|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/9/2011 Mesaje: 594
| gagaritz wrote:Oana asa e ..nu te descuraja ..incet incet vin clientii ...un lucru vroiam sa mai mentionez pt voi fetelor care va expuneti pe face si pe unde mai aveti voi conturi ..nu mai lucrati la preturi mici pt ca e multa munca si putin ramine la un lucrusor vindut ..nu conteza de unde va luati voi atele ca sunt mai ieftine ..bani aia sa va ramina voua ar trebui ..eu nu va zic cu rautate sa stiti ..clienti am ,am comenzi ..mai intrebati si voi in stinga in dreapta si faceti in asa fel in cit sa fie preturile asemanatoare ..va spun ca in timp o sa imi dati dreptate ..si pot spune asta si fetele care au experienta si croseteaza de citiva ani daca am sau nu dreptate .... si daca ochii si cervicali au meritat sau nu efortul de a munci pt citiva banuti.....spor si bani va doresc ! gagaritz pot sa te intreb{fara sa te superi} cum faci tu pretul la un produs? eu am mai lucrat la prietene sau la colege.Calculezi cit timp lucrezi {aproximativ} sau in functie de cit costa materialul? |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Daca cineva cumpara fire in engros in extrasezon suntfoarte ieftie de calitate foarte buna de ce sa nu scada pretul produsului?Asta se cheama concurenta e interesul clientului sa scada preturile si interesul comerciantului sa caute materie prima cat mai ieftina ,nu proasta , repet ci ieftina.De exemplu tre sa fii nebun sa cumperi lana in toiul iernii si sa vinzi pulovere ,tre sa cumperi vara la pret jumatate ,il faci vara-toamna si iarna il scoti la vandut.Cam asta .Eu daca fac cheltuieli mici la productie pot vinde cu cat vreau ,care-i problema.Plus ,incepatorii nu-si permit sa arunce preturile in aer ca n-au clienti oricum tre sa mearga cu pasi mici . |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Eu nu prea am cum sa fac de vanzare sau prea putin ca am deja clientii mei care-mi comanda,deja ma streseaza,vreau liberrrr!!!! |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/8/2009 Mesaje: 1017
| asa e Miha si tu ai dreptate ..doar ca in Ro nu e cu sezon si extra sezon ..eu m-am referit la firele ce ele le iau de pe diverse saituri si diferenta ar trenui sa o bage ele in buzunar ..eu nu am nimic impotriva ..daca lor le comvine sa vinda o caciula pt 10 lei sau o bluzita pt 20 de lei treaba lor ...doar ca dupa 2-3 ani de facut acest lucru vor vedea ca au stricat ochii pe degeaba..Nicoleta stabilesc pretul in functie de gr materialul luat din mercerie (ca de acolo ma aprovizionez eu )plus nasturi ,orele de munca si complexitatea modelului ..pe un minim sa ramina de 2 ori cit materailul ..daca lucrez din flaia atunci elte preturi ! am editat ..am uitat sa zic ca pretul luat oricum nu e unul just pt munca depusa ..dar oricum ..pasiunea asta ne umple sufletul cu bucurie pt jumatea de bani care lipsete! |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Lucrul manual nu va fi in vecii vecilor platit la justa valoare doar daca, cum mai spuneam pe undeva, vine un razboi, pica industria si doar noi ramanem sa facem sosete la soldati ...ehe ne imbogatim |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Sper sa vina timpul si la mine sa fiu stresata ca am multe comenzi ,eu din contra nu am niciuna ,dar sper sa am. Eu am preturi ok dupa parerea mea ,dar vanzari nu am .Sa fie problema pretul sau lipsa de promovare . Cum sa fac pe FB sa am mai multi prieteni ?Cum sa fac? La mine nu comenteaza nimeni nimic ,pe cand la alte fete .... |

| oanamaria wrote:Sper sa vina timpul si la mine sa fiu stresata ca am multe comenzi ,eu din contra nu am niciuna ,dar sper sa am. Eu am preturi ok dupa parerea mea ,dar vanzari nu am .Sa fie problema pretul sau lipsa de promovare . Cum sa fac pe FB sa am mai multi prieteni ?Cum sa fac? La mine nu comenteaza nimeni nimic ,pe cand la alte fete .... Oana,fa-ti albun de crosetate,poze,iar cum incarci o poza noua distribuie-o!Altfel nu le vede nimeni.Sa vazi cati vor comenta |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Cum sa o distribui? Zici ca-s batuta-n cap inca n-am descoperit secretele FB. Deci apas Distribuie ,dau ok si unde se distribuie poza?! |

| gagaritz wrote:asa e Miha si tu ai dreptate ..doar ca in Ro nu e cu sezon si extra sezon ..eu m-am referit la firele ce ele le iau de pe diverse saituri si diferenta ar trenui sa o bage ele in buzunar ..eu nu am nimic impotriva ..daca lor le comvine sa vinda o caciula pt 10 lei sau o bluzita pt 20 de lei treaba lor ...doar ca dupa 2-3 ani de facut acest lucru vor vedea ca au stricat ochii pe degeaba..Nicoleta stabilesc pretul in functie de gr materialul luat din mercerie (ca de acolo ma aprovizionez eu )plus nasturi ,orele de munca si complexitatea modelului ..pe un minim sa ramina de 2 ori cit materailul ..daca lucrez din flaia atunci elte preturi !  am editat ..am uitat sa zic ca pretul luat oricum nu e unul just pt munca depusa ..dar oricum ..pasiunea asta ne umple sufletul cu bucurie pt jumatea de bani care lipsete! Asa e, ai dreptate.Eu chiar si la flavia tot asa am calculat dar preturile la noi in mercerie sunt destul de mari. |

