|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| ipopa wrote:Eu am trei copii: un baietel in cls aV-a, o fetita in cls I si un alt baietel la gradi. Si nu am intels niciodata de ce romanii fac doar doi copii. Este ceva specific acestui popor, cred eu. In lumea civilizata daca iti doresti copii mai multi de unu-doi nimeni nu are o problema. La noi nu se "accepta" acest lucru decat daca esti dintr-o clasa sociala inferioara sau din clasa sociala "de lux". Parerea mea.
Eu cred ca este din cauza ca in Romania se creste foarte greu un copil ,sunt toate scumpe si nu prea ai sigurantza zilei de maine in nimic.Casele sunt scumpe si in general sa oferi conditii la mai mult de 2 copii este foarte greu nu mai spun de medicamente sau analize medicale si tratamente .Nu cred ca este ceva specific Romaniei sau poporului roman ,daca l-ar fi bine si ar avea fiecare un trai asigurat si bun cred ca ar face si mai multi copii. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Si eu am crezut ca primul, va fi si ultimul...dar se pare ca m-am inselat |
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| La mine a trecut psihoza, nu mai simt nik, nici gol in stomac, nimic .Ma bucur ca mi-am recapatat dreptul de a dormi noaptea si dreptul la o viata personala ca cu copii mici tu nu mai existi .Ma bucur ca am terminat cu scutece si biberoane si ca viata imi apartine din nou.Noi ne-am crescut singuri copiii nu mama tata rude nimeni nu ne-a batut la usa ,sacrificii mari ,renuntari ,frustrari...a trecut .Acum nu vrem decat sa ne bucuram de viata ,atat . Am un paket de pampersi inceput,ultimul paket al lui Arti.L-am pus la usa de la curte sa-l scot la tomberon dar nu stiu de ce mereu il ocolesc ,de doi ani ma tot impiedic de el .Kaze a renuntat sa ma intrebe dar nici el nu pune mana pe el,asteapta sa il arunc eu iar eu gasesc mereu scuze .Nu stiu exact de ce nu pot arunca la gunoi paketul ala |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Mihaela, asa ca o gluma, sa stii ca si eu am un pachet inceput de pampers pe care nu l-am aruncat inca si uite ca o sa-i vina vremea....plus ca toamna trecuta am strans toate hainutele de bebe si tot ce nu mai foloseam sa le trimit la o familie din Moldova cu mai multi copii,tot amanand:o sa-l trimit saptamana urmatoare, m-a prins barza cu el acasa... acum o sa-mi prinda bine. |
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| shirel wrote:
Eu cred ca este din cauza ca in Romania se creste foarte greu un copil ,sunt toate scumpe si nu prea ai sigurantza zilei de maine in nimic.Casele sunt scumpe si in general sa oferi conditii la mai mult de 2 copii este foarte greu nu mai spun de medicamente sau analize medicale si tratamente .Nu cred ca este ceva specific Romaniei sau poporului roman ,daca l-ar fi bine si ar avea fiecare un trai asigurat si bun cred ca ar face si mai multi copii.
Asa este Shirel. Cred ca si noi am mai face macar un bebe daca am avea conditii financiare adecvate. si cand spun asta ma refer la o masina mai spatioasa si bani pentru concediu cu totii. Da, este adevarat ca poate par pretentioasa si ca alti copii nu mai au nevoie de masina si concedii ca sa creasca mari si sa mearga la scoala insa nici nu vreau sa sufere vazand la altii.
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/9/2013 Mesaje: 8
| In Romania se traieste prost. Asta e adevarat si daca nu te ajuta nimeni cu copii e absolut infernal. Dar, de cand se nasc sunt o bucurie si cu cat cresc mai mult cu atat sunt in stare sa ofere mai multe satisfacti. Ca iau 10 la scoala, ca au desenat un dinozaur roz sau ca au invatat un cantacel la gradi. Copii mei canta, danseaza si cand sunt toti acasa casa e extrem de vesela si agitata. Fratii se ajuta intre ei, se iubesc, se joaca. Din punctul meu de vedere nivelul de fericire al uneifamilii nu este dat de dimensiunea spatiului in masina si nici de numarul de vizite la Disneyland. Totul se reduce la modul de gandire al fiecaruia. In rest, sanatate multa si sa auzim numai de bine indiferent de nr. de copii :). |
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Nici eu nu o sa mai am vreun bb ..probabil |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Shirel , nu doar romanii , sau doar in Romania ! Eu am prietene si aici si romance imprastiate prin lume si mai toate s-au limitat de doi plozi ! Nu stiu sa explic, dar zau daca am vreun motiv sa mai am inca vreo unul Am fata si baiat , acum e timpul sa ma ocup de mine , de ei si de noi ! Acum timp sa am sa ma ocup de ei asa cum mi-as dori ! Bani sa avem sa le pot oferi tot ce mi-as dori ! Provin dintr-o familie cu doi copii si .....
