Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Eu pana acum, la 11 luni jumate, tot nu ii pun lui Matei ulei in mancare cand o pregatesc, ci pun o lingurita de ulei inainte de a i-o servi.Prefer uleiul de porumb, caci cel de masline am inteles ca este alergogen, iar Matei este considerat a fi un copil cu teren alergic.
Ma gandesc ca daca pun uleiul direct inainte de servirea alimentelor, isi pastreaza proprietatile mai bine.
Alt ulei sanatos, care poate fi adaugat in mancare mai exista?Adica facut din alte seminte?
O lingurita de ulei de pi este mult?Noua medicul ne-a recomandat asa, dar ma agndesc ca mai multe pareri nu strica. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Si mie mi-a recomandat pediatra sa-i pun, dar ulei de masline si direct la preparare... Dar nu am pus pana acum ulei sau alte grasimi in mancarea ei - prefer sa fie mai degresata chiar si supica si sa nu aiba decat grasimile care exista (sau nu) in legume si carne... Noi nu mancam grasimi, poate si de aceea organismul ei cere ceva gras si nu accepta iaurtul sau laptele slab ci numai cel de 3.5-4-6-8% grasime... Dar ulei nu pun, doar o data pe saptamana ii pun un varf de lingurita de unt in mamaliguta cu ou si cu branza. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Uleiul de porumb presat la rece se pune doar in hrana gata preparata si usor racita. Altfel toate proprietatile uleiului castigate prin neprelucrare si pierd la fierbere. Eu ii pun rar ulei in papa, inca nu m-am obisnuit sa-i fac papa cu ulei. Si nu privesc uleiul presat la rece ca niste grasimi toxice pentru ca el este un miracol in alimentatie. Nici noi nu mancam gras dar prin asta inteleg carnea de porc, unturi, sunci si tot ce sa prajeste in ulei. Dar uleiul de porumb mi se pare delicios in toate salatele, in pilaf.
|
|
| mama_Sonyei wrote:Si mie mi-a recomandat pediatra sa-i pun, dar ulei de masline si direct la preparare... Dar nu am pus pana acum ulei sau alte grasimi in mancarea ei - prefer sa fie mai degresata chiar si supica si sa nu aiba decat grasimile care exista (sau nu) in legume si carne... Noi nu mancam grasimi, poate si de aceea organismul ei cere ceva gras si nu accepta iaurtul sau laptele slab ci numai cel de 3.5-4-6-8% grasime... Dar ulei nu pun, doar o data pe saptamana ii pun un varf de lingurita de unt in mamaliguta cu ou si cu branza.
Eu stiu ca organismul bebeilor au nevoie si de grasimi, dar grasimi sanatoase, cum ar fi unt, ulei de masline, de porumb, si nu o data pe saptamana, ci zilnic, dar in cantitate mica.
Copila prefera lapte cu continut mare de grasime pentru ca e firesc ca organisul ei sa aiba nevoie de ceva mai consitent, fiind in crestere.Pana la 3-4 ani se recomanda laptele cu 3.5-3.8 % grasime, nu cel degresat. |
|
| Daca copilul nu are un teren alergic, uleiul de masline este "grasimea" cea mai sanatoasa, cu conditia sa nu fie prelucrat termic, caci, cum a spus si nicoleta, prin fierbere sau prajire, uleiul de masline devine la fel cu cel de floare - soarelui, adica mai slab in elemente nutritive.
Ideea este ca daca noi ca si adulti nu mancam ceva, acel ceva nu trebuie exclus din alimntatia copilului pentru ca noua pur si simplu nu ne place.E adevarat ca ceea ce este daunator nu trebuie dat copiilor, cum ar fi carne de porc, grasimile animale, excesul de carne in general. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Pediatrii din America recomanda laptele degresat de la 2 ani (in caz ca nu ii dai in continuare lapte praf pentru copii) pentru ca se pare ca acum noul trend este reconsiderarea tuturor afirmatiilor despre lapte cum ca ajuta si la inima si la oase si la o gramada de altele, ca de fapt toate aceste afirmatii se pare ca nu au un suport real. Nu mai stiu exact care erau datele medicale pe care se bazau, dar stiu ca(,) concluzia este ca acum in America toti doctorii recomanda sa se evite laptele integral si sa se bea doar din acela degresat. Eu am constatat la mine in timpul sarcinii ca daca beam lapte normal nu ma simteam bine, stomacul meu era greoi, parca prea plin, iar daca beam din cel degresat nu aveam nici o problema. Noi deocamdata ii dam lui John lapte praf si cred ca pana la 3 ani tot asa vom face. Am sa mai intreb si alti doctori sa vad care e parerea lor.
