Nivel: Membru
Inregistrat: 4/21/2012 Mesaje: 5
| buna ziua si bine v-am gasit! sunt noua pe forum si m-am inregistrat tocmai pt a putea discuta cu voi despre aceasta problema.Am 25 de ani, sunt casatorita de 3 ani de zile am o fetita de 6 luni. de acum un an a inceput toata povestea. sotul meu venea de la servici, se spala , manca si pleca si mai venea noaptea tarziu beat.a inceput sa umble cu niste baieti de-ai lui si se duceau la jocuri de noroc unde sotul meu pierdea banii. apoi a inceput sa lipseasca de acasa chiar si 3 zile. cand ii ceream explicatii imi vorbea foarte urat, ma injura. acum de la o vreme a inceput chiar sa ma loveasca. zilele trecute am auzit zvonuri cum ca sotul meu ar umbla cu o fata de clasa a12a el avand 28 de ani. am intrat pe adresa lui de messenger si am descoperit ca cerea mai multor persoane nr de telefon al acestei fete. nu stiu ce sa mai fac..., sunt disperata . din proasta nu ma mai scoate, mi-a pus farfuria cu mancare in cap ca cica e prea sarata mancarea. l-am lasat cu fata in casa 20 de minute cat a m fost pana la farmacie si cand m-am intors fata plangea de mama focului in patut si el nu mai era in casa...va rog ajutati-ma . datimi un sfat . cum sa-l aduc pe calea cea buna, pt ca el a fost un om foarte bun , iubitor , serios. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| adinutzaaditza wrote:buna ziua si bine v-am gasit! sunt noua pe forum si m-am inregistrat tocmai pt a putea discuta cu voi despre aceasta problema.Am 25 de ani, sunt casatorita de 3 ani de zile am o fetita de 6 luni. de acum un an a inceput toata povestea. sotul meu venea de la servici, se spala , manca si pleca si mai venea noaptea tarziu beat.a inceput sa umble cu niste baieti de-ai lui si se duceau la jocuri de noroc unde sotul meu pierdea banii. apoi a inceput sa lipseasca de acasa chiar si 3 zile. cand ii ceream explicatii imi vorbea foarte urat, ma injura. acum de la o vreme a inceput chiar sa ma loveasca. zilele trecute am auzit zvonuri cum ca sotul meu ar umbla cu o fata de clasa a12a el avand 28 de ani. am intrat pe adresa lui de messenger si am descoperit ca cerea mai multor persoane nr de telefon al acestei fete. nu stiu ce sa mai fac..., sunt disperata . din proasta nu ma mai scoate, mi-a pus farfuria cu mancare in cap ca cica e prea sarata mancarea. l-am lasat cu fata in casa 20 de minute cat a m fost pana la farmacie si cand m-am intors fata plangea de mama focului in patut si el nu mai era in casa...va rog ajutati-ma . datimi un sfat . cum sa-l aduc pe calea cea buna, pt ca el a fost un om foarte bun , iubitor , serios. Pai, sa vedem..pt toate aceste motive, eu as cere divortul. Nu cred ca poate fi adus pe calea cea buna si nu mi se pare un parinte responsabil pt un copil, nici macar un sot bun. Mi se pare ingrozitor sa suporti toate aceste lucruri.Si pare sa aiba toate "calitatile": e betiv, violent, dependent de jocuri de noroc, iresponsabil si afemeiat. Calea cea buna pare un mit. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Buna Adinutza! Imi pare rau ca treci prin asa ceva, mai ales fiind mamica de bebelus, trebuie sa-ti fie foarte greu, ca pe langa depresia de dupa nastere mai esti si agresata in toate felurile de sotul tau. Nu ne-ai spus in ce situatie te afli? Ai un serviciu/indemnizatie, stai in chirie sau nu? Sa stii ca daca nu ai posibilitati financiare sa te muti undeva doar cu fetita ta, poti apela la un centru maternal pe o perioada de cel putin 6 luni-1 an pana te pui pe picioarele tale. Nu mai accepta violenta, gandeste-te ca se poate ajunge la mai rau, ai o fetita de crescut, si nu ai vrea sa traiasca intr-un asemenea mediu, plus ca ar putea sa o loveasca si pe ea!
|
|

Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Adinutza, ai spus-o singura. A fost un om bun, iubitor si serios. Nu mai este. Nu iti face bine nici tie, si nici fetitei sa stati intr-un asemenea mediu. Chiar si daca ai depinde financiar de el, poti gasi o solutie sa pleci - la parinti, la o ruda sau cum a spus Vanina, un centru maternal, pentru ca nu poti spune ca el este de vreun ajutor in cresterea fetitei, sa spui ca ai nevoie de el pentru asta. Nu zic sa divortezi, dar te desparti. Daca asta nu ii va servi lui drept dus rece pentru a se trezi la realitate, iti va servi tie ca sa vezi pe cine ai avut alaturi cu adevarat. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Adinutza, cate povestesti tu acolo!?! M-ai intristat, pe bune... Tu care crezi ca e solutia? Ti-ai pus problema divortului? Cum crezi ca te-ai descurca singura? |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Off situatia e foarte urata....iarta-mi sinceritatea tu nu ai langa tine un sot si tata la copil,ci o bestie...iar el nu se va schimba decat daca isi va dori acest lucru...fa ceva pentru tine si copil,apeleaza la familia ta sa stai la ei sau cum zicea Vanina la un centru maternal.Iti doresc din tot sufletul numai bine si liniste |
|
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| Dupa parerea mea ar trebui sa mai stai in casa ta sa aduni dovezi si martori la aceste evenimente.Poti trece pe la politie,pe la Medicina Legala cand se mai intampla,iti scoti acte. Te protejezi de el daca stie cat mai multa lume de ceea ce se petrece (vecini,parinti, rude,prieteni de familie..etc etc). Cand ai dovezi poti intenta un divort, poti solicita acea ancheta sociala la domiciliu..poti face multe.Daca fugi cu copilul in brate la parinti fara nici o dovada ca astea se intampla nu rezolvi mare lucru pe termen lung.Solutiile cu centrul maternal sunt temporare..dar poti anunta si acolo cazul de violenta domestica,eventual la Protectia copilului faptul ca a plecat si a lasat copilul singur(in caz de divort conteaza care parinte s-a preocupat mai mult de binele copilului). Sunt multe lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere... |
|

| Eu cred ca sotul ei nu ar fi interesat de copil oricum, atata timp cat l-a lasat singur si a plecat de nebun, e clar ca nu are nici o pretentie la custodie. Dupa cum ne-a povestit Adinutza ca e interesat si de o fata de clasa a 12-a, de jocuri de noroc, mai e si alcoolic, asta se poate dovedi deja... nu cred ca e nevoie sa mai indure ea si alte acte de violenta. |
|

Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| vanina wrote:Eu cred ca sotul ei nu ar fi interesat de copil oricum, atata timp cat l-a lasat singur si a plecat de nebun, e clar ca nu are nici o pretentie la custodie. Dupa cum ne-a povestit Adinutza ca e interesat si de o fata de clasa a 12-a, de jocuri de noroc, mai e si alcoolic, asta se poate dovedi deja... nu cred ca e nevoie sa mai indure ea si alte acte de violenta.
Sunt total de acord cu Vanina!Nu trebuie sa accepti asa ceva,daca nu o faci pentru tine ,pentru copil trebuie neaparat sa o faci!Copilul nu trebuie sa cresca intr-un astfel de mediu! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| vanina wrote:Eu cred ca sotul ei nu ar fi interesat de copil oricum, atata timp cat l-a lasat singur si a plecat de nebun, e clar ca nu are nici o pretentie la custodie.
Te-ar surprinde cate fac barbatii din orgoliu si nu neaparat pentru binele copilului. Oricum, am auzit ca s-a schimbat legea si ca acum se da custodie comuna - asta e formularea -, independent de vointa unuia sau altuia dintre parinti. Bine, mai departe tine de fiecare in parte daca cere sau nu program de vizita.
Centre maternale sunt putine. Stiu ca in Iasi sunt, insa in Suceava nu exista niciunul! Nu stiu la Bacau...
Alimami, din cate stiu nu poti cere tu ancheta sociala - dar asta se face oricum in cazul unui divort cu copii.
Ca tot m-am interesat pentru o prietena acum vreo cateva sapt. in urma in legatura cu un caz asemanator, mi s-au spus urmatoarele: - ar trebui sa faca un fel de declaratie scrisa prin care sa spuna ca are sot violent ( in cazul cu care sunt eu familiara, sotul are si cazier, deci e mai simplu ) si ca se teme pentru siguranta ei si a copiilor... asta se depune la Primarie. - la prima abatere, cheama Politia si pe baza raportului intocmit de ei, face o alta declaratie - iar pentru Primarie. - de aici se sesizeaza astia si fac ancheta sociala - posibil sa ia ceva declaratii si de la vecini - pe baza a tot ce s-a intamplat, pot sa dispuna parasirea domiciliului de catre sotul turbulent. Revin. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| adinutzaaditza wrote:.va rog ajutati-ma . datimi un sfat . cum sa-l aduc pe calea cea buna, pt ca el a fost un om foarte bun , iubitor , serios.
Tu nu esti nici Maica Tereza nici mama ranitilor,esti un simplu om si ai doar o viata .De ce iti propui sa imblanzesti bestii .Dupa ce te umileste tu asta vrei sa faci ,sa il " aduci pe calea cea buna"?Sotul tau e un coktail molotov, betiv+afemeiat+jucator la ruleta.Ce vrei sa aduci tu pe calea buna e pierdere de timp , o sa-ti irosesti viata in scopul asta" nobil".Sfatul meu e sa fugi cat te tin picioarele asta nu e omul tau.Roaga-te la D-zeu sa-ti trimita omul cu care sa imbatranesti alaturi ...crede-ma functioneaza, e testat personal. |
|

| kali wrote:
Centre maternale sunt putine. Stiu ca in Iasi sunt, insa in Suceava nu exista niciunul! Nu stiu la Bacau...
Eu am sunat o data la un centru maternal pentru o mamica din alt judet, pentru ca nici in orasul ei nu existau, si vroiau sa o primeasca, numai ca nu a mai fost cazul.
|
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 4/21/2012 Mesaje: 5
| apartamentul in care locuim este cumparat jumi-juma deci si eu am drept la ac ceszt apartament... eu am lucrat la diferite magazine dar nu cu carte de munca apoi am ramas acasa dupa cateva saptamani de sarcina ca ma simteam f rau. deci singurul venit este salaruul sotului si alocatia fetitei. si cum banii lui nu prea ajung acasa... incerc sa ma deszcurc cum pot ca fetei sa nu-i lipseasca nimic. daca ar fi sa divortez singurul venit ar fi alocatia si pensia alimentara care nu sttiu cum near ajunge avand in vedere ca el castiga 100 de lei... u mas duce sa muncesc oriunde , orice ca nu mie rusine sa muncesc dar nua ma cu cine lasa fata.eu la omul asta inca tin si dec asta inca mai sper sa se schimbe
|
|

Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| adinutzaaditza wrote:eu la omul asta inca tin si dec asta inca mai sper sa se schimbe
Asta e greseala multor femei,spera sa schimbe barbatul,draga mea barbatul nu se schimba,iti spun din experienta,eu am incercat 10 ani sa schimb un barbat(fostul sotul)si nu am reusit,doar venirea pe lume a copiluilui meu m-a determinat sa ma despart, pentru ca ,copilul suferea atunci cand vedea conflictele si nu am vrut sa cresc copilul intr-un mediu conflictual.Daca fetele de pe forum te pot ajuta sa gasesti o solutie ar fi foarte bine sa iei o hotarare corecta. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Schimbatul nu functioneaza, au incercat sute de femei inintea ta .Eu alt sfat decat despartirea de el n-am sa -ti dau asa ca nu mai intru pe aici...fiecare isi face viata cu mainile lui . |
|
|