Pe la 12.30 a inceput sa se zvarcoleasca de durere, nu-si gasea locul si incepuse si sa arda. Am plecat rapid acasa iar pe drum, probabil din cauza leganarii, a adormit. Acasa din nou aceeasi poveste cu durerea. La 14 i-am dat o doza de nurofen care a mai linistit-o destul cat sa adoarma. Daca nu se misca e ok, dar altfel o doare asa de tare ca se trezeste.
N-a mai avut niciodata o reactie asa urata la vaccin si m-a cam speriat. Maine mi-am luat liber ca sa stau cu ea acasa.

Vreau sa va intreb daca a folosit cineva supozitoare cu agocalmin(novocalmin parca se numesc) si cum se administreaza intre dozele de nurofen. Doctorul ne-a recomandat noua doar antitermice timp de 48 ore de la vaccin. Am auzit insa cand i-a spus unei mamici cu un copil de 6 luni sa-i dea novocalmin daca temperatura trece de 39 grade.
ira_tgr
Scris: Wednesday, February 28, 2007 4:13 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2007
MNiko wrote:

Vreau sa va intreb daca a folosit cineva supozitoare cu agocalmin(novocalmin parca se numesc) si cum se administreaza intre dozele de nurofen. Doctorul ne-a recomandat noua doar antitermice timp de 48 ore de la vaccin. Am auzit insa cand i-a spus unei mamici cu un copil de 6 luni sa-i dea novocalmin daca temperatura trece de 39 grade.

da, noi am luat...
pediatra mea a zis k se adiminitreaza cand temp. e mai mare de 39 - si se ia 1/zi - seara
MNiko
Scris: Wednesday, February 28, 2007 6:10 PM

ira_tgr wrote:

da, noi am luat...
pediatra mea a zis k se adiminitreaza cand temp. e mai mare de 39 - si se ia 1/zi - seara

Merci Ira. Am vb cu doctorul acum o jumatate de ora si mi-a zis za ii pun supozitor cu paracetamol la 6 ore, daca nu e de ajuns(adica creste temperatura mai repede de 6 ore) atunci sa ii pun la 4 ore, iar daca trece de 39(asa cum ai scris si tu) supozitor cu agocalmin). Sper sa nu ajungem la asta, desi am niste presimtiri cam negre.
Miri
Scris: Wednesday, February 28, 2007 9:16 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Novocalmin supozitoare am folosit si noi, cand Sara a facut febra peste 39 grade C, alternativ cu Paracetamol supozitoare.
Iar dimineata si seara i-am dat Nurofen!
Va doresc numai bine si o noapte linistita!
MNiko
Scris: Wednesday, February 28, 2007 9:23 PM

Miri wrote:
Novocalmin supozitoare am folosit si noi, cand Sara a facut febra peste 39 grade C, alternativ cu Paracetamol supozitoare.
Iar dimineata si seara i-am dat Nurofen!
Va doresc numai bine si o noapte linistita!

Merci miri. Doctorul mi-a zis sa nu ii dau si nurofen ci doar supozitoare cu paracetamol. Vad ca e mai bine in sensul ca s-a si jucat cam vreo ora fara sa mai planga la orice miscare. Acum tocmai am culcat-o si sper sa doarma toata noaptea ca temperatura nu i-a mai crescut.
Miri
Scris: Wednesday, February 28, 2007 9:32 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Ma bucur ca sunteti mai bine!Sper din tot sufletul sa aveti o noapte linistita si fara febra!
leut
Scris: Wednesday, February 28, 2007 9:57 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Am facut si noi vaccinul ala, trei in unul...i-am pus Novocalmin noaptea si gata! Nu a avut alte reactii!
Sper sa fie si la voi bine!pupici
MNiko
Scris: Wednesday, February 28, 2007 9:58 PM

Miri wrote:
Ma bucur ca sunteti mai bine!Sper din tot sufletul sa aveti o noapte linistita si fara febra!

Asa am crezut, dar din pacate m-am inselat. Noroc ca existati voi si mai aflu si eu cate ceva, o experienta un sfat. Daca nu era Adriana putea sa faca si 40 si eu nu-mi dadeam seama. ca e asa mare.
Kiki
Scris: Friday, May 4, 2007 10:12 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Saptamana viitoare vom face vaccin antihepatita A (Havrix).
A mai facut cineva?
Ceva reactii? scratch
MNiko
Scris: Friday, May 4, 2007 10:14 PM

Kiki wrote:
Saptamana viitoare vom face vaccin antihepatita A (Havrix).
A mai facut cineva?
Ceva reactii? scratch

Noi nu. Asta il faci ca vrei tu sau ti-a zis pediatrul ca ar fi bine? In schema de vaccinuri stiu ca e trecut doar cel impotriva hepatitei B
Kiki
Scris: Friday, May 4, 2007 10:16 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Este un vaccin optional, pe care doctorul mi-a recomandat totusi sa-l fac. scratch
MNiko
Scris: Friday, May 4, 2007 10:25 PM

Kiki wrote:
Este un vaccin optional, pe care doctorul mi-a recomandat totusi sa-l fac. scratch

Merci de raspuns. Noua nu ne-a spus inca nimic de alte vaccinuri.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.