|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Miri wrote:Nico, va doresc sa revina zilele bune cit mai repede...
Multumim la fel. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Miri wrote:Nu-mi spune, ca stiu! Am noroc ca la noi s-au cam terminat mofturile la mincare ,de vreo luna incoace!  Si nu am facut decit sa maresc putin distanta intre mese
Vrand-nevrand i-am schimbat si eu programul .. suntem pe program de vara si cu decalaje de 4h si jumatate intre mese. Sunt curioasa cum o sa reuseasca tati sa respecte programul de luna viitoare incepand. Ma si vad facand norma la fabrica de hartie si pixuri cu listute cu ce papa, cand papa, cand fa ce kk si asa mai departe
Alexuta, hai la Victor sa papati impreuna, da? |

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Miri s-a rezolvat problema cu laptele de dimineata: ii dau la 7:00 18ml lapte pe care ii bea sau nu... adica mai raman acolo 20 ml maxim si e ok asa! l-am "rezolvat" din masa de seara: ii dau cu 50 ml mai putin decat de obicei ca sa imi manance dimineata si e mai bine! dar azi, de caldura, la 18:00 abia mi-a mancat 110 ml de lapte (am fost la plimbare prin oras si nu am mai carat cu mine banana cu iaurt de la 18:00 ca mi-era firca sa nu cumva sa mi se strice si i-am luat lapte)... de la caldura asta dementa! |

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| sousourel wrote:Alexuta, hai la Victor sa papati impreuna, da?
As veni si maine daca ar depinde numai de mine. Trebuie sa fac curat si sa spal pentru 40 de zile asa ca am sistat plimbarile din luna august . Si sa vezi ca al meu copil nu papa mai bine daca vede alt copil ci incepe circul, se intinde, vorbeste, rade... care mancare? |

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| g_nicoleta2000 wrote:As veni si maine daca ar depinde numai de mine. Trebuie sa fac curat si sa spal pentru 40 de zile asa ca am sistat plimbarile din luna august  . Si sa vezi ca al meu copil nu papa mai bine daca vede alt copil ci incepe circul, se intinde, vorbeste, rade... care mancare?
Nu zice hop ... ca si mie mi se face foame cand papa Victor , iar cu circul... suntem obisnuiti, zboara mancare in toate directiile si inca il hranesc eu. Oare cum va arata bucataria cand va iincepe sa pape singur? |

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Fetelor, am si eu aceeasi problema ca Andismom. De vreo 2 zile la mesele de dimineata de la ora 7 si 11 de abia bea 150 mil de lapte. Ma chinui, cu forta de abia bea 100 - 120. Si asta in decurs de o ora. Adica incepem la 7 si pana la 8 bea cate putin, cate putin.
La mine meniul este toata ziua laptic iar la masa de la ora 15 ii dau si supica 50-80 grame. Nu stiu ce sa zic sa ii introduc mai multe mese de solide? Sa ii scot o masa de lapte si sa o inlocuiesc cu solide? La masa de seara de la ora 9-9.30 ii dau laptic cu gris iar pe la 3 noaptea lapte fara gris.
Nu stiu ce sa ma fac? Voi ce ma sfatuiti? |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Ori ii mai introduci o masa de supica sau fructe pasate, ori ii dai gris cu lapte si dimineata. Vezi ce zice si doctorul, ca poate la voi sunt alte reguli.
Eu cred ca nu mai papa dimineata din cauza ca se satura la masa de seara si mai are si masa de noapte. |

| Kiki wrote:Ori ii mai introduci o masa de supica sau fructe pasate, ori ii dai gris cu lapte si dimineata. Vezi ce zice si doctorul, ca poate la voi sunt alte reguli.
Eu cred ca nu mai papa dimineata din cauza ca se satura la masa de seara si mai are si masa de noapte.
Kiki, eu gris cu lapte ii dau numai la 9 seara. La 2 noaptea lapte simplu. Eu nu i-as da, dar se scoala si cere. Daca pana acum treceau 4 ore intre mese acum s-a lungit. Dar nu imi dau seama la cat caci pauza intre mese nu este fixa. In aceeasi zi imi face pauze de 3.5 ore, 4 sau 5 ore. |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Eu ma gindesc ca, din moment ce nu vrea sa pape ,inseamna ca nu ii este foame.Poti sa incerci sa ii dai dimineata lapte cu gris-cum a zis si Kiki-sau lapte cu cereale. Acum, eu nu stiu ce reguli au medicii de acolo, sa nu incalcam vreuna!
Referitor la pauza dintre mese- acum am vazut ca ai postat deja- cred ca distanta dintre ele depinde si de ceea ce papa la masa anterioara. Nu ai incercat sa ii dai peste noapte ceai, poate ajungeti sa scoateti masa de noapte si astfel va minca mult mai bine dimineata? |

|
Da, am inteles ca e vorba de lapte simplu.
Poti sa mai incerci si altceva. Dimineata cand se scoala da-i nitel ceai, asta o sa ii umfle burta si pe moment va fi satula. Cand va ajunge ceaiul in pampers o sa isi dea seama ca e flamanda, caci ceaiul nu tine de foame. Si asa poate o sa iti manance mai bine...
Sau poate, vorba lui Miri, nu vrea mai mult, ii este suficient. |

| Miri wrote:Eu ma gindesc ca, din moment ce nu vrea sa pape ,inseamna ca nu ii este foame.Poti sa incerci sa ii dai dimineata lapte cu gris-cum a zis si Kiki-sau lapte cu cereale. Acum, eu nu stiu ce reguli au medicii de acolo, sa nu incalcam vreuna!
Miri, de incalcat nu se incalca nimic ca oricum daca ma iau dupa iei ar trebui sa ii dau numai lapte primele 6 luni. Cand voi ziceti lapte cu cereale la ce va referiti? Daca ei pana la 6 luni sfatuiesc numai lapte aici nu prea au multe optiuni in a alege cerealele. Aici au un fel de gris (baby rice) care este foarte fin ca o faina si care il pot pune in lapte caci curge prin biberon. Sa-i pun gris din asta si in masa de dimineata sau va referiti la niste cereale care se inmoaie in lapte si se dau cu lingurita? .... Nu prea ma duce capul |

| Roxanel, la noi sunt niste cereale pentru copii, ca un praf in care pui doar apa (au lapte deja)...sau mai sunt unele care le dizolvi in lapte. Tot in bibe le pui, dar un bibe cu tetina speciala de lichide mai groase, eventual cel in care pui si grisul ca si el este mai gros.
Oricum, am stat mai bine si m-am gandit, cred e o idee mai buna cu ceaiul, pt ca daca o sa ii dai gris de 2 ori pe zi sau cereale + gris, Antonia se va ingrasa, pentru ca grisul si cerealele ingrasa rau. Mie nu mi le-a indicat doctorul, pt ca Dav este mai grasun. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Asa cum zice Kiki, la noi sunt si cereale pentru bebicii sub 6 luni, eu din astea i-am data Sarei, dar noi suntem cu greutatea "in grafic". Tu poti sa-i dai faina de orez, eventual ,ca sa nu o ingrase, ii pui mai putina decit scrie la dozaj, doar cit sa-i schimbe gustul laptelui...Faci o proba, sa vezi daca asa bea tot lapticul de dimineata!Daca nu, inseamna ca Antonia e satula si nu ii trebuie papa!
Pe mine m-a ajutat mult, cind am inceput diversificare, schema postata de Adriana aici: http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=1081&p=1
|
|
|