Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| butterfly wrote:nu a fost tinu la caldura si mai am o intrebare.am luat ambroxol de aici,dar nu e in forma de picaturi,ci siropel.pentru copii sub doi ani trebuie 2,5ml/2 ori pe zi,iar peste 2,5 ml/3 ori pe zi.ce zici de asta?eu am cumparat si le-am si dat odata.de la farmacie mi-au spus ca doar asa exista
Pai in fiecare tara e altfel,asa ca tu sa respecti prospectul si nu uita ca pe prospect scrie intotdeauna cantitatea maxima care se poate administra intr-o zi , dar nu e neaparat sa ii dai maximul,logic nu? Pupici |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| oricum nu le-am dat fix 2,5,era mai sub liniuta,adica mai putin multumesc inca o data |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| butterfly wrote: oricum nu le-am dat fix 2,5,era mai sub liniuta,adica mai putin multumesc inca o data
N-ai de ce,oricand! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna tuturor. Cam demultishor nu s-a mai scris nimic in acest articol, ori in Romania in aceasta iarna au disparut virozele? Noi, adica eu cu bebe de 7,5 luni ne aflam pe o insula(Irlanda) cu umeditate mai ridicata. In aceasta luna am capatat si noi o viroza care se manifesta prin nas blocat, mucozitate in gitut care e roshu, tuse hash cum zice medicul(GP-ul) de aici, fara temperatura. S-a inceput de simbata, deacu dureaza 6 zile. Ii administrezi picaturi saline( Nasosal) de la farmacie si ii aspir nasucul. Mi-A spus medicul sal iau in baie si sa stau cu el sa respire aburii fierbinti. La medic neam adresat a 4 zi dupa ce a inceput raceala,adica marti, pt ca a apurut diareea. Pina atunci la indicatia unui medic cunoscut din tara, am luat Biseptol(SOL LICHID FARA ZAHAR), 3 zile dimineata si seara cite 2,5 ml.IN COMBINATIE CU CITE 2 LINGURITE DE 2,5 ml de glicerina Honey +Lemon) ASI VREA SA STIU care din aceste preparate a provocat diareea? Pt ca medicul irlandez a intrebat daca iam administrat ceva inainte de a veni la el!!!. Eu nu iam spus pt ca cu aceste medicamente in Irlanda nu se glumeshte. medicii irlandeji nu administreaza la copii pina la 1 an astfel de preparate. Miau prescris doar picaturi saline de nas, aspiratie, si aburi... PT diaree mi sa recomandat reducerea cantitatii de lapte praf, aproape de 2 ori la acelashi volum de apa( 170 ml de apa+ 3 unit de lapte praf, inloc de 6).Suntem in seara zilei de 17 febr. si bebelui meu Antonio, nu ia trecut nici tusea, nici diareea care a capatat acum un aspect galben mucilagiu, si in plus la toate il chinuie gazele. Am incercat sai dau ceai cu romanita, dar nu l-a preferat niciodata. apa tot refuza sa bea. Acum cind are diaree pot sai dau iaurt,legume fierte, fructe? Ori numai cereale si laptic? Sunt singura aici si pot primi informatii doar la telefon si mai caut pe net. sunt o mamica tinara.Mersi m |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Salut. Asi dori sa discut un pic cu mama copiilor: Karina si Darius.- Butterfly. Daca esti pe sait contacteaza-ma! Mersi Anticipat |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| Tatiana wrote:Salut. Asi dori sa discut un pic cu mama copiilor: Karina si Darius.- Butterfly. Daca esti pe sait contacteaza-ma! Mersi Anticipat eu abea acum am vazut mesajul tau,desi intre timp am vorbit deja |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| draga tatiana, diareea e foarte posibil sa fie de la produsul cu miere.mierea e buna pentru cei constipati.pentru tuse fa-i un ceai de tei cu lamaie si punei sare calduta pe piept. ai grija sa nu friga, ii faci un saculet in care pui sarea calda.pentru diaree iti recomand sa-i faci faina de orez, aici la noi exista in comert si banuiesc ca, cu atit mai mult exista si la voi. multa sanatate |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/16/2012 Mesaje: 2
| Buna ziua, as dori sa stiu dc la un copil de 1 an pot sa-i dau sirop de ridiche neagra pt tuse ? Multumesc anticipat. |
|
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| copilul meu are un an si 5 luni aproape , de cate ori a fost racit si a tusit, niciodata nu a primit sirop de tusa,doar aerosul cu ser fiziologic. e contraindicat siropul de tusa la copii sub 2 ani, pt ca mi-a spus pediatra copilului ca f multi copii sub 2 ani au murit de la siropul de tuse, aici nu se da sirop nici natural macar. oricum copilului meu ii trece tusa cu aerosol |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/16/2012 Mesaje: 2
| Azi pediatra ne-a dat eurespal...dar nu-i place lu bebe...multumesc pt raspuns |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Sweet Angel,aici merge orice!Bani sa iasa!Nu se da sub un an picaturi de desfundat nasucul in rest de tuse.....cat incape!Noi mergem o data pe sapt intr-un sat impreuna cu un doctor/doctorita(nu prea conteaza)si fiind si un sat mai retras,si oameni mai saraci,si faptul ca au doctor numai o zi pe sapt,face ca in ziua resp sa fie adunati la dr toti copii din satul ala,eu deja le-am invatat tratamentul la toti! Pycostef,merge siropul de ridiche neagra facut de tine fiindca e foarte natural! |
|
| pycostef sper sa ii treaca tusea copilului.
raly nu stiu eu cum e mai bine ,in ro sau aici , astia chiar nu prea dau tratament ca la noi , dar eu am incredere in dr copilului meu , ii trece raceala si fara antibiotic......... in ro , inca se da pt orice banala raceala antibiotic. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Lia tu cu ce faci aerosol?doar cu ser fiziologic? |
|
| da ,ii pun jumatate de fiola de ser fiziologic, cum sunt cele de la nivea ,humana, linear sau cum se mai numesc, cele care le folosesti si pt curatat nasucul la bebelusi. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Bine multumesc
nu stiam ca nu se da sirop de tuse la copii sub 2 ani pai mie mi-a dat la Emi niste pastilute(Stodal) si era si sirop. |
|
|