Va rog ajutati-ma! - cat mai am pana la nastere
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Alina
Scris: Thursday, July 27, 2006 8:10 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
stele_pe_cer wrote:
cred ca as alege cezariana cu toate necazurile ei...

Nu sunt de acord cu tine, Elena, imi pare rau, dar eu am trecut prin doua cezariene si nu am am avut niciun necaz, niciunul.
TatyKS
Scris: Thursday, July 27, 2006 8:53 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Bine ai venit pe lume micutule Nicholas! Sa cresti mare, sa fii papacios si sanatos.

Insanatosire rapida Oana!
Alina
Scris: Thursday, July 27, 2006 9:03 AM
Nivel

Cum merge, Oana, alaptezi? Sper sa nu te fi dat batuta.
M-au apucat niste nervi:
Idiotii astia de doctori de prin spitalele din Romania nu te invata nimic, nu-ti explica nimic, pai de unde sa stie o tanara femeie, primipara, cum sa alapteze? Trebuie ajutata, invatata, sa-i explici, nu? Dar mai face cineva acest lucru? Bani stiu sa ia, angry angry angry . Oana, nu te lasa!!!!
Nu ai spus nimi despre antibiotic, ce iei si de ce iei.
Mie nu mi s-a administrat niciun antibiotic, nici dupa prima cezariana, nici dupa a doua, cum vine chestia asta sa iei preventiv? Chiar nu inteleg. E incredibil. Nu te invata nimic, medicatie pentru oprirea lacatiei cauti de innebunesti si nu gaesti decat la sute de mii, deci nici nu te ajuta sa incepi alaptarea, nici s-a opresti. Ar trebui cu toate sa-i scriem cretinului asta de ministru care nu face nimic. angry angry angry
TatyKS
Scris: Thursday, July 27, 2006 9:10 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Ce vina are ministrul asta , ca doar nu el trebuie sa ii invete meserie! De vina mai sunt si asistentele de la copii, care nici nu te baga in seama cand te vad asa neindemanatica. La mine erau trei asistente, niciuna peste 35 de ani si se comporatau cu noi cand nu stiam cate ceva, de parca ele insirasera vreo 5 copii, si vezi draga , noi nu stim sa dam copilului sa suga.
Ar trebui sa aiba mai multa rabdare, sa te ajute mai mult, dar la noi nu exista asa ceva decat daca au suficienti bani cat sa zambeasaca fals mereu, si nu sa se gandeasca ....e pai pe 3-5 milioane pe luna sa imi bat eu atata capul!
Alina
Scris: Thursday, July 27, 2006 9:14 AM
Nivel

taty wrote:
Ce vina are ministrul asta

Cum ce vina are? Dar nu e el ciobanul la oi????
Sa fiu eu acolo, jar manaca toti, frate.

taty wrote:
si nu sa se gandeasca ....e pai pe 3-5 milioane pe luna sa imi bat eu atata capul!

Pai cum sa se gandeasca la bani? Le-a obligat cineva sa imbratiseze aceasta cariera? Eu nu cred: daca ai acceptat jobul inseamna ca-ti convine si salariul (si, hai sa nu le mai plangem de mila celor din sisitemul sanitar, ca au salarii bunicele, nu e ceea ce stim noi din media), deci fa-ti treaba, nu, lasa pe altul s-o faca.
Si eu sunt prost platita in invatamant, dar cand ma duc la catedra, imi fac treaba si nu pentru banii ci in primul rand pentru a ma multumi pe mine insami si apoi pentru respectul elevilor mei; de aia peste ani, ma saluta pe strada, amintindu-si, probabil, cu drag de mine si, nu in ultimul rand pentru aa vea satisfactia ca, dupa ora de engleza, elevii mei au invatat ceva.
stele_pe_cer
Scris: Thursday, July 27, 2006 12:59 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Alina wrote:

Nu sunt de acord cu tine, Elena, imi pare rau, dar eu am trecut prin doua cezariene si nu am am avut niciun necaz, niciunul.

Poate nu ne referim la aceleasi lucruri.Cand spun "necazurile cezarienei", ma gandesc in primul si in primul rand la faptul ca la cateva ore de la nastere nu iti poti alapta copilul (daca ai nascut cu anestezie generala, la locala nu stiu, dar oricum nu as opta pt.locala si in ambele cazuri lactatia se pare ca survine mult mai tarziu, desi exista si exceptii), apoi ma gandesc la durerea crunta pe care o suporti ceva timp dupa nastere, pana se inkide rana, ca nu te poti apleca, ca nu poti face mai nimic fara sprijin, sprijin pe care eu nu il am, ca nu pot cara carutul (care are doar 12 kileuff -cel pt.nou-nascut), ca nu pot face nimic ca sa imi revin mai repede din punct de vedere fizic...

