Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2006 Mesaje: 140
| Multumesc de urari il cheama Nicolas pe baietelul meu,stele pe cer am 2 pompite de san si nimic..intr-o ora am reusit sa storc doar un sfert de pahar de unica folosinta nu stiu ce se intampla dar in maternitte a supt si cum am ajuns casa nu a mai vrut de nici un fel sa suga cred ca nu are forta sa traga,oricum am fost la dr si mi-a dat antibiotic sa iau si sa pun gheata pe sanisi sa ma storccat pot e mult dar va zic sincer ma dor ingrozitor. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Oana, felicitari pentru minunea pe care ai adus-o pe lume. Sa-ti traiasca, sa fie sanatos si sa iti bucure viata. Nu dispera, chiar daca te dor sanii. Asa este la inceput, dar cu timpul durerea va dispare iar alaptatul va deveni o placere atat pentru tine, cat si pentru micut. Pune copilul la san pentru ca asa se stimuleaza cel mai bine lactatia. Daca mulgi laptele si i-l dai lui bebe sa-l pape, nu i-l da in biberon ca se invata lenes si va refuza sanul. Dai-l cu lingurita. Compresele reci ajuta la diminuarea durerii, dar foloseste si comprese calde inainte de a mulge sau de a hrani copilul. Laptela va curge mai usor.
Multa sanatate! |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Oana, de ce ti-a dat antibiotic? In mod normal trebuia sa-l pui la san. Acum ce ai facut? Ai intrerupt alaptarea? Cu cat il pui mai mult la san, cu atat va suge mai mult si vei avea mai mult lapte. Pompita de san nu e o solutie, crede-ma, am alaptat doi copii, ambii un an si 4 luni. Nici biberonul nu e o solutie, daca ii vei da biberon, va lasa sanul urgent. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| bine venit micutului sa-ti traiasca si sa te bucuri de el |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| oana_buru wrote:Multumesc de urari  il cheama Nicolas pe baietelul meu,stele pe cer am 2 pompite de san si nimic..intr-o ora am reusit sa storc doar un sfert de pahar de unica folosinta nu stiu ce se intampla dar in maternitte a supt si cum am ajuns casa nu a mai vrut de nici un fel sa suga cred ca nu are forta sa traga,oricum am fost la dr si mi-a dat antibiotic sa iau si sa pun gheata pe sanisi sa ma storccat pot e mult dar va zic sincer ma dor ingrozitor.
Daca in maternitate a supt, inseamna ca a supt colostrul, care iese la toate maicile, dar laptele adevarat la unele femei iese mai greu, din cauza canalelor care sunt infundate (la al doilea copil vor fi desfundate, dar nu te incalzeste cu nimic deocamdata ideea)...
Deci, daca iei antibiotic, nu mai poti alapta, in functie de felul antibioticul, timp de cateva zile bune, timp in care bebe se va obisnui cu tetina.
Daca ai 2 pompite, foloseste-o pe cea care ti se pare mai eficienta si mai confortabila pentru mamelon.Basculeaza in continuare, oricat ar fi necesar.Cand simti ca te jeneaza mamelonul, faci pauza, si reiei peste o ora.Daca plange copilul (si nu ai luat inca antibioticul), pui copilul la san, strangi putin de mamelon sa vezi lapticul cum curge, il murdaresti putin cu laptic la gurita, bagi mamelonul in gura lui si masezi sanul, astfel incat sa pompezi manual laptic in gura copilului, asta pana cand va deprinde el smekeria...
Nu uita ca sunt suagri care pur si simplu nu stiu sa suga, in ciuda faptului ca se spune ca singurul lucru cu care se naste copilul este cel de a suge.Poate a supt colostrul in maternitate, iara cum nu ca a uitat, ci nu are reflexul format, eci va trebui ca timp de cateva zile sa i-l formezi tu.
Antibioticul poate ca iti va decongestiona sanii, dar vei pierde lapticul daca nici canalele nu le-ai desfundat cu pompita si astfel se va produce intarcarea precoce.
Sper din tot sufletul sa va fie bine, oricum ti-ai hrani puiul!
|
|

Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| dupa cezariana mi s-a administrat ampicilina si nu am intrerupt deloc sa suga...vreo 10 zile am luat,ca sa nu se produca o infectie. invata-l pe bb sa suga...poate nu reuseste multa bafta |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| felicitari micutului si "Bine ai venit , Nicholas!"
Oana , si eu sunt de parere cu fetele ca ar trebui sa il pui cat mai des pe micut la san , sa invete sa suga !!!! Nu intra in panica ! Ai rabdare , stiu ca e dureros dar cu timpul totul va revenii la normal (SPER DIN TOT SUFLETUL) si va fi ok !!! |
|

Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| miraa wrote:dupa cezariana mi s-a administrat ampicilina si nu am intrerupt deloc sa suga...vreo 10 zile am luat,ca sa nu se produca o infectie. invata-l pe bb sa suga...poate nu reuseste multa bafta Si mie mi s-a admistrat Ampicilina dupa nastere, tot din acelasi motiv si am continuat alaptarea. |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Oana, bun venit lui Nicolas! Iar tie laptic bun si refacere rapida! Te asteptam in clubul mamicilor!
Eu am facut mastita cand avea Razvan vreo 2 saptamani si a trebuit operata, dupa un chin cu pompa si gheata, dar raul era deja facut, galma se formase si nu dadea voie lapticului sa curga cum trebuia. Sfatul meu: Foloseste pompita pt desfundarea canalelor! Insista! Poti lua si antibiotic fara griji, si eu am luat. Si nu renunta la alaptat, chiar daca ti se pare mai greu acum! |
|

Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| bravo Oana pina aici ai facut treaba buna deci nu dispera , toate am trecut prin asta...., sa-ti traiasca Nicholas |
|

| Ampicilina e posibil sa fie compaibila cu alaptarea, dar v-ati gandit ca orice antibiotic trece in laptele matern si afecteaza imunitatea copilului, daca acesta este alaptat la san(aici ma refer kiar la antibioticele compatibile cu alaptarea)?Kestia asta medicii nu o mai spun, nici ca antibioticele permise in sarcina afecteaza la fel imunitatea fatului si ar trebui evitate, sau utilizate numai in caz de forta majora.Si ce nu mai spun este faptul ca antibioticele afecteaza intr-o oarecare masura si imunitatea mamei, dar asupra copilului antibioticul poate avea urmari in timp (ca orice medicament de altfel).
Dupa cezariana se administreaza antibiotic in primele 24 de ore, timp in care oricum nu ai voie sa alaptezi, dar dupa sistarea antibioticului ai unda verde la alaptare.Acum, poate ca nu toti medicii procedeaza asa cum imi explicase al meu cand am fost propusa pt.cezariana,ideea ma rog, fiind ca antibioticul este de preferat a fi evitat.Eu una, de teama de a nu "amari" gustul laptelui, nu am vrut sa iau nici algocalmin (si asistenta doctorului si medicul imi spusesera ca pot lua, dar ca e posibil ca sugarul sa respinga sanul...si mi-a fost teama).
Dar se pare ca la noi in Romania antibioticele se administeraza oricat si oricui, si fara a cere... |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Stelute, in mare parte sunt de acord cu evitarea antibioticelor, dar eu una nu sunt de acord cu suferinta daca se poate si altfel. Antibioticul poate scadea imunitatea, dar si ajuta organismul. Personal, am luat antibiotic la mastita, caci a fost de preferat decat sa se infecteze si mai rau, si am continuat cu alaptarea, fara ca Razvan sa pateasca ceva, nici atunci (cand n-avea nici o luna), nici mai tarziu. Are 10 luni si ma mandresc ca nu a fost niciodata bolnav, cu atat mai putin sa-i dau antibiotic.
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Oana, chiar daca nu mai poti,gindeste-te ca trebuie sa mergi mai departe pentru micutul tau!Nu abandona lupta,acum e foarte important sa suga laptic de la tine! Stii cum se zice?"Acum ori niciodata"! Mult succes,mamico, noi suntem alaturi de tine! |
|

| Eu sunt ingrozita de fectele antibioticelor administrate mai ales in sarcina si in perioada de alaptare, poate si pentru ca o parte din cauza atopieie lui Matei e posibil a se datora antibioticului luat in luna a 8 a, pt.a putea naste natural (m-am capatuit la o internare in spital cu stafilococul auriu si, cum imi doream nastere naturala, am luat antibioticul, dara cum daca as da timpul inapoi, cred ca as alege cezariana cu toate necazurile ei)...
Sunt tare invesunata impotriva antibioticelor, desi kiar acum iau un antibiotic extrem de puternic si are imi cam nenoroceste stomacul, dar nu am incotro altfel... |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Oana, felicitari!
Bine-ai venit, Nicholas! 
Sanatate amnadurora si mult laptic. Te inteleg prin ce treci si eu am avut probleme si a trebuit sa intrerup alaptarea.
|
|
|