Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| M-a sunat dr Mariei sa ma prezint maine la cabinet pentru a-i face vaccinul antigripal gratuit caci se pare ca gripa a pus stapanire pe Galati, dar nu stiu ce sa fac. Stau in dubii caci nu stiu daca e mai bine sa-l fac sau sa-i dau altceva pentru cresterea imunitatii...eu nu prea sunt de acord cu vaccinurile antigripale in general. Ce ma sfatuiti? Pe voi v-au chemat la cabinet cu copilasii ca sa-i vaccinati? |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| La cat este de grava situatia in orasul vostru ar fi o idee buna sa-i faci. Schemele pentru cresterea imunitatii trebuiau incepute mai demult, dureaza ceva vreme pana-si fac efectul. Noi nu am vaccinat-o dar suntem sub Septiline si-si face treaba de nota 10. Anul asta nu am facut nici o viroza |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Nici eu nu i-l voi face, cel putin deocamdata... de-abia a facut vaccinul de 1 an, urmeaza ror-ul ... cand s-o mai intep? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu chiar am intrebat saptamana trecuta o pediatra la care mai merg din cand in cand, daca e cazul sa-i fac Cristinei vaccin antigripal tinanad cont ca de toate virozele astea. Mi-a spus ca se face si pentru copii asa mici, se incepe cu jumatate de doja, se reia dupa o luna, ect... Insa ea nu-l recomanda. Mai bine sa ii dau ceva pt imunizare. In consecinta am votat nu. Nici mie nu-mi plac vaccinurile antigripale in general, dar daca e necesar(de ex bunica sotului tb sa il faca, pt ca altfel e bolnava toata iarna) atunci ... cred ca da. |
|

Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Am votat NU. Nu e de ajuns ca schema obligatorie e destul de incarcata? Daca se poatye imuniza altfel, de ce sa il mai chinuim pe bebe cu un alt vaccin? |
|

| Nicoleta, Kali,Mniko, Cris Rusu multumesc pentru raspunsuri. Eu tot nehotarata sunt...nu as vrea ca de-acum sa-i fac in fiecare an asa, de dorul lelii (caci in schema de prezentare cam asta scrie-e vorba de vaxigrip uz pediatric).Am citit ca poate face oricum gripa, chiar daca ii fac vaccin, dar o forma mai usoara... offff, cum sa facem sa fie mai bine pentru puii astia mici |
|

| Nicoleta, ce este Septiline? Cum se ia? Imi poti da mai multe detalii, te rog? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| misha wrote:Nicoleta, Kali,Mniko, Cris Rusu multumesc pentru raspunsuri. Eu tot nehotarata sunt...nu as vrea ca de-acum sa-i fac in fiecare an asa, de dorul lelii (caci in schema de prezentare cam asta scrie-e vorba de vaxigrip uz pediatric).Am citit ca poate face oricum gripa, chiar daca ii fac vaccin, dar o forma mai usoara...  offff, cum sa facem sa fie mai bine pentru puii astia mici
Eu nu renunt la vaccniul antigripal - fetelor si noua parintilor. Gripa este o boala groaznica, si in Israel se promoveaza sustinerea acestor vaccine mai ales in randul copiilor si batranilor.
Nu vad de ce nu i-ai face ??? Eu una nu prea am incredere in tratamentele imunitare , nu le-am folosit niciodata la copii mei....
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Indiferent ce decizi, sa ii faci sau nu vaccinul antigripal, important este sa iti asumi raspunderea pentru ce se poate intampla ulterior .... Daca face o reactie secundara vaccinului, sa nu te invinovatesti spunand ca mai bine nu il faceai.... Daca nu face Mary vaccinul si se intimpla ceva, sa nu iti faci procese de constiinta ca nu ai vaccinat-o! Dar eu sper sa fie bine si sa iei o hatarire pe care sa nu o regreti deloc, ulterior! Multa sanatate! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Votat Nu , desi tocmai ne luptam cu un nasuc infundat. Doar ca la cate tipuri de raceli , gripe, viroze respiratorii din diferite tipuri ( radacini ) de virusi ! sunt , nu stiu si nu cred in vre-un efect miraculos. Poate la anu'. |
|

| Cristy, Miri, Oana multumesc
Pana la urma m-am hotarat: nu vom face vaccinul antigripal. Nu vreau sa-mi mai bombardez copilul cu alte vaccinuri pe viitor, alti virusi s.a. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| E alegerea ta, Misha! Cred ca si eu as fi ales aceasta varianta! |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Misha draga eu sunt pt Nu hotarat din cauza faptului ca persoane pe care le cunosc, inclusiv sotul meu, s-au imbolnavit si mai rau in urma vaccinului. |
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| sousourel wrote:Misha draga eu sunt pt Nu hotarat din cauza faptului ca persoane pe care le cunosc, inclusiv sotul meu, s-au imbolnavit si mai rau in urma vaccinului.
Eu una nu am facut gripa de 4 ani, de cand ma vaccinez, la fel si fetele si sotul. Ei, au fost alte alea, viroze, infectii pulmonare si bronsite, dar nu gripa......
|
|

| Nu am fost vineri la vaccin. Am sunat ca sa anunt dar nu mi-a raspuns nimeni, asa ca sanatate! Si la figurat si la propriu Voi incerca pe cat de mult sa o feresc de frig, locuri aglomerate sau persoane bolnave si poate in felul acesta nu vom avea parte de neplaceri. Oricum, va multumesc tuturor pentru raspunsuri! ...mi-au fost de mare ajutor. |
|
|