Unghiile in timpul sarcinii
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Thursday, May 16, 2013 3:30 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006

In timpul sarcinii, asa cum probabil ati observat deja, unghiile sunt mai puternice, mai rezistente si cresc mai repede. Acest lucru se datoreaza hormonilor si nu vitaminelor prenatale si nu li se intampla chiar tuturor femeilor insarcinate.

In timpul sarcinii nu numai ca creste burtica, dar si corpul femeii este foarte sanatos acest lucru reflectandu-se si in aspectul pielii, al parului, al unghiilor...

Aspectul unghiilor va reveni la cel dinaintea sarcinii de indata ce nivelul hormonal va reveni si el la normal. In cazul in care in timpul sarcinii observati ca dimpotriva unghiile nu sunt mai rezistente, ci incep sa fie mai fragile, mai casante, trebuie sa aveti grija si sa le protejati. Cand spalati vasele sau faceti curat, optati pentru niste manusi din cauciuc pentru a va proteja unghiile. Evitati sa va dati cu oja sau cu acetona pe unghii, macar in timpul sarcinii.

Unghiile artificiale in timpul sarcinii

Acest aspect este destul de controversat. Unii sunt de parere ca nu are nimic daca iti pui / scoti unghii false in timpul sarcinii, altii sunt impotriva, datorita chimicalelor folosite in timpul procesului de aplicare / inlaturare a unghiilor false. Daca aplicarea unghiilor false se face intr-un salon bine ventilat, aerisit, e posibil ca mirosul de chimicale sa nu va deranjeze atat de mult...

Bineinteles ca nu trebuie sa renuntati sa fiti frumoase in timpul sarcinii. Manichiura, pedichiura, coafatul, etc sunt activitati care va fac sa aratati si sa va simtiti bine si care va ofera putin timp de rasfat numai pentru voi.

In timpul primelor 2 trimestre de sarcina, fiecare femeie poate sa isi faca manichiura si singura, acasa, daca nu vrea sa mearga la un salon, insa in ultimul trimestru de sarcina, pedichiura nu prea va mai putea fi facuta acasa... decat de viitorul tatic, mamica avand deja o burtica considerabila, care nu ii va mai oferi atat de multa libertate de miscare...

De fiecare data cand aplicati oja sau o inlaturati folosind acetona, asigurati-va ca aveti un geam deschis, ca spatiul este bine ventilat si aerisit.

Eu mi-am facut singura manichiura si pedichiura, pana in ultimul trimestru cand am renuntat. In plus, mi se spusese din start de catre doctor sa nu vin cu unghiile facute la spital, nici la maini si nici la picioare... inainte de a naste...

Voi pentru ce varianta ati optat si ce parere aveti de aplicarea unghiilor false in timpul sarcinii?
bereea
Scris: Friday, May 17, 2013 8:10 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
In timpul sarcinii am avut unghii ingrijite si...atat.Fara oja si fara unghii false.
TatyKS
Scris: Friday, May 17, 2013 8:22 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Eu nu am avut probleme nici in/dupa sarcina cu Karina si nici acum la Sof ( chiar daca aveam gel) de le-am pilit de urgenta singura in maternitate dupa ce am nascut.
miriam
Scris: Tuesday, June 4, 2013 2:09 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
AdrianaC wrote:

In plus, mi se spusese din start de catre doctor sa nu vin cu unghiile facute la spital, nici la maini si nici la picioare... inainte de a naste...

Asta mi se pare interesantscratch

Eu imi fac singura manichiura si pedichiura , lac doar culoare neutra.

Ania
Scris: Tuesday, June 4, 2013 2:35 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/23/2006
Da , asa este . Parca am avut si eu unghiile facute cand am avut alarma falsa cu Arya si mi-au dat acetona sa le sterg :)
E ceva legat cu anestezia in caz ca este nevoie de cezariana .
miriam
Scris: Tuesday, June 4, 2013 2:43 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Ania wrote:
Da , asa este . Parca am avut si eu unghiile facute cand am avut alarma falsa cu Arya si mi-au dat acetona sa le sterg :)
E ceva legat cu anestezia in caz ca este nevoie de cezariana .

Ok , m-am lamurit, deci de asta i-a spus din start si la Adriana.
Dumitru Ivanov
Scris: Tuesday, November 29, 2016 2:53 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/15/2016
TatyKS wrote:
Eu nu am avut probleme nici in/dupa sarcina cu Karina si nici acum la Sof ( chiar daca aveam gel) de le-am pilit de urgenta singura in maternitate dupa ce am nascut.

Mai bine fara, dar e drept ca nici eu n-am auzit de probleme daca-ti faci manichiura in timpul sarcinii.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.