Ei bine, punctele de mai sus subliniate de mine prezinta o importanta majora:adica alaptarea, plimbarea si revenirea la formele de dinainte.

Repet, poate ne-am gandit fiecare la cu totul altcevasic ...

Cat despre ministri si legile lor, cred ca e o discutie inutila...sunte prea mici sa putem face ceva.Si eu, Alina, ca si tine, am vut asa niste sentimente ieri, gandindu-ma ca in ziua de azi nimeni nu te instrueste, nimeni nu iti explica ce si cum, ajungi in maternitate si, daca nu esti ceva mai infipta sa de documentezi in dreapta si in stanga, te taie ca pe un miel de paste, fara sa stii nimic.

Exista multe surse de informatie, dar daca nu exista initial un suport care sa te impinga catre cunoastere, sa stii ce anume sa cauti, degeaba atata informatie.

Se pare ca totusi sunt cateva cursuri pentru tinerii parinti, nu stiu cat de bune sunt, ca pe vremea cand eram eu insarcinata se faceau numai intr-un loc anume si cand am sunat, cica s-au sistat.Acum, de ceva timp, se fac in spitalul elias, si voiam sa merg la cea de-a doua sarcina.Sa vedem cat i-o tine si p'astia, ca maternitatea se pare c anu priveste pe nimeni, doar de la anul indemnizatia noastra scade, nu?In ciuda faptului ca salariul mediu pe economie se va mari....
stele_pe_cer
Scris: Thursday, July 27, 2006 1:02 PM
Nivel

Alina wrote:

Cum ce vina are? Dar nu e el ciobanul la oi????
Sa fiu eu acolo, jar manaca toti, frate.

Alina, asa ziceam si eu candva, dar odata ajuns "sus" faci jocurile altora.Joci dupa cum iti canta altii, nu dupa cum e corect sau dupa cum crezi tu de cuviinta.Si, daca totusi te-ai gandi sa fii un bun justitiar, platesti amarnic, daca mai apuci tu, daca nu - familia, ceea ce este si mai rau...

Traim vremuri negre...
Alina
Scris: Thursday, July 27, 2006 1:10 PM
Nivel

stele_pe_cer wrote:
Poate nu ne referim la aceleasi lucruri. Cand spun "necazurile cezarienei", ma gandesc in primul si in primul rand la faptul ca la cateva ore de la nastere nu iti poti alapta copilul (daca ai nascut cu anestezie generala, la locala nu stiu, dar oricum nu as opta pt.locala)

Aici ai dreptate, esti imobilizata la pat si nu poti alapta inca.

stele pe cer wrote:
si in ambele cazuri lactatia se pare ca survine mult mai tarziu, desi exista si exceptii .

Printre exceptii ma numar si eu, ambii copiii alaptandu-i chiar de a doua zi. Eu zic ca nu e chiar tarziu.

stele pe cer wrote:
apoi ma gandesc la durerea crunta pe care o suporti ceva timp dupa nastere, pana se inkide rana, ca nu te poti apleca, ca nu poti face mai nimic fara sprijin, sprijin pe care eu nu il am, ca nu pot face nimic ca sa imi revin mai repede din punct de vedere fizic...

Eu nu am avut absolut nicio problema, rana s-a inchis suficient de repede, dureri nu am avut deloc, de aplecat m-am aplecat slava Domnului, in ziua cand am iesit din spital m-am gandit sa aranjez putin in camera Catincai, de parca nu aranjase suficient Alin, de sprijin am avut nevoie, dar nu atat fizic, cat psihic.

stele pe cer wrote:

Ei bine, punctele de mai sus subliniate de mine prezinta o importanta majora: adica alaptarea, plimbarea si revenirea la formele de dinainte. Repet, poate ne-am gandit fiecare la cu totul altcevasic ...

Nu, ne-am gandit amandoua la aceleasi lucruri.

stele pe cer wrote:
Cat despre ministri si legile lor, cred ca e o discutie inutila...sunte prea mici sa putem face ceva.

plans plans plans asa este, ai dreptate, plans plans

stele_pe_cer wrote:
Alina, asa ziceam si eu candva, dar odata ajuns "sus" faci jocurile altora.Joci dupa cum iti canta altii, nu dupa cum e corect sau dupa cum crezi tu de cuviinta.Si, daca totusi te-ai gandi sa fii un bun justitiar, platesti amarnic, daca mai apuci tu, daca nu - familia, ceea ce este si mai rau...
Traim vremuri negre...

