Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2010 Mesaje: 1340
| poate ati auzit de acest unt .nu stiu care dintre voi a incercat acest unt, dar ,este foarte bun. hidrateaza pielea si intradevar o catifeleaza chiar de la prima utilizare . Am cumparat untul de shea cu 15 lei (100 grame). Stiu, te gândesti ca este putin si ca nu-ti ajung 100 de grame, dar crede-ma ca este foarte hidratant, gras si se întinde foarte bine, într-un cuvânt – econom.
Înainte de toate m-am documentat putin asupra provenientei lui si am aflat ca este o grasime de natura vegetala obtinuta din nucile arborelui karite (shea). În stare pura, untul de shea are un miros specific si destul de puternic la aplicare, însa acesta dispare treptat pe masura ce este absorbit în piele. Desi la început am fost reticenta putin la miros, acum a ajuns sa-mi placa foarte mult. Daca nu te împaci nicicum cu mirosul lui, trebuie sa stii ca-l poti îmbunatati adaugând câteva picaturi din uleiul esential favorit. Iata si cum îl putem utiliza
1. Pentru buze: a trecut testul cu brio. Trebuie sa specific ca am încercat numeroase variante de balsam pentru buze si-mi este foarte greu sa gasesc ceva eficient. Dar am încetat cautarile acum ca am gasit untul de shea :) 2. Pentru piele: am folosit untul de shea dupa dus, este foarte gras si lasa o pelicula uleioasa pe suprafata pielii (de preferat se aplica seara si pâna dimineata intra în piele), dar vei ramâne cu o piele intens hidratata, fara sa mai observi acele dâre albicioase de piele descuamata. Iar a doua zi, pielea este la fel de hidratata, deci nu necesita aplicare zilnica. Cel putin, asta am constatat în cazul meu si am pielea destul de uscata. 3. Pentru fata: am tenul uscat si destul de sensibil, iar untul de shea a functionat de minune. Dar nu aplica o cantitate mare. Limiteaza-te la putin si întinde-l foarte bine pe fata. 4. Balsam pentru par: se topeste putin unt de shea în palma si se aplica pe scalp si vârfuri, efectuând un masaj usor. Se lasa sa actioneze 15 minute înfasurând parul într-un prosop, dupa care se spala parul cu sampon. Este foarte util în special în cazul parului cret/uscat si pentru a scapa de matreata. 5. Previne vergeturile: femeile însarcinate îl pot folosi în siguranta pentru a preveni aparitia vergeturilor pe burtica. 6. Pentru pielea sensibila a bebelusilor: este hidratant si 100% natural, fara substante chimice adaugate. Si are grija ca bebelusul tau sa nu faca iritatii de la scutec. 7. Pentru riduri: este eficient datorita continutului ridicat în vitamina E si A. 8. Dupa epilare sau ras pentru a calma pielea 9. Pentru a calma arsurile solare. Dar înainte de a ajunge la ele trebuie sa stii ca are si factor de protectie UV. 10. Pentru dermatita, psoriazis, eczeme, eruptii cutanate, piele iritata, cicatrici, dureri musculare.
Amesteca untul shea cu diverse uleiuri vegetale (de masline, de migdale, de avocado, jojoba) sau uleiuri esentiale pentru a-ti face unt de corp 100% natural. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2010 Mesaje: 1340
| am inteles ca este foarte bun pentru masca de par . Untul de shea pentru un par cu adevarat sanatos
Daca aveti parul uscat sau care se rupe usor, faceti o masca cu unt de shea pentru a-i reda stralucirea si sanatatea. Il va face mult mai usor de pieptanat. Masca cu unt de shea este un tratament excelent pentru hranirea si hidratarea parului. Iata cum:
Masca din unt de shea se aplica înaintea samponarii pe parul umed.
-Luati o cantitate mica de unt în palme si tineti-l câteva secunde pâna se topeste
- Aplicati untul de la radacini spre vârfuri
- Acoperiti parul cu un prosop caldut si lasati sa actioneze câteva zeci de minute
- Spalati parul pâna îl simtiti curat
Aceasta masca cu unt de shea are o actiune revitalizata si protectoare care va ajuta mai ales parul uscat sau cret.
Daca nu sunteti foarte rabdatoare, puteti aplica o cantitate mica de unt pe parul uscat dupa spalare pentru a-i oferi stralucire.
Acest balsam de par este folosit de sute de ani de femeile africane. |