Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Intre 9 si 11 luni mai nou se face obligatoriu si vaccinarea antirujeola. Se pare ca datorita cazurilor tot mai dese de rujeola aparute in ultimii ani la bebelusi, Ministerul a decis sa introduca si acest vaccin ca fiind obligatoriu de facut (si gratuit) intre 9 si 11 luni.
Ieri m-a sunat si pe mine medicul de familie sa ma intrebe daca pot veni vineri sa ii faca vaccinul acesta antirujeola, gratuit, de la stat.
Eu as fi preferat sa ii fac Priorixul, pentru ca stiu ca Alice nu a avut nici o reactie urata la el, dar se pare ca acela contine si anti oreion si anti rubeola si nu se face pana nu implineste copilul macar 1 an. Lui Alice i-am facut Priorixul la 1 an si 2 luni, de exemplu.
Asa ca vineri suntem programati la vaccinare antirubeola, 9 luni, gratuit, din partea statului.
Problema mea este ca am inteles ca de la acest vaccin majoritatea bebelusilor au avut reactii uratele, cu febra si unii chiar mici eruptii.
Voi ati facut acest vaccin la 9 luni? Ati patit ceva? (de fapt nu voi, puiutii vostri ). |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Asta am citit referitor la reactiile secundare administrarii vaccinulu: " Reactii minore pot fi observate la 5 zile de la injectare : febra, simptome rinofaringiene sau respiratorii trecatoare, o usoara eruptie."
Dar poate sunt mamici care au trecut deja de faza asta si ne pot spune din proprie experienta! Din cite stiu eu, Monique ii facuse Alexandrei si a avut reactii postvaccinale destul de urite... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Si Maria a facut vaccinul AR dar acum vreo luna si ceva...intradevar, au fost reactii adverse, dar dupa o saptamana sau doua (nu mai tin minte exact)...a facut febra destul de ridicata, pana la 38.7...multa sanatate lui Andrei! |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Si noi l-am facut la 9 luni si, in afara de niste bubute mici (dar nu la 5 zile, ci la 10), nu s-a intamplat nimic...sa inteleg ca suntem niste norocoase? |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Si Cute i-l facuse puiului ei... din cate imi amintesc, avusese si Tudor reactii adverse |
|
| kali wrote:Si Cute i-l facuse puiului ei... din cate imi amintesc, avusese si Tudor reactii adverse
Ai dreptate, Tudor facuse febra si eruptie cutanata,dupa citeva zile... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Oare numai noi am facut vaccinul asta la 7 luni? Oare de ce? |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Noi l-am facut la 7 luni fara nici o reactie adversa. Nici febra, nici bubitze.. doar multa isterie la injectie |
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| sousourel wrote:Oare numai noi am facut vaccinul asta la 7 luni? Oare de ce?
si noi aveam tot 7 luni si ceva... |
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Reactiile adverse la acest vaccin nu apar la 5 zile , ci la 10 sau mai mult. Tudor a avut eruptie, deci s-a manifestat ca boala in sine (pana la urma asta e vacciunl, virusul) si putina febra (pana in 38.5), s-a oprit febra, a aparut eruptia, care intr-o zi a si trecut. Multa sanatate lui Andrei. |
|
| Sper sa nu avem probleme cu vaccinul asta, ca tare rau ma streseaza |
|
| Asa sa fie, Adriana! |
|
| Gata, ne pregatim de vaccin ! Doamne ajuta ! |