Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Si Karina a ramas cu o tuse .Ii pun ser in nasuc si aspir cu aspiratorul nazal si in baie deaburi si cam atat ,medicul atat mi-a zis sa-i fac .Deoarece merge la gradinita ,iar vremea este frumoasa stau mai mult afara. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| multumesc de raspuns MNico si Ely,azi n-am mai reusit sa iesim afara,miine vom iesi,febra nu are ,macar asta ma bucura,caci in rest ma streseaza orice(ma refer la tuse,nasuc infundat etc.) Medicul ne-a prescris Flavomed (contine Ambroxol),Aeronyl- nu l-am gasit si nici nu stiu pentru ce se administreaza, Tantum-Verde pentru git si ser fiziologic in nasuc,iar in urechiuse sa-i picur 2 picaturi de tinctura de galbenele dizolvata in apa 1:1 iar miine ne-a "invitat" si la ORL-ist caci a reactionat cind a apasat si urechiusele. offf,numai bucurii. |
|
| Sanatate multa va dorim Deuta. Ce varsta are copilasul tau? |
|
| Pe 18 noiembrie avem 9 luni.Dar fetita ta? La noi e bine, noaptea nu a tusit deloc, i-a ajutat siropul, azi o singura data a tusit. Multa sanatate! |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Deuta wrote:Pe 18 noiembrie avem 9 luni.
Sara mea pe 18 noiembrie implineste 2 ani! Referitor la tuse, vreau sa va spun ca a fost simptomul care a cedat cel mai greu,in episodul actual de raceala.Febra a trecut in 3 zile, cu antibiotic, dar tusea a durat 3 saptamani. Multa sanatate din partea noastra! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| uite ca am dat si noi de o tusa urata(amandoi).a inceput ieri noapte,dar a fost o tusa destul de usoara si nu m-am speriat.ieri nu au tusit deloc.azi noapte au luat-o de la capat,mai rau karina care parca se ineca,parca ii venea sa vomite.am luat-o in brate si atunci a dat afara un pic de flegma din gat.am crezut ca se linisteste,dar nu a fost asa,si am luat-o la noi in pat,unde a continuat.tusesc numai noaptea.febra nu au,darius are muci,dar nu apos.karina nu are nici muci,desi a avut saptamana trecuta.sper sa nu fie nimic rau si sa trecem cu bine si peste asta
voi ce medicamente dati copiilor in astfel de cazuri,cand nu mergeti la doctor?degeaba ma duc la doctor cu ei,pentru ca astia pentru tusa nu dau nimic si daca nu au nici febra...sigur nu imi vor da nimic.anul trecut cat am fost in tara parca le-am dat Humex,au luat si ambroxol.nu mai tin exact minte,dar poate ma ajutati voi cu ceva idei.vine cineva din tara si vreau sa ii spus la mama sa imi trimita oanalaurisa,poate ma ajuti tu?? |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| butterfly wrote:uite ca am dat si noi de o tusa urata(amandoi).a inceput ieri noapte,dar a fost o tusa destul de usoara si nu m-am speriat.ieri nu au tusit deloc.azi noapte au luat-o de la capat,mai rau karina care parca se ineca,parca ii venea sa vomite.am luat-o in brate si atunci a dat afara un pic de flegma din gat.am crezut ca se linisteste,dar nu a fost asa,si am luat-o la noi in pat,unde a continuat.tusesc numai noaptea.febra nu au,darius are muci,dar nu apos.karina nu are nici muci,desi a avut saptamana trecuta.sper sa nu fie nimic rau si sa trecem cu bine si peste asta
voi ce medicamente dati copiilor in astfel de cazuri,cand nu mergeti la doctor?degeaba ma duc la doctor cu ei,pentru ca astia pentru tusa nu dau nimic si daca nu au nici febra...sigur nu imi vor da nimic.anul trecut cat am fost in tara parca le-am dat Humex,au luat si ambroxol.nu mai tin exact minte,dar poate ma ajutati voi cu ceva idei.vine cineva din tara si vreau sa ii spus la mama sa imi trimita oanalaurisa,poate ma ajuti tu??
