Vaccinare antipolio in scoli, la copii cu varsta de 7 ani !
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, April 28, 2013 9:01 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
La Andrei in clasa au venit prin martie sa anunte ca in aprilie se va face vaccinarea antipolio si sa confirmam sau nu ca face acest vaccin.

Din cate stiu eu, aceasta vaccinare antipolio se face la varsta de 9 ani, adica prin clasa a 3-a, nu in clasa I !

Nu am confirmat ca sunt de acord cu vaccinarea exact pe acest motiv si nu l-am vaccinat.

Intrebarea mea este de unde vine aceasta schimbare a schemei de vaccinare si daca se pot face la distante asa mici 2 vaccinuri, pentru ca in ianuarie a facut si vaccin ROR...

Am auzit un zvon cum ca s-ar fi bagat acest vaccin si la clasa I pentru ca mai au ramase vaccinuri si sunt pe cale sa expire...

Oare chiar asa sa fie? Sa se fi ajuns chiar la asa ceva doar ca sa nu iesi in pierdere???!??

La voi au venit la clasa I sau a 2-a sa ii vaccineze antipolio?

Ce parere aveti de aceasta abordare?

Ma intreb acum daca la 9 ani cand ar trebui sa ii fac vaccinul, o sa il mai vaccineze cineva alcool

Editare ulterioara:
<<<<<Schema de vaccinare si pareri pro si contra daca este bine sa vaccinam copiii gasiti aici.>>>>>

kali
Scris: Sunday, April 28, 2013 9:53 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Zvonul ala cu vaccinurile in stoc l-am auzit si eu deci am refuzat vaccinarea. Astept varsta potrivita. Nu inteleg graba.
Daca va fi, cumparam vaccinul la 9 ani si gata!
alinus_13
Scris: Monday, April 29, 2013 12:23 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/12/2007
Noua ni s- a transmis de la scoala ca s- a schimbat schema de vaccinare.
kali
Scris: Monday, April 29, 2013 12:47 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Da, dar nu asa. S-a scos vaccinul de la 4 ani, de ex...
Cel de 9 ani a ramas.
Roxie
Scris: Monday, April 29, 2013 1:13 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2007
Exista scheme diferite de vaccinare in diferite tari, in unele tari se face acest vaccin la 6-7 ani, in altele la 9, si probabil incercam si noi sa ne aliniem la schemele de vaccinare europene. Eu am intrebat pe cineva care este profesor la facultatea de biologie la care mereu apelez cand am nelamuriri cu vaccinuri, antibiotice, virusuri si bacterii, si mi-a spus ca nu are nici o importanta daca se face acum sau la 9 ani, pentru ca sistemul imunitar are cam acelasi grad de dezvoltare. Singura problema e sa nu se faca prea aproape de celalalt vaccin pe care l-au facut in scoala copiii. Denisa a facut vaccinul in decembrie, la pediatra noastra, zic eu ca 4 luni sunt suficiente.
Tzepii
Scris: Wednesday, April 30, 2014 4:46 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Quote:
Vaccinarea copiilor nu este o conditie pentru inscrierea acestora in sistemul de invatamant preuniversitar se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei Nationale.

Acest anunt vine ca raspuns catre Asociatia Parintilor pentru o Educatie Sanatoasa dupa ce acestia au sesizat Ministerul Educatiei asupra faptului ca multi directori de gradinite sau scoli nu accepta inscrierea minorilor fara ca acestia sa nu fi fost vaccinati.

Motivarea Ministerului se bazeaza pe legile aflate in vigoare din care rezulta faptul ca "dreptul la educatie si sanatate trebuie asigurat de institutiile statului impreuna cu familia, inscrierea copiilor in unitatile de invatamant preuniversitare nu este conditionata de vaccinarea acestora."

Sursa: Stirile Pro TV
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.