Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17863
| Ma bag si eu in seama, cam tarziu, e adevarat, dar netul e de vina.
Sunt de acord ca fiecare este liber sa aiba parerea lui si sa o impartaseasca si cu ceilalti. Eu va propun ca de acum inainte, pentru ca sigur vor mai aparea si opinii diferite, sa abordam subiectul astfel:
Parerea mea este ca .... deoarece ...
sau
Eu fac asa: ... pentru ca ...
Astfel, respectivul isi poate face cunoscuta opinia / practica, fara ca ceilalti sa perceapa acest lucru ca un atac la persoana (desi aici nu cred ca a fost nici intentia si nici cazul, ca doar ne stim "de-o viata")
Intradevar, cuvintele de genul "te inseli", "nu e adevarat", etc, pot duce la schimburi de mesaje mai dificile, si nimeni nu are de castigat din asta.
Haideti sa ne pastram in continuare voia buna si optimismul caracteristic celor 7 pitici !
Hai ho ! Hai ho ! Suntem pitici misto ! Si cand vorbim Mai si gresim Hai ho ! Hai ho ! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| g_nicoleta2000 wrote:Si astazi am uitat sa-i pun ulei in mancare! Stie cineva cum sa fac sa-mi amintesc de acesta practica atat de dificila?:geek:
Si eu uit cateodata sa ii pun ulei in mancare ...o kestie buna ar fi sa lasi uleiul sa troneze 24 de ore din 24 pe masa...iar in primele zile, pana iti intra in reflex, pune sticla fix in mijlocul mesei (si iti rogi sotziorul sa nu o miste de acolo ). |
|

| AdrianaC wrote: Haideti sa ne pastram in continuare voia buna si optimismul caracteristic celor 7 pitici !
Hai ho ! Hai ho ! Suntem pitici misto ! Si cand vorbim Mai si gresim Hai ho ! Hai ho !
Ca bine zici, AdrianaC.... |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Sa stii ca am sa scot uleiul pe masa poate asa-mi sare in ochi. |
|

| g_nicoleta2000 wrote:Sa stii ca am sa scot uleiul pe masa poate asa-mi sare in ochi.
...o sa-l vezi non-stop....eu de cateva zile l-am bagat in dulap, dar acum am probleme cu Vigantolul ...o zi da, una ba ....din aceeasi cauza....imi joaca feste memoria....ma gandesc cum o fi peste vreo 30 de ani....oi mai sti cum ma keama ? |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Chiar...buna intrebare, voi mai adaugati ulei in mancare copilului? Eu foarte rar ii pun putin unt, dar cum e un copil zdravan care consuma lapte de vaca nedegresat....mai e nevoie si de grasime in mancare? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| eu da inca ii mai pun cand ii fac piure ...iar celelalte au deja ca mananca aceeasi mancare ca noi(eu gatesc doar cu ulei de masline)...in schimb evit grasimile animale |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu folosesc doar ulei de masline pentru Miru, in ciorbe, ca le fac doar din pui/vita si sunt cam seci fara putina grasime. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Nu-i mai fac mereu mancare doar pt ea, asa ca mananca din oalele/cratitele noastre cu mancare ...eu pun putin ulei si la ciorbe/supe (daca fac fara carne sau cu piept care e uscat), ca parca nu au gust bun fara un strop, la piureuri pun crema de branza, smantana, lapte sau unt...in salata orientala daca nu pun ulei nu iese buna, ca la orice salata din care-i dam si Karinei...la salate folosesc numai ulei de masline si cand ii fac mancare separat, dar pt noi, in mancarurile obisnuite folosesc ulei normal, cate putin sa nu fie grase. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu nu ii mai gatesc separat asa ca Dav papa mancare facuta cu ulei normal, foarte putin de altfel, ca noua nu ne plac mancarurile grase. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Kiki wrote:Eu nu ii mai gatesc separat asa ca Dav papa mancare facuta cu ulei normal, foarte putin de altfel, ca noua nu ne plac mancarurile grase. Nici eu nu ii mai gatesc separat de mult timp (cred ca de pe la 7 luni). Eu am ceva probleme cu stomacul si trebuie sa tin un oarecare regim, asa ca nu mi-a fost deloc greu sa ma adaptez unui meniu de bebelus.
