Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 6/24/2007 Mesaje: 208
| Da, sunt innebunita, ma uit cu jind pe site pentru ca nu am putut comanda decat la mothercare si marksandspencer online, la next nu accepta plata cu carduri decat cele issued in uk si nici nu livreaza international, dar macar sa fi acceptat plata ca vb cu o prietena sa mi le trimita daca as fi putut cumpara online. Ma oftic de mor, le-am si scris dar au zis ca le pare rau, deocamdata nu se poate altfel.
Si eu as cumpara juma de magazin cel putin. Ai vazut ce asternuturi au pentru fetite? O nebunie.... |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Pe langa ceea ce s-a scris, mai adaug ca nu ar trebui sa ratati Covent Garden Piazza. A fost primul square din Londra, construit in 1630. Mai tarziu a devenit o piata de legume si fructe, iar astazi adaposteste o multime de mici magazine si tarabe cu tot felul de lucruri. Nu am decat o poza, nu foarte reprezentativa, pt ca eram mai mult curioasa de ceea ce era in jur. Statuia vie

Portobello Road Market - pe la 1870, aici, tiganii/gypsies faceau comert cu caii. Spre sfarsitul anilor 1940, anticarii au venit si si-au deschis tarabe cu diverse obiecte. Astazi este una dintre cele mai lungi strazi cu tarabe si magazine din Marea Britanie. Poti gasi cele mai nastrusnice lucruri, bineinteles, pe langa fructe, legume, branzeturi, haine de tot felul. Este deschisa in fiecare zi, mai putin duminica, dar cel mai bine este sa mergi sambata dimineata. Nici aici nu am facut poze pt ca nu ma lasau domnii de la tarabe. Data viitoare ma duc cu un teleobiectiv.

Si pe noi, tot parcurile ne-au impresionat cel mai mult. N-am mai vazut niciodata astfel de parcuri. La muzee am fost doar la Victoria and Albert Museum, Design Museum, Tate Modern - acestea ma interesau pe mine si la Natural History Museum,ca a vrut Isabelle, dar care pe langa Antipa al nostru, este egal cu zero. Ce mi-a placut, ca am vazut minerale din Transilvania-Romania, asa scria. Poate c-am fi mers si la alte muzee daca nu ar fi fost atat de mare aglomeratia si daca s-ar fi inchis mai tarziu, caci acolo, de pe la ora 16.30 nu te mai primeau inauntru.
Victoria and Albert Museum

Tower of London - a fost inceput de William Cuceritorul si continuat de Edward I. Stephen (1135-1154) a fost primul rege care a locuit aici, iar James I (1603- 1625) ultimul. Tower of London a fost palat, fortareata, inchisoare si loc de executie. Se spune ca e mult mai interesant decat bijuteriile coroanei.

Houses of Parliament - cand parlamentarii nu sunt in vacanta, un steag flutura pe Victoria Tower sau noaptea este o lumina pe Big Ben.

Westminster Abbey - William Cuceritorul a fost primul rege incoronat aici, chiar in ziua de Craciun.

St. Paul's Cathedral - este prima catedrala engleza construita de un singur arhitect, singura care are dom si singura in stilul baroc englez.

Buckingham Palace

Natural History Museum

In China Town se mananca bine si ieftin.

Regent's Park

St. James's Park

Picnic in St. James's Park

Hranim porumbeii in Hyde Park

si veveritele

Aici si veveritele sunt prietenoase, nu se sperie de oameni

Pe strazile Londrei

Vitrina unui magazin de langa Harrods

Pe malul Tamisei

Si o intrare la Tower Bridge Experience poate fi o amintire placuta doar pt "sufletele tari". Eu am perceput-o ca pe o piesa de teatru interactiva si nu chiar atat de creepy.

Si la gradina zoologica un fluturas s-a asezat pe piciorul meu

|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Superbe poze TeosOf Am trecut prin Londra,cumnata mea locuieste in Londra. Cladirile se aseamana cu cele de aici din Irlanda de Nord,oricum este parte din U.K |
|

Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Vreu inapoiiii!!!!!Mi e dor de locuri,de oameni,de felul lor de a fi...de modul de viata .... |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Teo, sunt impresionata Dintotdeauna mi-am dorit sa vizitez Londra, acum vreau de 2 ori mai mult. Fara cuvinte...
Vad ca Isabelle stie sa faca o poza.. cool , probabil e in gene...