Ambroxol-ul picaturi e recomandat la copilasi mici,pentru fluidificarea expectoratiei (flegmei,cum zici tu)care apare in tusea productiva,ca sa elimine mai usor flegma asta,pentru ca motivul tusei asta si este:tusea e un reflex la faptul ca organismul vrea sa curete plamanii de expectoratia asta si doar prin tuse poate. Cand elimina expectoratia de tot,nu mai tuseste decat putin timp si sec. Ideal,cat mai multe lichide,caldute daca se poate,nu fierbinti,iar ca medicament AMBROXOL picaturi la bebe mici , iar la cei mai marisori se poate HUMEX expectorant pentru copii,mai este si ROBITUSSIN expectorant care are un principiu extras din plante si anume GUAIFENEZINA,care curata foarte bine. ROBITUSSIN-ul asta poate fi folosit si la adulti,eu am folosit,motiv pentru care il si recomand insa trebuie respectata administrarea de pe cutie,adica se foloseste de mai multe ori pe zi. Cand incepe tusea la un copil nu e indicat sa ii dati medicamente sau siropuri pentru tuse seaca,uscata si va spun si de ce. Tusea in stadiul initial incepe incet,aveti impresia ca e seaca,pentru ca nu a apucat sa se acumuleze mare lucru la nivel pulmonar ,adica expectoratia . Daca administrati medicamente pentru tuse seaca,stopati tusea,iar expectoratia ramane in plamani,copilasul nu o poate elimina si se poate suprainfecta acolo. Motiv pentru care e indicat sa folositi un sirop expectorant sau unul care merge pe ambele tipuri de tuse,ex.STODAL sirop (este sirop homeopat,recomandat mai ales in stadiul incipient al bolii). Dupa ce copilasul elimina expectoratia,adica auziti cum se rupe tusea si vedeti ca scuipa ceva,plamanii se curata ,iar tusea mai persista o vreme dar sec. Atunci puteti sa va calmati ca ce a fost greu a trecut,dar daca tusea seaca e persistenta trebuie sa actionati cu un sirop de tuse seaca. Pana acum,se prescria TUSSIN sirop si alte siropuri pe baza de DEXTROMETORFAN,dar am vazut la tv ca mai multi copii din strainatate au murit din cauza unor doze prea mari si s-au scos acest tip de produse de pe piata farmaceutica externa,s-ar putea sa se scoata si de la noi. Din pacate , mai toate siropurile de tuse seaca sunt elaborate pe baza de DEXTROMETORFAN,deci mergeti pe alternativa naturala si anume sirop PLANTUSIN.
In concluzie,butterfly: Ambroxol picaturi pentru Karinuta ,poti sa-i dai si lui Darius daca tuseste,daca ai paracetamol sirop prin casa,sa le dai macar 3 zile, 2.5ml de 3 ori pe zi la Karinuta si 3ml de 3 ori pe zi la Darius. La Ambroxol picaturi se administreaza in general intre 5-10 pic de 3 ori pe zi in functie de greutatea copilului,asta citesti tu pe prospect. Lichide caldute,adica ceiut cald, NU FIERBINTE,daca poti sa-i pacalesti cu un ceai de ceapa ar fi foarte bine si daca il combini cu un ceai de fructe ca sa nu fie gustul asa de gretos,si sa pui un pic de miere si lamaie in el. Darius ai zis ca e cu nasucu infundat deci la el paracetamolul o sa ajute,iar ca sa il desfunzi la nasuc ii iei un spray pe baza de apa de mare (ex. MARIMER,STERIMAR,MAR PLUS,NAZOMER) sau VIBROCIL picaturi daca e obisnuit cu picaturi de nas medicamentoase,insa pe astea le folosesti maxim 5 zile,cele pe baza de apa de mare putand fi folosite la discretie fara contraindicatii.
Denumirile produselor date mai sus sunt de la noi din tara,deci mama ta le va gasi in farmacii.
Pupici! Daca mai ai si alte intrebari scrie doar,ca citesc si iti raspund.
|
|
| eu ma bucurasem ca nu tusete dar am fost afara cu ea mai mult si a inceput iar sa tuseasca.Miine mergem iar sa ne vada medicul,tare n-as vrea sa-i dau iar antibiotic, din cauza lui si raceste asa des,i-am dat de 2 ori in 4 luni dar nici nu era cazul ultima data,era doar rosu in git,acum e mult mai rau. Am incercat sa-i picur suc din frunza de calanhoe,(de 3 ori/zi cite 3 picaturi),dupa asta incepe a stranuta si-i ies toti mucusorii,am incercat si mie-desi n-am stranutat s-a rupt flegma din git f. bine La multi anu Sarei din partea Deei! |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Deuta wrote:La multi anu Sarei din partea Deei!