Cat despre ulei marturisesc ca eu nu am fost niciodata foarte preocupata de el, pentru ca mereu am folosit foarte putin (cand era mic ii puneam un pic de unt in piure, in rest nu prea foloseam, ca la perisoare avea carnea destula grasime, la branza de vaci cu ce era ea amestecata avea branza grasime si asa mai departe). Acum John mananca la masa cu noi si eu consider ca nu gatesc mancaruri grele, dar uleiul pe care il folosesc este cel de floara soarelui, in cantitati nu foatre mari, direct in mancare. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| freedelia wrote:Pediatrii din America recomanda laptele degresat de la 2 ani (in caz ca nu ii dai in continuare lapte praf pentru copii) pentru ca se pare ca acum noul trend este reconsiderarea tuturor afirmatiilor despre lapte cum ca ajuta si la inima si la oase si la o gramada de altele, ca de fapt toate aceste afirmatii se pare ca nu au un suport real. Nu mai stiu exact care erau datele medicale pe care se bazau, dar stiu ca(,) concluzia este ca acum in America toti doctorii recomanda sa se evite laptele integral si sa se bea doar din acela degresat. Eu am constatat la mine in timpul sarcinii ca daca beam lapte normal nu ma simteam bine, stomacul meu era greoi, parca prea plin, iar daca beam din cel degresat nu aveam nici o problema. Noi deocamdata ii dam lui John lapte praf si cred ca pana la 3 ani tot asa vom face. Am sa mai intreb si alti doctori sa vad care e parerea lor.
Cat despre ulei marturisesc ca eu nu am fost niciodata foarte preocupata de el, pentru ca mereu am folosit foarte putin (cand era mic ii puneam un pic de unt in piure, in rest nu prea foloseam, ca la perisoare avea carnea destula grasime, la branza de vaci cu ce era ea amestecata avea branza grasime si asa mai departe). Acum John mananca la masa cu noi si eu consider ca nu gatesc mancaruri grele, dar uleiul pe care il folosesc este cel de floara soarelui, in cantitati nu foatre mari, direct in mancare.
Sunt perfect de acord cu tine Nu e bine sa dai copilului prea multe grasimi, caci i se suprasolicita ficatul, care nu poate sa "lucreze" la fal ca si al nostru.(recomandarea medicului pediatru la care mergem noi). |
|
| In skimb, daca nu este indicat consumul de grasimi de orice fel, grasimea laptelui face exceptie.In primul an de viata laptele de vaca se dilueaza corespunzator tabelelelor, iar dupa 1 an se recomanda pana la varsta de 3-4 ani lapte cat mai gras, cel pasterurizat sau UHT cu grasime de 3.5-3.8%. |
|
| Ba nu, te inseli, laptele intergralnu se mai recomanda NIMANUI in tarile civilizate. Se recomanda numai cel degresat, in cazul in care nu iltii pe formule de lapte praf pentru copii mai mari. |
|
| freedelia wrote:Ba nu, te inseli, laptele intergralnu se mai recomanda NIMANUI in tarile civilizate. Se recomanda numai cel degresat, in cazul in care nu iltii pe formule de lapte praf pentru copii mai mari.
Si care ar fi acele tari civilizate care recomanda laptele degresat?Detaliaza te rog, ca ma intereseaza subiectul.Si exemplifica, sa am si eu de unde sa ma inspir, ca poate totusi nu sunt asa bien informata.Da-mi sursa si autorul.
Ceva nu se potriveste....iar lucrul asta nu este o "moda", ca nu se mai poarta laptele gras la copilul pana in 3-4 ani, ci sunt ultimele studii facute recent, studii care culmea, coincid cu altele atestate cu multi ani in urma: copilul intre 1-4 ani are nevoie de grasimea din lapte, pe langa alte grasimi consumate moderat.