Ulei eu folosesc si de floarea soarelui dar si de masline. In functie de mancarea pe care o fac. Mai fac si mancaruri pe care bebe nu are voie sa le manance, ca de... mai am si sot. In aceste cazuri folosesc mai mult ulei de floarea soarelui, dar in cantitati moderate ca si noi incercam sa mancam cat mai putin gras.
Uleiul de masline il folosesc la piure(Cristinei nu ii place cu unt si atunci compensez cu putin ulei), la salate(medicul ne-a recomandat sa-i dam Cristinei salata de legume crude cu putin ulei si sare) si la supele de legume fara carne (pun putin inainte de a opri focul) si la fripturile in tava (folosesc tava de teflon si pun un strat de felii de cartofi apoi carnea unsa cu ulei, dar nu prea mult).
Cand i-am introdus iaurt Cristinei am observat ca l-a mancat cu placere doar pe cel degresat, asa ii luam in continuare tot degresat(0% grasime). In schimb ei i-a placut laptele integral de vaca. De o saptamana insa am inceput sa il diluez. Am citit undeva(poate chiar pe acest forum dar nu mai retin) ca laptele prea gras poate constipa si cum noi am avut probleme mult timp, am zis sa incerc sa vad si se pare ca are rezultate.
|
|
| Noi folosim numai ulei de masline extravergine, posibil toscano, cumparat direct de la sursa, adica de la proprietarii de terenuri care au maslinii si care culeg maslinele, le duc personal la prelucrat (le transforma in ulei de cea mai buna calitate) In general, iau de la vecinii nostri, de exemplu uleiul nou facut acum nici o luna costa in jur de 7 euro litru. Dar e fantastic de bun si apreciat pe plan mondial, uleiul de masline toscan
Noi il folosim si la prajit.
Iar despre lapte zic 2 vorbe, cu toate ca sint off topic, dar am vazut ca se vorbea la inceputul topicului. Noi am folosit intodeauna lapte proaspat nedegresat si ne-am simtit intodeauna minunat |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| MNiko wrote: Am citit undeva(poate chiar pe acest forum dar nu mai retin) ca laptele prea gras poate constipa si cum noi am avut probleme mult timp, am zis sa incerc sa vad si se pare ca are rezultate.
Si noi mai experimentam problema asta uneori ... nu m-am gandit ca i se poate trage de la lapte. Solutia pe care am gasit-o eu , tot cu ajutorul informatiilor de pe forum este sa-i dau cand e mai grav, cartofi fierti in coaja. O zi, doua, la pranz, atunci se inmoaie scaunele si ne revenim la normal. SAu portocale, pe care de catva zile le papa cu placere.
|
|
| sousourel wrote:Si noi mai experimentam problema asta uneori  ... nu m-am gandit ca i se poate trage de la lapte. Solutia pe care am gasit-o eu , tot cu ajutorul informatiilor de pe forum  este sa-i dau cand e mai grav, cartofi fierti in coaja. O zi, doua, la pranz, atunci se inmoaie scaunele si ne revenim la normal. SAu portocale, pe care de catva zile le papa cu placere. Portocale mancam si cu pulpa si sub forma de suc zilnic. De cartofi nu stiam dar o sa incerc. Merci de pont. Chestia cu laptele prea gras la noi e adevarata. Acum ca il dau diluat nu mai are nevoie de medicamente. |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| eu pun in mancare si ulei de floarea soarelui si ulei de masline,cate putin din fiecare.asta pentru ca nu ma pot obisnui nicicum doar cu gustul celui de masline.asa ca le combin iar mancarea iese super. |
|
|