Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| kali wrote:
Nu se face rapel numai la AR. Priorix-ul e la fel ca Ror-ul... le include pe toate 3.
mai Kali eu ori sunt tampita ori nu aud bine.... asistenta mi-a zis ca facem numai AR la 1 an si 6 luni si ca antipolio a fost ultima doza acum la 1 an... eu sunt in ceata rau de tot. poate ca nu am inteles eu bine ce mi-a zis femeia aia acolo? |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Andismom wrote:mai Kali eu ori sunt tampita ori nu aud bine.... asistenta mi-a zis ca facem numai AR la 1 an si 6 luni si ca antipolio a fost ultima doza acum la 1 an... eu sunt in ceata rau de tot. poate ca nu am inteles eu bine ce mi-a zis femeia aia acolo?
Cine stie, poate ca s-a exprimat superficial... daca ROR include AR banuiesc ca a vrut sa evite cateva explicatii pe care credea ea ca i le-ai putea cere. Tu oricum intrebi ce-i face cand va fi cazul. Pe de alta parte, daca Andrei a facut deja rubeola nu i se mai face ROR- ul... |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Tina wrote:Am fost si noi la vaccinul de un anishor ieri, Infanrix IPV + hib, am plans putin ca dee trebuia sa se dea si Bri putin in spectacol, dar vad ca acum la pranz deci la 24 h dupa vaccin a facut 38.0 febra. I-am dat 5 pic de Nevralgin ( care pt. noi este sfant ) si acum facem nani. Sper ca asta sa fie singurul episod febril  . La nici un alt vaccin nu a avut reactie. ANTIRUJEOLICUL l-am facut pe la 9 luni, doctora mi-a spus ca nu se face rapel la asta, iar urmatorul vaccin este Priorix-ul intre 18 - 24 luni.
Priorix este varianta Glaxo pt ROR de la stat (contine si antirujeolicul facut la 9 luni de Bri): Priorix este indicat pentru imunizarea activa fata de rujeola, oreion si rubeola
Noi am facut vineri vaccinurile, ca ne-a chemat mai devreme sa nu desfaca vaccinul ror doar pt 3 copii. A urlat de cum a vazut-o pe asistenta si am inceput sa o dezbrac Nu a facut temperatura, i-am dat Panadol preventiv si chiar a dormit bine. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Am facut si noi vaccinul de un an azi. Iar pana acum e dezastru. Fiinca trebuia sa ii cumpar lapte m-am dus cu ea in Carfour dupa vaccin, unde m-am inatalnit cu o prietena care sta in Brasov. Am profitat de invitatia ei si ne-am dus la ea sa ii dau sa manannce si i-am pus un supozitor de paracetamol(asta pe la 12). De mancare s-a lipsit desi nu mancase de dimineata. Pe la 12.30 a inceput sa se zvarcoleasca de durere, nu-si gasea locul si incepuse si sa arda. Am plecat rapid acasa iar pe drum, probabil din cauza leganarii, a adormit. Acasa din nou aceeasi poveste cu durerea. La 14 i-am dat o doza de nurofen care a mai linistit-o destul cat sa adoarma. Daca nu se misca e ok, dar altfel o doare asa de tare ca se trezeste. N-a mai avut niciodata o reactie asa urata la vaccin si m-a cam speriat. Maine mi-am luat liber ca sa stau cu ea acasa.
Vreau sa va intreb daca a folosit cineva supozitoare cu agocalmin(novocalmin parca se numesc) si cum se administreaza intre dozele de nurofen. Doctorul ne-a recomandat noua doar antitermice timp de 48 ore de la vaccin. Am auzit insa cand i-a spus unei mamici cu un copil de 6 luni sa-i dea novocalmin daca temperatura trece de 39 grade. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| MNiko wrote: Vreau sa va intreb daca a folosit cineva supozitoare cu agocalmin(novocalmin parca se numesc) si cum se administreaza intre dozele de nurofen. Doctorul ne-a recomandat noua doar antitermice timp de 48 ore de la vaccin. Am auzit insa cand i-a spus unei mamici cu un copil de 6 luni sa-i dea novocalmin daca temperatura trece de 39 grade.
da, noi am luat... pediatra mea a zis k se adiminitreaza cand temp. e mai mare de 39 - si se ia 1/zi - seara |
|
| ira_tgr wrote:
da, noi am luat... pediatra mea a zis k se adiminitreaza cand temp. e mai mare de 39 - si se ia 1/zi - seara
Merci Ira. Am vb cu doctorul acum o jumatate de ora si mi-a zis za ii pun supozitor cu paracetamol la 6 ore, daca nu e de ajuns(adica creste temperatura mai repede de 6 ore) atunci sa ii pun la 4 ore, iar daca trece de 39(asa cum ai scris si tu) supozitor cu agocalmin). Sper sa nu ajungem la asta, desi am niste presimtiri cam negre. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Novocalmin supozitoare am folosit si noi, cand Sara a facut febra peste 39 grade C, alternativ cu Paracetamol supozitoare. Iar dimineata si seara i-am dat Nurofen! Va doresc numai bine si o noapte linistita! |
|
| Miri wrote:Novocalmin supozitoare am folosit si noi, cand Sara a facut febra peste 39 grade C, alternativ cu Paracetamol supozitoare. Iar dimineata si seara i-am dat Nurofen! Va doresc numai bine si o noapte linistita! Merci miri. Doctorul mi-a zis sa nu ii dau si nurofen ci doar supozitoare cu paracetamol. Vad ca e mai bine in sensul ca s-a si jucat cam vreo ora fara sa mai planga la orice miscare. Acum tocmai am culcat-o si sper sa doarma toata noaptea ca temperatura nu i-a mai crescut. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Ma bucur ca sunteti mai bine!Sper din tot sufletul sa aveti o noapte linistita si fara febra! |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Am facut si noi vaccinul ala, trei in unul...i-am pus Novocalmin noaptea si gata! Nu a avut alte reactii! Sper sa fie si la voi bine! |
|
| Miri wrote:Ma bucur ca sunteti mai bine!Sper din tot sufletul sa aveti o noapte linistita si fara febra! Asa am crezut, dar din pacate m-am inselat. Noroc ca existati voi si mai aflu si eu cate ceva, o experienta un sfat. Daca nu era Adriana putea sa faca si 40 si eu nu-mi dadeam seama. ca e asa mare. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Saptamana viitoare vom face vaccin antihepatita A (Havrix). A mai facut cineva? Ceva reactii? |
|
| Kiki wrote:Saptamana viitoare vom face vaccin antihepatita A (Havrix). A mai facut cineva? Ceva reactii? Noi nu. Asta il faci ca vrei tu sau ti-a zis pediatrul ca ar fi bine? In schema de vaccinuri stiu ca e trecut doar cel impotriva hepatitei B |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Este un vaccin optional, pe care doctorul mi-a recomandat totusi sa-l fac. |
|
| Kiki wrote:Este un vaccin optional, pe care doctorul mi-a recomandat totusi sa-l fac. Merci de raspuns. Noua nu ne-a spus inca nimic de alte vaccinuri. |
|
|