V-ati cumpara un apartament la un etaj mai sus?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Laura
Scris: Wednesday, September 17, 2008 1:25 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/8/2006
Sunt in postura in care trebuie sa-mi cumpar un apartament. Am studiat un pic piata si am gasit unul pe gustul amandurora: al meu si al sotului. Blocul e linistit, scara curata, asezarea e cumva la strada, ceea ce ma bucura enorm, are balcon lung de 7m ce acopera ambele camere, e un apartament decomandat, superb, ingrijit, cu toate puse la punct, numai ca e la etajul 7 din 10 existente. Eu am o frica de lift,dobandita in copilarie, nu urc cu el sub nicio forma, iar sotul are frica de inaltime pale Dar as avea linistea de care am atata nevoie, spatiu in bucatarie muult mai mare decat cel actual, camere decomandate, zona superba.
Ati alege un apartament la etajele mari? Ce riscuri exista? Cum ati proceda in locul meu?
Mela
Scris: Wednesday, September 17, 2008 1:42 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
pai sa-ti spun ca mie intotdeauna mi-a fost frica de lifturi,mi-e si acum,dar nu le las sa-mi conduca viata chiar asa incat sa nu stau undeva din cauza lorras
in tara am un apartament la etajul 4,la inceput mi-era rau cand ma uitam din balcon in jos,eu statusem la parter inainte,acum stau la etajul 6.
la 4 era ok,era cald iarna,ca doar apartamentul e intre etaje,nu vine frig de jos sau de sus,la ultimul etaj nu-mi place pentru ca e foarte cald vara si rece iarna.la ultimul etaj mai ai si avantajul ca nu-ti bate nimeni in cap cand ti-e lumea mai draga si copiii dorm,nu se aude nici zgomotul strazii asa ca la etajele de mai jos.
chiar la 7 nu stiu daca mi-as lua,si asta doar din cauza copiilor,eu si acum stau mereu cu frica sa nu iasa la geam,sa nu se aplece in afara,ma intelegi.m-am hotarat greu si pentru etajul 4,eu vroiam la maxim 3,am acceptat asa pentru ca desi umblasem mult,chiar nu am gasit ceva mai bun,plus ca zona e ok,e curata,pe malul crisului,nu se simte poluarea si praful cum se simte in oras.
Kiki
Scris: Wednesday, September 17, 2008 1:55 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
NU. Si mie mi-e frica de inaltimi si cum sunt disperata cu Dav cu uitatul pe geam, chiar nu ma risc. Indiferent de bloc, confort, balcon, etc. categoric, nu!
carla
Scris: Wednesday, September 17, 2008 2:03 PM
Nivel

Inregistrat: 2/8/2007
Stiu ca in strainatate lumea prefera cat mai sus,sunt si mai scumpe cele de la etajele superioare,pentru priveliste,liniste,...Daca-ti rezolvi frica de lift,inaltime,e perfect.Pune si tu in balanta avantajele si dezavantajele ,trage linie ,intreaba-ti si inima...in fond daca apartamentul e pe gustul tau...
Laura
Scris: Wednesday, September 17, 2008 3:07 PM
Nivel

Multumesc mult, fetelor! computerlove
Merg pe principiul ca pentru copil e periculos oricum, indiferent de etaj. Doamne Fereste de lucruri rele, daca e sa se intample, fie ca e de la etajul 3, fie ca e de la 7, finalitatea e aceeasi! uff
t-mihaela
Scris: Wednesday, September 17, 2008 3:55 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Am stat in chirie tot in Iasi la etajul 8 ...m-am obisnuit dar de mutat acolo, sa fie casa mea la cocotata nu as putea.Secretul cu achizitionarea de case e sa nu te grabesti, locuinte de vanzare or sa mai tot iasa pe piata , mai asteapta .oare
raly
Scris: Wednesday, September 17, 2008 9:13 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Eu nu am nici o problema cu inaltimile dar si daca as avea cred ca m-as obisnui daca asta depide de confort!ras
mihaela.elisabeta
Scris: Thursday, September 18, 2008 5:14 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/27/2007
Eu stau la et5 sincer nu ma deranjaza dar daca asi avea de ales,asi alege la curte categoric e mai sigur si placut.
oana_nicole
Scris: Thursday, September 18, 2008 10:01 AM
Nivel

Eu parca am tot avut "bafta" de etaje superioare pana acum. La Galati ai mei stau la etajul 9, deci am fost obisnuita de mica si cu pericolul balconului si cu liftul care e posibil sa nu mearga din cand in cand. Apartamentul pe care l-am achizitionat de curand este la etajul 6 din 6. Este practic mansarda blocului, arata super frumos, ce mai, nici nu mi-am pus poblema ca e prea sus sau ca e ultimul etaj. In plus, exista 2 lifturi, ceea ce as zice ca e mai mult decat suficient pentru un bloc cu 6 etaje.

