Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| astazi sotul meu a vorbit cu pediatra noastra,care ne-a spus ca cel mai bine ar fi sa facem vaccinul asta de 4 luni aici in ro,sa nu asteptam pana ne intoarcem acolo.pe mince ma intereseaza ce vaccine se face la 4 luni,trebuie cumparat sau e gratis?noi nu avem nici carnet de sanatate romanesc.joi ma duc sa vb cu pediatra de aici,sa vedem ce zice,dar pana atunci vreau sa ma informez un pic cum e aici in ro? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu am cumparat vaccinul de la 4 luni Infanrix IPV Hib. Daca veti locui in SPania, iti recomand sa-l faci pe asta, ca cel gratuit (nici nu stiu daca aveti dreptul) e pentru Romania mai mult. Uite schema de la GlaxoSmithKline 2 luni Hexa Infanrix 4 luni Infanrix – IPVHIB 6 luni Hexa Infanrix 1 an ( 12 luni ) Infanrix – IPVHIB 1 an si 3 luni (15 luni) Priorix
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Nu stiu daca e aceeasi grila(Romania-Spania) de vaccinare si ce ati facut pana acum. De la stat : nu stiu daca se poate face, este necesar sa inscrii fetita la med. de fam.
Grila de la stat(sunt gratuite):
2 luni DTP + AP + AHB 4 luni DTP + AP (VPOT ) 6 luni DTP + AP (VPOT ) 1 an ( 12 luni ) DTP + AP 1 an si 3 luni (15 luni) Priorix 2 ani si 6 luni (30 luni) DTP Aventis Pasteur 2 luni Pentaxim + Euvax B 4 luni Pentaxim 6 luni Pentaxim + Euvax B 1 an ( 12 luni ) Pentaxim 1 an si 3 luni (15 luni) Priorix
Intre cele de la Pasteur si Glaxo nu e mare diferenta la calitate(dar la pret da) dar prefer Glaxo. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/25/2006 Mesaje: 137
| ce inseamna mare diferenta de pret? noi dupa ce am vazut cum a reactionat bebe la vaccinul de 2 luni (cel gratuit) ne gindim serios sa facem de acum incolo din cele cumparate. sunt foarte scumpe? pot fi trecute carnetul de vaccinuri in asa fel incit atunci cind bebe se face mare sa fie recunoscute? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| andrada74 wrote:ce inseamna mare diferenta de pret? noi dupa ce am vazut cum a reactionat bebe la vaccinul de 2 luni (cel gratuit) ne gindim serios sa facem de acum incolo din cele cumparate. sunt foarte scumpe? pot fi trecute carnetul de vaccinuri in asa fel incit atunci cind bebe se face mare sa fie recunoscute?
Sigur ca sunt recunoscute. Daca tu ai facut copilului vaccin gratuit la 2 luni si de la 4 luni incolo vrei sa faci vaccinuri cumparate, trebuie sa vorbesti cu doctorul tau. Am impresia ca o data inceputa grila de vaccinare de la stat nu mai poti schimba cu cea privata. Legat de pret, pana la 1 an dat cate 2 milioane pe vaccin (1.800.000, 1.900.000, in functie de unde il iei). |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Cam aceleasi preturi la vaccin sunt si la noi, 1.600.000 pana in 2 milioane de lei maxim. Beietelul unei prietene a vomitat vaccinul primit pe gurita la 2 si 4 luni, nu l-a suportat nici cum... a trecut pe vaccinul cumparat. Dupa ce a vorbit cu doctorul ei, acum primeste doar vaccin cumparat, au renuntat la cele de stat. In cazul tau eu spun sa vorbesti cu doctorul bebeului, el te poate sfatui cum e mai bine sa faci. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Andrada, ai mare grija la evolutia bebelusului dupa vaccinul gratuit de la doua luni, sa nu patesti ca mine. Miruna a facut anemie mare de la antipolio picaturile roz si mi-a slabit in doua saptamani ce-a pus in trei. Eu am trecut pe grila de la Glaxo, chiar daca am dat bani, iar efecte negative nu am mai avut. |
|
| am facut vaccinul de 4 luni, de data asta cumparat (Pentaxim). suntem f. multumiti. a trecut o sapt. si singurul efect secundar a fost o mica febra (38) in seara dupa vaccin. in rest nimic, nici nu s-a cunoscut ca a facut injectia. |
|
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Bravo bebe Mami pune un ticker, sa vedem si noi varsta lu' Alex |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| Buterfly aici cel de 4 luni e de: Meningococo C una din doze iar cealalta e difteria+tetanos+tos ferina acelular+ H. influenza B+polio inactivada... vezi sa coincida cele de aici cu cele din tara |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| ce batuta in cap snt abia acuma am vazut ca mesajul e din ianuarie |
|
| scuze, dar cum se pune acel ticker? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Andrada, mai multe despre tickere poti citi aici: http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=122&p=1 |
|
| ne apropiem de vaccinul de 6 luni si avem o dilema. de la 4 luni a facut pentaxim (am scris si mai sus) si suntem multumiti. problema e ca abia acum (dr. nu ne-a spus, asa imi vine sa le....) am aflat ca pentaximul e cica un vaccin tip, care se face la 2, 4, 6, 12 luni, fara a fi insa complet. nu este pe virste, cum credeam. Vaccinul de la 6 luni ar trebui sa cuprinda si ceva anti Hep. B, iar pentaximul cica nu il are. o fi existind pe piata numai vaccin anti H de cumparat? noi doream sa scapam numai cu o intepatura si se pare ca nu ne-a iesit. ce stiti in acest sens? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Draga mea, eu cred ca ar fi cel mai bine sa-l intrebi pe medicul tau despre vaccin, ca sa-ti spuna care este cel mai indicat, in cazul vostru. El este in masura sa iti spuna daca e cazul sa faceti inca un vaccin, suplimentar, si care ar fi acela. Succes! |
|
|