Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Am nevoie de un sfat de la voi !!! Trebuie sa-i fac lui bebe saptamana viitaoare vaccinul de 2luni si nu stiu ce sa fac. Am vorbit cu dr pediatru si mi-a spus ca am 2 variante: ori fac vaccinul gratuit de la policlinica sau ii cumpar un vaccin de la farmacie mai bun. Cica contine inca "o substanta".... parca asa a spus....a zis ca are ceva in plus si e mai bun. Problema e in felul urmator: vaccinul de la farmacie costa circa 3 mil; vaccinul gratuit are dezavantajul ca nu pot sa-i fac baita in ziua respectiva, nu poate manca 2 ore si are ceva in minus. Ce sa fac? Voi ati facut vaccinul de la policlinica? Mentionez ca eu vreau sa-i fac vaccinul de la policlinica. O zi fara baita nu are nimic, de mancat mananca inainte de vaccin..... dar oare sa nu fie bun? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Nu cred ca chiar nu este bun cel oferit de stat, ca altfel l-ar scoate si nu ar mai exista ca varianta. Vaccinul cumparat este intr-adevar scump, insa nu pe asta ar trebui sa marjeze pediatrii cand il recomanda. Este mai bun este adevarat, actioneaza impotriva meningitei (singura diferenta fatza de vaccinul de stat) si are efecte minore (febra mai mica sau deloc, o singura intepatura fatza de doua, nu se umfla locul intepaturii - insa asta cred eu ca tzine si de persoana care face vaccinul / asistenta sau medicul). Numai ca trebuie sa te decizi pentru ca alegand primul vaccin, pe aceeasi grila vei merge (alegi grila de stat, apoi o urmezi pana la capat sau invers). Succes in luarea unei decizii!
PS: Noi am optat pentru vaccinul de la farmacie si pentru (in afara de cele deja precizate mai sus) a evita mersul la policlinica (te programeaza intr-o zi anume si nu este la alegerea ta pentru ca deschide o singura filoa de vaccin din care face mai multor copii, pentru a evita eventuale probleme - in cazul in care asistenta UITA sau o face cu buna stiinta, sa schimbe acul, pentru a evita "lipirea" de ceva boli asteptand la usa cabinetului). |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Dificila alegere,m-ati pus pe ganduri si pe mine,la faza cu "asistenta uita"...am sa fiu cu ochii in patru ca si noi mergem la vaccin luna asta,spre sfarsit. |
|
| Kiki nu ma speria. Iti dai seama ca trebuie sa desfaca seringa in fata mea... .... cum sa "UITE". Chiar exista doctori de genul asta? Asa m-am gandit si eu ca trebuie sa fie bun si vaccinul de la policlinica. In legatura cu febra mi-a spus o mamica sa-i bag un supozitor cu paracetamol exact cu 30 min inainte de a-i face vaccinul si nu o sa aiba bebe febra. Bebele ei are 8 luni si asa a procedat si ea si nu a facut temperatura. Si daca bebe se "lipeste " de ceva .....ea e in dezavantaj..... SPAGA nu primeste nici acum si nici atunci....si ea stie lucrul asta. ASA CA .....
|
|
| oanalaurisa wrote: Dificila alegere,m-ati pus pe ganduri si pe mine,la faza cu "asistenta uita"...am sa fiu cu ochii in patru ca si noi mergem la vaccin luna asta,spre sfarsit.
A fost scandal mare la TV acum ceva timp (nu recent, ci cand era Dav mic si ma uitam la orice avea legatura cu copiii la tv. Eu am avut incredere oarba in pediatrul lui Dav (oarba dar argumentata ca sa zic asa - ce a facut acest om pentru David nu o sa uit nicioadata - si inca am aceasta incrdeere in el) daca el a zis ca e mai bine pt copilul meu sa ii fac aceste vaccinuri, asa am facut. |
|
| adrianayo2003 wrote:Kiki nu ma speria. Iti dai seama ca trebuie sa desfaca seringa in fata mea... .... cum sa "UITE". Chiar exista doctori de genul asta? Asa m-am gandit si eu ca trebuie sa fie bun si vaccinul de la policlinica. In legatura cu febra mi-a spus o mamica sa-i bag un supozitor cu paracetamol exact cu 30 min inainte de a-i face vaccinul si nu o sa aiba bebe febra. Bebele ei are 8 luni si asa a procedat si ea si nu a facut temperatura. Si daca bebe se "lipeste " de ceva .....ea e in dezavantaj..... SPAGA nu primeste nici acum si nici atunci....si ea stie lucrul asta. ASA CA .....