Apoi, tu, freedelia, crezi ca ai crescut cu lapte degresat?Pe vremea nostra nu era lapte degresat, ci era lapte pur si sanatos....
Laptele degresat se recomanda in special persoanelor suspecte de un colesterol mare, celor predispusi la obezitate, persoanelor dupa 30 de ani pentru a impiedica aparitia osteoporozei....nicidecum copiilor care sunt in crestere.Dar, intr-adevar, americanii nu recomanda grasimea din lapte, dar daca sunt o natie puternica, nu inseamna neparat ca toate studiile lor sunt si cele mai bune si le confera unicul statul, acela de "Tara civilizata".,Eu zic s-o lasi mai moale cu jignirile, si vad ca ai uitat, dar repet, in calitate de moderator, ar trebui sa aplanezi conflictele, nu sa le provoci..
Nimeni nu te ataca, nimeni nu contesta ce spui tu, dar incerca sa nu mai ataci tu persoana...si inca ceva:ceea ce scriu este opinia mea, care, se pare ca nu poti sa o respecti la nici un topic...in cazul asta, te rog frumos sa nu mai raspunzi la topicurile initiate de mine.
Imi pare rau sa constat ca nu stii ce este respectul pentru opinia celui de langa tine.Pe un forum trebuie sa respecti punctul de vedere al fiecarui membru, fara a fi arogant, fara a jigni, fara a redacta mesaje prea personale cu atac direct la persoana.pentru acest lucru exista PM.reactiile de genul"te inseli", "nu ai dreptae", "stiu eu", nu sunt deloc bine-venite. |
|
| Hai mai fetelor, ce va apucat! De vina este vaca, asta-i parerea mea. |
|
| g_nicoleta2000 wrote:Hai mai fetelor, ce va apucat! De vina este vaca, asta-i parerea mea.
Nu, de vina sunt eu ca exist pe acest forum, iar pe Delia o incomodeaza acest lucru. |
|
| Hai ca deja ai luat-o razna, bine nu o sa mai scriu la subiectele initiate de tine, dar daca scrii bazaconii la subiecte initiate de altii da-mi voie sa te contrazic. Da, stiu ca tu ai impresia ca americanii sunt niste tampiti, si multi dintre ei sunt, numai ca cei care scriu carti de referinta, are ajung doctori sau nutrtionisti respectati pe plan national, suntchiar foarte destepti. Si nu numai americanii zic asta cu laptele, eu cand caut ceva pe internet, nu ma limitez la site-urile americane. Si nici nu sunt obsedata sa imi notez tot ce citesc, nu de alta, dar nu vad rostul am citit, am retinut, pot spune si altora, daca uit, pot cauta si gasi din nou. |
|
| Si astazi am uitat sa-i pun ulei in mancare! Stie cineva cum sa fac sa-mi amintesc de acesta practica atat de dificila?:geek: |
|
| freedelia wrote:Hai ca deja ai luat-o razna, bine nu o sa mai scriu la subiectele initiate de tine
AMIN
freedelia wrote:dar daca scrii bazaconii la subiecte initiate de altii da-mi voie sa te contrazic.
Exemplifica, te rog.As dori sa-mi recitesc bazaconiile si sa le rectific, eventual.Si eu ti-as permite sa ma contrazici, macar de ai face-o cu mai multa delicatete.Si, indif.cat de multe "bazaconii" as scrie, asta nu-ti da nici un drept sa jignesti, nu?
freedelia wrote:Da, stiu ca tu ai impresia ca americanii sunt niste tampiti, si multi dintre ei sunt, numai ca cei care scriu carti de referinta, are ajung doctori sau nutrtionisti respectati pe plan national, suntchiar foarte destepti.
Ma bucucr teribil pentru ei si mai ales ma bucur ca avem si noi de castigat de pe urma lor :geek:
freedelia wrote:Si nu numai americanii zic asta cu laptele, eu cand caut ceva pe internet, nu ma limitez la site-urile americane. Si nici nu sunt obsedata sa imi notez tot ce citesc, nu de alta, dar nu vad rostul am citit, am retinut, pot spune si altora, daca uit, pot cauta si gasi din nou.
Bravo tie, dar ce treaba am eu cu ce faci tu, cu ce notezi si retii tu? |
|
|