Miha .... ma crezi ca am stat cu pampersii in punga si cu un reductor de toaleta - la intrare in vasa mai bine de jumatate de an Si nici ca imi venea sa le dau - arunc ( reciclat ) o fi ceva ceva |
|
| Deci e sindrom in masa nu doar la mine...ce o fi asta?Dificultatea cu care femeia renunta de buna voie la maternitate Eu cred ca mamele care se opresc la 2 aveau in vedere doar 1 dar soarta bat-o vina |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Mey, eu nu am probleme in a renunta la chestiile depasite. Oare imi doresc sa-si castige mai repede statutul de copii mari?!
Mihaela, nu neaparat. Cred ca depinde de cum vede fiecare familia ideala... exemple din copilarie, idei bine inradacinate de cei din jur, societate, etc... - sa fim seriosi, cei cu mai mult de 2 copii sunt priviti oarecum ca si cand nu ar fi auzit de contraceptie ( cel putin la noi in tara ).
Motivele pentru care o familie alege sa aiba un anumit numar de copii sunt diferite.
Problema e ca-ti doresti un bebe si nu vezi dincolo de asta pe cand, cu timpul, realizezi ca de la burtica la bebe faci un hop pana la copil cu nevoie diverse, apoi adolescent hormonat... chestii pe care nu prea le prevezi pentru ca, de fapt, cand ai hotarat, tu ti-ai dorit un... bebe. Si lucrurile se complica in timp... mult mai mult decat ai fi putut prevede.
|
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| kali wrote:
Problema e ca-ti doresti un bebe si nu vezi dincolo de asta pe cand, cu timpul, realizezi ca de la burtica la bebe faci un hop pana la copil cu nevoie diverse, apoi adolescent hormonat... chestii pe care nu prea le prevezi pentru ca, de fapt, cand ai hotarat, tu ti-ai dorit un... bebe. Si lucrurile se complica in timp... mult mai mult decat ai fi putut prevede.
Foarte adevarat! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/15/2011 Mesaje: 70
| Ai dreptate,asa este la noi in Romania,dar faptul ca,eu de exemplu,am 8 copii,nu inseamna ca sunt nebuna ,mie oricum nu i-mi pasa ,noi sa fim sanatosi,asa stiu ca traiesc ,am meru casa plina ,ce daca nu am tot timpul bani,sunt fericita |
|
| Trandafiru-rosu wrote: Ai dreptate,asa este la noi in Romania,dar faptul ca,eu de exemplu,am 8 copii,nu inseamna ca sunt nebuna ,mie oricum nu i-mi pasa ,noi sa fim sanatosi,asa stiu ca traiesc ,am meru casa plina ,ce daca nu am tot timpul bani,sunt fericita
Eu una te invidiez sa stii! Vreau si poze cu toata gasca ca sa va admir!
Eu vreau sa va spun din punctul meu de vedere si personal.De mica am iubit enorm copii dar si fiind mai mereu singura pe acasa numai cu parinti mi-am dorit ca eu sa am o familie mare deci multi copii in jurul meu plus vad in jurul meu multi care au doi copii si sunt deja mari au parasit casa parinteasca si parinti au ramas cu casa pustie ,copii vin doar la sfarsit de saptamana si ei au mari regrete ca nu au facut mai multi copii.Aici la noi in Israel mai este si nesingurantza vietii trimiti copilul in armata ai sanse sa nu se mai intoarca deci ai riscul sa ramai cu mai putini copii nu spun asta fiindca nimeni nu stie cel asteapta maine dar aici sunt majoritatea patiti si de aceea fac mai multi copii.cine are numai doi copii este aici chiar o rarietate majoritatea fac 3 . La mine este foarte important si situatia materiala si conditiile in care-i cresc ,daca nu le-as fi avut cred ca ma multumeam si eu cu doi sau unul. |
|
| Trandafiru-rosu wrote: Ai dreptate,asa este la noi in Romania,dar faptul ca,eu de exemplu,am 8 copii,nu inseamna ca sunt nebuna ,mie oricum nu i-mi pasa ,noi sa fim sanatosi,asa stiu ca traiesc ,am meru casa plina ,ce daca nu am tot timpul bani,sunt fericita
Deci banuiesc ca tripletii sunt " ultimul bebe" ,ca tot suntem la topic |
|
| t-mihaela wrote:Deci banuiesc ca tripletii sunt " ultimul bebe" ,ca tot suntem la topic
Tripletii? aaaaa si inca 5 copii ? Mama eroina !!!La ce diferentza i-ai facut TRandafiru-Rosu?Daca nu sunt prea indiscreta? |
|
|