Mare dreptate ai, dar totusi trebuie sa existe o limita a bunului simt, ce ar trebui sa ne faca sa ne oprim la timp, nu?
oare uff
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, July 27, 2006 1:53 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Si eu tot cezariana, tot laptic de a doua zi fara probleme, nu m-a durut operatia nici jumatate cat am tras la apendicita deci 100% multumita de cezariana. Mi-am carat copila in brate la 24 de ore dupa operatie, carut si toate cele si sincer mi s-a parut o operatie foarte usoara.

Oana, mult succes in a alapta.
Nicholas, sa cresti mare si sa fii sanatos!pupici
Mirandolina
Scris: Thursday, July 27, 2006 1:55 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/12/2006
Eu zic sa ne limitam strict la subiect si sa o sprijinim pe Oana Buru, cu sfaturi, cu pareri, cu o vorba buna nu sa transformam topikul intr-o polemca. Buni sau rai asa sunt doctorii din spitalele noastre si au cunostinte medicale mult mai solide decat noi.
danab
Scris: Thursday, July 27, 2006 2:13 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006

danab attached the following image(s):
peace_n_love.gifmama.gif

stele_pe_cer
Scris: Thursday, July 27, 2006 2:13 PM
Nivel

Mirandolina, dar nimeni nu polemizeaza.Cel putin mie imi prind bine cateva "marturii" ale unor fete care au nascut prin cezariana si nu au avut problemele pe care eu doar le-am "auzit".Nu de alta, dar imi amintesc cum la sarcina pierduta ma si gandeam ingrozita la cezariana, fara motiv, evident, si eram foarte speriata de faptul ca poate ar fi vreo urgenta care sa ma imoinga spre cezariana, cum a fost cat p'aci si in prima sarcina.

Cat despre faptul ca la nasterea prin cezariana se poate alapta inca din a doua zi, asta este un lucru absolut minunat.Eu citisem ca se poate ca laptele sa iti vina si dupa o saptamana si deja eram ingrozita ca nu imi voi putea alapta copilul.Se pare ca totusi cartile de multe nu coincid cu relaitatea, dar in sensul bun, de data astasic ...
Mirandolina
Scris: Thursday, July 27, 2006 2:26 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/12/2006
Stele draga, poti fi sigura ca teoria din carti e una si realitatea e alta. Vorba ceea: teoria ca teoria dar practica ne omoara. pupici
stele_pe_cer
Scris: Thursday, July 27, 2006 2:31 PM
Nivel

Mirandolina wrote:
Stele draga, poti fi sigura ca teoria din carti e una si realitatea e alta. Vorba ceea: teoria ca teoria dar practica ne omoara. pupici

Asa e...dar eu inainte de a anste luam cam totul de bun, ca nu aveam nici strop de experienta.Abia dupa ce am venit acasa cu Matei mi-am dat seama ca din tot ce am citit, abia un procent infim aveam sa il pun in aplicare.Asta pana la urma mai e una din multele probleme ale mamicilor incepatoare:se documenteaza, dar daca nu e cineva care sa le si arate unele lucruri (cum ar fi de pilda punerea corecta la san a sugarului, astfel incat sugarul sa suga, si sa se si evite ragadele)...si cate si mai cate...La noi nimeni nu se preocupa de tinerele mamici.Iti scot copilul, ti-l arunca in brate, baga-n el vigantol si nu mai stiu ce si valeaaaa, acasa, ca nu mai avem paturi, naste Romaniabanghead !
oana_buru
Scris: Thursday, July 27, 2006 4:32 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 7/1/2006
Asa e stele se comporta cu femeile in maternitate ca si cum ar fi niste ...vaci...scuze de expresie dar asta e realitatea asistentele nici nu te baga in seama vin te intreaba daca vrei completare de lapte pt bebe si atat,nu-ti arata nimic cum sa alaptezi,sa tii corect copilul la san,daca ai lapte de ajuns absolut nimic si pe urma te mai si da afara din maternitate ca vorba ta n-au paturi.Mi-a dat sa iau AUGMENTIN[AMOXICILINA+CLAVULANAT DE POTASIU]daca nu faceam mastita si era mai rau si nici nu pot sa alaptez deoarece trece antibioticul in lapte si nu e bine pt bebe si mai e si laptele care nu era bun fiind in doua cu puroi asa mi-a zis,oricum am 2 zile de cand iau antibioticul si nu mai am sanii tari si laptele mi se pare un pic mai alb decat la inceput de exemplu dimineata aveam camasa de noapte uda de lapte deci cred ca ar trebui sa incep sa-l alaptez pe Nicolas.O sun mai trz pe dr si o intreb sper sa fie bine sa pot alapta si eu daca nu simt ca inebunesc n-am crezut niciodata ca n-am sa am lapte pt copilul meuplans .Va multumesc pt sfaturi numai binepupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.