Iar veve e adorabila, ce frumos ai prins-o, te invidiez pentru poza asta
 |
|
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
|
Te inteleg perfect. Acum as pleca si eu, daca n-ar fi Isabelle la scoala.
bulibuli, multumesc mult Mi-a reusit poza cu veve, caci nu sunt sperioase, acolo, si sunt si prietenoase, ca si oamenii (tot de acolo) |
|

| Asa sunt oamenii pe acolo...calzi,draguti zambitori..mi e dor..as pleca de maine daca n ar fi eve asa mica. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| koko2008 wrote:Asa sunt oamenii pe acolo...calzi,draguti zambitori..mi e dor..as pleca de maine daca n ar fi eve asa mica.
Oare cat din din atitudinea asta a lor crezi tu ca e din suflet si cat de suprafata ????? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Eu una m-as duce pentru cluburile de noapte ,discotecile am auzit ca sunt superbe si cum eu sunt moarta dupa asa ceva acolo mi-as petrece timpul liber adica ziua cumparaturi si seara distractii .Muzeurile nu prea imi plac tot timpul trebuie sa merg la toaleta si nu rezist mai mult de o jumatate de ora.Yohanan a fost cu un prieten si mai am o prietena care este prezenta de doua ori pe an la cumparaturi in Londra.
Superbe pozele ,Teo! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Maria & mami wrote:Oare cat din din atitudinea asta a lor crezi tu ca e din suflet si cat de suprafata ?????
Ce conteaza asta ,de multe ori este greu si sa te prefaci asa ca macar ei reusesc!eu una am auzit ca sunt c-am reci,nu prea te primesc cu caldura. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Eu una am fost tratata foarte bine de englezoaice cu varsta de peste 50-60 de ani. Te respecta si nu te-ar jignii in ruptul capului.
Cele tinere sunt impertinente dar asta se cam intampla in toate tarile nu numai aici. Acum depinde si de educatia primita in familie. |
|

Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Ce melancolie dom'le.................... |
|

| Maria & mami wrote:Oare cat din din atitudinea asta a lor crezi tu ca e din suflet si cat de suprafata ?????
Eu am trecut prin niste experiente super.Mi am ramas la suflet orice ar fi.Cei pe care i am cunoscut eu,si sunt cativa,au fost super cu noi si am stat cu ei 2 ani.Si in oras cand ieseam dadeam de oameni calmi,calzi, oameni care-si vad de treaba.In magazine te primesc bine chiar daca stiu ca esti roman(si romanii sunt cunoscuti ca fiind tigani)Eu una as pleca de maine din Romania cu tot cu catel cu purcel sa stau in Anglia definitiv.Doar dorul de rude m ar mai aduce inapoi din cand in cand. |
|

Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| koko2008 wrote:Eu am trecut prin niste experiente super.Mi am ramas la suflet orice ar fi.Cei pe care i am cunoscut eu,si sunt cativa,au fost super cu noi si am stat cu ei 2 ani.Si in oras cand ieseam dadeam de oameni calmi,calzi, oameni care-si vad de treaba.In magazine te primesc bine chiar daca stiu ca esti roman(si romanii sunt cunoscuti ca fiind tigani)Eu una as pleca de maine din Romania cu tot cu catel cu purcel sa stau in Anglia definitiv.Doar dorul de rude m ar mai aduce inapoi din cand in cand.
koko fac deosebirea intre tigani si romanii,un translator mi-a spus ca cei de la asistenta sociala au realizat ca vorbim limbi diferite ,ca romanii muncesc pe cand tiganii caut ajutoare si ca tiganii sant doar emigranti in Romania .A fost o confuzie intre Rromi si Romani. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| koko2008 wrote:Eu am trecut prin niste experiente super.Mi am ramas la suflet orice ar fi.Cei pe care i am cunoscut eu,si sunt cativa,au fost super cu noi si am stat cu ei 2 ani.Si in oras cand ieseam dadeam de oameni calmi,calzi, oameni care-si vad de treaba.In magazine te primesc bine chiar daca stiu ca esti roman(si romanii sunt cunoscuti ca fiind tigani)Eu una as pleca de maine din Romania cu tot cu catel cu purcel sa stau in Anglia definitiv.Doar dorul de rude m ar mai aduce inapoi din cand in cand.
Ei sa nu regret eu acum ca am ajuns sa ii citesc ( cunosc ) atat de bine. Ca asa eram si eu dupa primii ani ! Acum ..... cel putin noua generatie ( de la 16 ani in sus ) ..... In fine ..... fiecare cu experientele sale ! Cat despre confuzia romani - tigani , eu nu am patit niciodata asa ceva ! Si chiar nu ma pot plange de vreo atitudine deranjanta din partea cuiva la adresa mea , mai ales ca traind intr-un oras mai mic toata lumea cunoaste toata lumea , saluta si face conversatie .... de politete si nu vreo mare dragoste de socializare ! Cat despre respect si civilizatie .... asta da .... sunt pe primul loc, insa datorita educatiei pe care o primesc de mici si nu ca le-ar veni din suflet ! Sunt .... bine dresati , adevarul e ! |
|
|