Eu nu i-am facut niciodata vaccin cu ceva dat in avans pentru o eventuala febra. Trebuie intrebat DACA POTI face asa ceva. Adica ma gandesc sa nu interactioneze vaccinul cu supozitorul (nu am atatea cunostinte medicale sa stiu daca se poate sau nu) Eu nu incerc sa te conving de nimic si nici sa te sperii. Eu cred ca o mama trebuie sa stie tot ca sa poata lua decizia cea mai buna pentru pitic! |
|
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Si noi trebuie sa facem vaccinul de 2 luni,sper ca aici nu sunt probleme de genul celei cu acul...groaznic...o sa fiu insa cu ochii in 4 pentru linistea mea. |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Noi l-am facut pe cel de la stat. Din cate am observat, fiecare doza este individuala, a desigilat-o in fata mea. Parca doar picaturile le-a dat din aceesi sticluta, dar fara contact cu gurita (ca exista si o componenta orala - vaccinul antipoliomelita, dar numai stiu daca chiar la vaccinul de 2 luni). Nu stiam ca vaccinul din farmacie are in plus ceva impotriva meningitei, asta mi se pare argumentul cel mai important. |
|
| Da, Miru, asta m-a interesat si pe mine.
Infanrix-IPV+Hib este indicat pentru imunizarea activa a copiilor incepand cu varsta de 2 luni, fata de difterie, tetanus, tuse convulsiva, poliomielita si Haemophilus influenzae tip b. Infanrix-IPV+Hib este de asemenea indicat ca doza de rapel copiilor care au fost imunizati anterior cu antigene DTP, polio si Hib. Infanrix-IPV+Hib nu protejeaza fata de bolile datorate altor tipuri de Haemophilus influenzae, nici fata de meningitele produse de alte microorganisme. |
|
| Multumesc Kiki , Miru pentru sfaturi. Ai mare dreptate cu supozitorul...daca ii face rau?
|
|
| adrianayo2003 wrote:Multumesc Kiki , Miru pentru sfaturi. Ai mare dreptate cu supozitorul...daca ii face rau?
Eu sunt de parere ca orce vrei sa faci copilului (in special administrare de medicamente) trebuie discutat cu medicul. Un medicament bun intr-o situatie gresita poate sa faca mai mult rau. |
|
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Miru wrote:Noi l-am facut pe cel de la stat. Din cate am observat, fiecare doza este individuala, a desigilat-o in fata mea. Parca doar picaturile le-a dat din aceesi sticluta, dar fara contact cu gurita (ca exista si o componenta orala - vaccinul antipoliomelita, dar numai stiu daca chiar la vaccinul de 2 luni). Nu stiam ca vaccinul din farmacie are in plus ceva impotriva meningitei, asta mi se pare argumentul cel mai important.
Asa s-a intamplat mereu si la noi: a desigilat in fata mea si picaturile i le-a dat fara sa-i atinga gurita. Cat despre supozitor, eu i l-am administrat imediat cum am ajuns cu copilul acasa, adica la circa 30 - 45 minute dupa vaccin si a fost totul OK.
Eu am optat ptr cel de la stat ptr ca pe celalalt nu mi l-as fi putut permite din pdv financiar de fiecare data.
Stiu, poate imi veti spune ca ptr copil trebuie facut orice sacrificiu, dar daca trece 1 luna si nu platesc rata la banca... ...atunci ar fi o maaaare problema. Plus ca mai am inca un copil la scoala care are si el nevoi si nevoi....
Dar, ca sa inchei aici si la Robert l-am facut tot pe cel de la stat (nici nu stiu daca era atunci cel cu plata) si nu a facut nici o boala pana acum si a fost si in colectivitate......
Adrianayo2003 sa faci cum crezi ca e mai bine, dar ia in calcul si faptul ca ,daca incepi cu un tip de vaccin (stat sau farmacie) trebuie continuat cu acelasi tip. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Si noi am facut tot pe cel de la stat pt ca in perioada aceea stateam cam prost cu banii,m-am gandit ca si noi la randul nostru l-am facut tot pe acela ca altul nu exista atunci si uite ca suntem mari si sanatosi,si nu imi pare rau,vaccinul l-a desfacut doctorita in fata noastra si seringa si acul la fel!Cu febra nu am avut nici o problema,nu a facut niciodata de la vaccin,insa dr ne-a zis cand ajungem acasa sa-i bagam un supozitor de paracetamol.Daca ar fi sa mai aleg odata tot ala l-as alege! |
|
| S.ELENA wrote:... Stiu, poate imi veti spune ca ptr copil trebuie facut orice sacrificiu, dar daca trece 1 luna si nu platesc rata la banca... ...atunci ar fi o maaaare problema. Plus ca mai am inca un copil la scoala care are si el nevoi si nevoi.... ...
Poti face sacrificii in limita posibilitatilor Deja cand ai doi copii nevoile lor sunt mai multe |
|
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Kiki wrote:Poti face sacrificii in limita posibilitatilor Deja cand ai doi copii nevoile lor sunt mai multe
Pai, sacrificii cred ca facem toti, mai mult sau mai putin
|
|
|