Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Bine v-am gasit dragi mamici, va scriu acest mesaj cu speranta ca cineva trecut prin situatia mea va avea timp si bunavointa sa ma ajute, orice sfat e pretios pentru mine. Am un baiatel de o luna,alaptat la san, sanatos, aproape 5 kg, dar care adoarme doar la san. Si nu doar atat, dar la san e tot ce vrea ! Degeaba ii cant, spun povesti, ma joc cu el,tin in brate, nimic nu functioneaza, vrea doar sa stea la san si sa doarma acolo. N-am reusit, dupa multe stradanii, sa-i facem niciun program, suntem total dezorganizati ziua, noaptea mai dormim dar tot haotic, iar marea problema este aceea ca sunt singura cu el pana tarziu seara, va dati seama ce viata terorizanta am. Va rog mult, cele care ati avut bebei care dormeau doar la san si care doar acolo vroiau sa stea, ce metode ati folosit ?? Si dupa cat timp si-a facut program bebita ? Am mare nevoie de sfaturile voastre, toata imaginatia mea nu-mi ajunge cu micul meu terorist ! Bafta cu ingerasii vostri ! |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Bine ai venit...uite, iti spun din exprienta pe care o am in a creste doi copilasi... Daca adoarme la san, ciupeste-l de nasuc, ca sa mai pape. De s-a saturat, culca-l in patutul lui, si nu te uita ca plange, iesi tiptil din camera si lasa-l...dupa cateva minute o sa taca. De nu inceteaza mai mult de 10 minute, te duci si-l mai linistesti nitel. Mai greu e la inceput, da' dupa cateva zile o sa se invete ca trebuie sa doarma singur, dupa fiecare supt. Nu trebuie sa cedezi in fata plansului niciodata. O sa planga la inceput, da' o sa vezi ce bine o sa fie dupa. Spun asta si pentru binele lui si al vostru. Si la Matei si la Alex am mers pe urmatorul program...si asta chiar din prima luna...alaptat din trei in trei ore, intre le dadeam ceiut. De ii dai mai devreme, o sa ai probleme cu burtica pentru ca daca pui laptic bun peste cel in curs de digerare, ii da dureri de burtica. Sa mai creasca bb si mai vorbim... Succes!!!
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| Din ce ai scris tu mai inainte, am dedus ca e primul copil. Spune-mi daca m-am inselat. Mai intai ar trebui sa te convingi ca se satura doar cu sanul. Daca se satura, atunci ar trebui sa faca o pauza intre mese, nu mai scurta de 2 ore si nu mai lunga de 4 (la o luna cat are el). Sanul tau nu e pe post de suzeta. Daca tine neaparat sa aiba ceva in gurita, incearca o suzeta. Sanul tau are nevoie de odihna si el, altfel iti va face ragade (rana pe sfarc). Cand e satul adoarme si fara sa aiba sanul in gura, cel putin la varsta asta. Daca e alimentat excusiv la san, atunci mesele vor fi intr-adevar neregulate, pentru ca e recomandata alaptarea la cerere. Daca are completare de lapte praf, atunci ar trebui sa aiba un program cat de cat regulat pentru masa. Incearca sa-i faci proba suptului, sa vezi cat mananca la o masa. Asta ca sa-ti dai seama daca se satura sau nu. Daca nu stii cum se face asta iti spun eu acum: se cantareste copilul imbracat, asa cum e inainte de a-l alapta. Dupa ce termina de mancat, il cantaresti iar, in aceleasi hainute si fara sa schimbi scutecul. Asa vei vedea cu cat cantareste mai mult a doua oara decat prima data. Diferenta de greutate reprezinta exact cat a mancat la masa respectiva. Astept vesti. |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Exact asa am patit si eu cu bebelul meu. Nu te speria, in curand isi va rari singur mesele si va mai lasa si sanul din gurita pentru ca va descoperi diverse lucruri din lumea ce-l inconjoara. Mai ai putina rabdare cu el ca e micut Si e mai bine sa il alaptezi la cerere cat vrea el, decat sa ii faci program si sa iti scada laptele, iar apoi sa fii nevoita sa-l treci pe lapte praf... nu e vorba numai de greutate, dar dupa cum se stie laptele matern il fereste de boli care te-ar termina fizic si psihic mult mai tare decat alaptatul. Ca sa iti fie mai usor poti folosi un sling sau un wrap care te ajuta sa il tii la san si sa ai mainile libere in acelasi timp. |