Intr-un bloc vechi, vizavi de ultimul etaj, mi-ar fi fost teama mai ales de izolarea terasei, care de multe ori da de furca. Sper ca la noi, fiind bloc nou si acoperit cu tigla, sa nu fie cazul. angel

Si totusi, asta nu inseamna ca am renuntat la visul de a avea o casa "pe pamant". Mi se pare de departe cea mai buna alegere.
dya
Scris: Thursday, September 18, 2008 1:18 PM
Nivel

Inregistrat: 5/12/2006
Noi stam la et 4 din 4 , nu l-as schimba pentru parter sau un etaj inferior pentru nimik in lume , avem destul de mult lucru la el ca nu este facut acoperisul asa cum trebuie dar cind o sa rezolvam si problema asta o sa fiu mai mult decit multumita. Acasa la parinti am stat la et 3 din 3 asa ca am fost obisnuita sa locuiesc la ultimul etaj , cel mai mare avantaj este ca nu-mi troncane nimeni in tavan , si stiu cit este de suparator sa-ti troncane cineva deasupra capului caci in perioada cit am stat la soacra mea am avut parte si de asta ca ea sta la et 1.
Acum in cazul tau ,Laura , nu stiu daca este o solutie dintre cele mai bune etajul 7 , insa daca confortul si pretul sunt ok si nu mai puteti astepta sau cauta sa vedeti ce va ofera piata imobiliara ( care este plina de surprize) eu zic ca merita totusi si etajul 7.
Anelise
Scris: Thursday, September 18, 2008 1:33 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Eu am stat la etajul 4 din 4. Apartamentul era foarte mare si mi-a placut foarte, foarte mult coeur. Asa cum spun si fetele, avantaje: faptul ca nu-mi bocanea nimeni in cap si nu exista risc sa ma inunde vreun vecin, zgomotul traficului de afara ajungea cu greu la noi. Dezavantaje: am avut probleme cu izolatia intr-o camera, dar s-a remediat; vara ne sufocam de cald cu tot cu aerul conditionat, blocul neavand acoperis; si nu in ultimul rand, urcatul treptelor, dar in felul acesta mai faceam si eu putina miscare sic.
Un alt mare dezavantaj pentru noi, a fost atunci cand l-am scos la vanzare. L-am dat foarte greu, fiind mare si la ultimul etaj. Am luat un pret mult mai mic fata de piata din acelasi motiv, ultimul etaj.
Pe noi nu ne-a deranjat niciodata lucrul asta cu statul cat mai sus. Daca apartamentul mi-a placut si am considerat ca e cel pe care il cautam, nu am stat pe ganduri. E drept insa, neavand copii nu ne-am pus anumite probleme.
Iti doresc sa faci alegerea cea mai buna pentru voi! pupici pupici
Laura
Scris: Thursday, September 18, 2008 3:16 PM
Nivel

Fetelor, inca nu ne-am decis! Apartamentul asta de la 7 ma incanta pentru ca are si o boxa uriasa(cat o camera medie) pe casa scarii, e drept ca asta-i fara acte, dar de la acel etaj s-au mutat persoane si boxa o lasa proprietara apartamentului, noilor cumparatori. Aseara ne-am mai uitat o data! Superb, balconul e mai lung de 7m, cu siguranta! Loc berechet! Baia e impecabila, bucataria la fel! Eh, dar e cam sus uff Si eu ma framant, ma gandesc si ma razgandesc de 1000 de ori!

Multumesc din suflet pentru gandurile voastre si pentru ideile voastre sincere! Va tin la curent angel
Kiki
Scris: Thursday, September 18, 2008 3:22 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Laura, sa aveti inspiratie in luarea deciziei! hearts
oana_nicole
Scris: Friday, September 19, 2008 9:43 AM
Nivel

Laura, multe aspecte frumoase la apartamentul despre care vorbesti. Sper sa luati decizia buna! pupici
Laura
Scris: Friday, September 19, 2008 11:00 AM
Nivel

Am renuntat la ideea de a achizitiona apartamentul de la etajul 7, am gasit altul mai frumos, aproape de piata, in zona pe care mi-o doream eu, 2 camere, decomandate, spatioase, e foarte ingrijit, are toate dotarile, balcon la bucatarie, mare, larga, centrala,camerele sunt departe una de cealata, ceea ce ma incanta enorm, blocul e din anul '80( celalat era din '75), etaj 2/3, scara curata, interfon, DAR pretul este imens, cu 5000 euro mai mult decat celalalt. Apartamentul nu are nimic care sa nu ne placa, doar pretul. Am mai gasit unul, mai aproape de zona in care suntem acum(departe de piata - la vreo 15 minute), etaj 1/10, nu e facut, nu are centrala, bloc din '77, tot 2 camere,decomandate(dar este una langa cealalta),la pret e cu 10.000 mai ieftin decat celalat, dar acolo trebuie schimbat tot: tamplarie, var, usi, parchet, debransat si pus centrala, deci, renovat complet. Alegerea e dificila. Ratele sunt imense. Mai vedem, eu va tin la curent! angel computerlove

Multumesc pentru ganduri! iloveyou
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.