| oanamaria wrote:Cum sa o distribui?  Zici ca-s batuta-n cap inca n-am descoperit secretele FB. Deci apas Distribuie ,dau ok si unde se distribuie poza?! la toate cunostintele,prietenii de pe Facebook |

| La noi preturile in mercerii sunt asa tot timpul.Nu spune nimeni adresa depozitului engros, daca intrebi. |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/19/2011 Mesaje: 451
| Nu am scris pana acum, desi urmaresc topicul acesta de la deschidere. Despre preturi fetele au dreptate, sunt prea mici pentru eforturi. Numai sa facem un calcul, cu un salariu minim pe economie, la un program de 8 ore zilnic, impartim salariul la cate ore sunt lucrate saptamanal si obtinem pretul pe ora. La acest pret pe ora sa adauga materialul si accesoriile care intra in compozitia produsului. Spre exemplu la un salariu de 1000 ron/luna pe ora avem un pret de aproximativ 6 ron/ora manopera. La o palariuta sa zicem ca lucram 2 ore (mai mult sau mai putin). Deci din foc manopera este 12 ron. Faceti si voi socoteala cat ar fi manopera la un bolerou sau la un cardigan...deci...daca vindem ieftin ne batem singure joc de munca noastra.
Eu am renuntat sa mai lucrez pe bani putini, prefer sa ii lucrez fetei mele decat sa imi vand munca ieftin, desi situatia financiara nu imi permite sa fac astfel de gesturi, dar ma gandesc in primul rand la ochii mei, la munca mea. In zona orasului nostru cand cineva admira un lucrusor lucrat de mine, nu zice " vreau sa imi faci si mie unul" ci "vreau sa ma inveti si pe mine sa fac unul"
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/8/2009 Mesaje: 1017
| Nicoleta si daca iti zice unde sunt depozitele sau engrosul nu iti vind cei de acolo ..eu am trimis mailuri la toate firmele ce vind fire ..mi-au raspuns ca nu vind la persoane fizice ,ca nu vind decit de la 500 ron in sus ,ca daca nu ai autorizatie nu iti vind ,doar daca ajungi la Bucuresti la Europa ...asa ca merceria e singurul loc de unde pot sa ma aprovizionez mereu si sa am culorile atunci cind clientul le cere ,iar despre pretul lor sunt cred cam la fel peste tot ..in cite un loc mai piperate ,Crinutza ai dreptate si tu in tot ce spui ..mai nou intr-o zi ma intreaba o veche cunostinta de unde am invatat sa crosetez ,eu i-am raspuns ca dupa net ..la care a doua zi vine si imi spune ca a cautat pe net dar nu a gasit nicaeri explicatii exacte cum sa fac pe cite ochiuri ce si cum .... pai na acu unde scrie mura in gura cum sa fac ???? iar despre flavia un 25 de lei pe 100 gr lucrat manopera plus materialul ..minim !sa nu credeti ca aberez ..eu doar spun sincer din experienta mea !:018: |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/3/2009 Mesaje: 141
| [quote=oanamaria]Sper sa vina timpul si la mine sa fiu stresata ca am multe comenzi ,eu din contra nu am niciuna ,dar sper sa am. Eu am preturi ok dupa parerea mea ,dar vanzari nu am .Sa fie problema pretul sau lipsa de promovare . Cum sa fac pe FB sa am mai multi prieteni ?Cum sa fac? La mine nu comenteaza nimeni nimic ,pe cand la alte fete .... [/quot e
vreau si eu adresa de fb
|
|

| gagaritz wrote:Nicoleta si daca iti zice unde sunt depozitele sau engrosul nu iti vind cei de acolo ..eu am trimis mailuri la toate firmele ce vind fire ..mi-au raspuns ca nu vind la persoane fizice ,ca nu vind decit de la 500 ron in sus ,ca daca nu ai autorizatie nu iti vind ,doar daca ajungi la Bucuresti la Europa ...asa ca merceria e singurul loc de unde pot sa ma aprovizionez mereu si sa am culorile atunci cind clientul le cere ,iar despre pretul lor sunt cred cam la fel peste tot ..in cite un loc mai piperate ,Crinutza ai dreptate si tu in tot ce spui ..mai nou intr-o zi ma intreaba o veche cunostinta de unde am invatat sa crosetez ,eu i-am raspuns ca dupa net ..la care a doua zi vine si imi spune ca a cautat pe net dar nu a gasit nicaeri explicatii exacte cum sa fac pe cite ochiuri ce si cum ....  pai na acu unde scrie mura in gura cum sa fac ???? iar despre flavia un 25 de lei pe 100 gr lucrat manopera plus materialul ..minim !sa nu credeti ca aberez ..eu doar spun sincer din experienta mea !:018: am fost acum 1luna in europa si nu mai gasesti nimic ;doar1-2 standuri in dragon si acolo-s preturile aproape la fel ca la mercerie. Deci nu se merita sa bati drumul pana acolo,chiar daca esti din Bucuresti.Poate in alta parte. |
|
|