Multumim, dragelor! Si multa, multa sanatate, va dorim! Sara tuseste doar ocazional, de doua zile, si am observat ca se intampla asta la schimbarea mediului(cand intra de afara in casa!)Dar speram sa ne pastram bunele obiceiuri si sa nu mai luam antibiotic, pana peste 1 an! |
|
| oanalaurisa wrote: Ideal,cat mai multe lichide,caldute daca se poate,nu fierbinti,
spre fericire amandoi imi cer lichid,asa ca aici nu ducem lipsa.chiar acum cand i-am pus in pat le-am dat suc de mandarine stoarse acum,de mine
oanalaurisa wrote: Cand incepe tusea la un copil nu e indicat sa ii dati medicamente sau siropuri pentru tuse seaca,uscata si va spun si de ce. Tusea in stadiul initial incepe incet,aveti impresia ca e seaca,
si atunci de ce,doctorul te intreaba daca tusea e seaca sau nu?cum ai zis si tu,noi avem impresia ca da,e seaca,si atunci clar...doctorul ne da sirop pentru tusa seaca
oanalaurisa wrote: Lichide caldute,adica ceiut cald, NU FIERBINTE,daca poti sa-i pacalesti cu un ceai de ceapa ar fi foarte bine si daca il combini cu un ceai de fructe ca sa nu fie gustul asa de gretos,si sa pui un pic de miere si lamaie in el.
pot sa amestesc si cu cel de mandarine,nu?
oanalaurisa wrote: Darius ai zis ca e cu nasucu infundat deci la el paracetamolul o sa ajute,iar ca sa il desfunzi la nasuc ii iei un spray pe baza de apa de mare (ex. MARIMER,STERIMAR,MAR PLUS,NAZOMER) sau VIBROCIL picaturi daca e obisnuit cu picaturi de nas medicamentoase,insa pe astea le folosesti maxim 5 zile,cele pe baza de apa de mare putand fi folosite la discretie fara contraindicatii.
aici folosim sterimar,si din fericire pentru mine,ia singurel sprayul si isi pune in nas.picaturi pentru nas,am folosit de 2-3 ori pana acum,asa ca nu e obisnuit
oanalaurisa wrote: Pupici! Daca mai ai si alte intrebari scrie doar,ca citesc si iti raspund.
da,mai am o intrebare,acum am gasit un siropel "bromhexin clorhidrat".il avem tot din tara,anul trecut l-a primit de la doctor,doar ca nu mai stiu exact pentru ce(atunci a avut pneumonie).imi poti spune te rog,exact pentru ce e?si daca il mai pot folosi daca e desfacut(expira abea in 2008)dar e desfacut de mult timp
iti multumesc foarte mult pentru raspuns,si ma bucur enorm ca avem o farmacista printre noi,care intotdeauna e pe faza si te ajuta(cel putin pe mine m-a ajutat mult) pupici |
|
| m-am uitat pe internet si ambroxol este si aici,asa ca la 5,cand se deschide la farmacia..suntem acolo,sa luam ambroxol |
|
| butterfly wrote:  m-am uitat pe internet si ambroxol este si aici,asa ca la 5,cand se deschide la farmacia..suntem acolo,sa luam ambroxol
Medicul intreaba despre tuse tocmai ca sa stie ce sa recomande,pentru ca daca tusea respectiva e una seaca persistenta de mai multe zile atunci degeaba ii da expectorante. Mai fac si ei erori in schimb,nu te gandi ca nu. Si BROMHEXINUL e tot expectorant si daca ai prospect la el poti sa administrezi in functie de greutatea copilului. Sucul de mandarine e binevenit pentru ca contine vitamina C si asta ajuta mult in vindecarea si prevenirea racelilor. Totusi ceaiul cald e cel mai binevenit,poti sa-l combini cu ce vrei tu.
|
|
| oanalaurisa wrote:
Medicul intreaba despre tuse tocmai ca sa stie ce sa recomande,pentru ca daca tusea respectiva e una seaca persistenta de mai multe zile atunci degeaba ii da expectorante. Mai fac si ei erori in schimb,nu te gandi ca nu. Si BROMHEXINUL e tot expectorant si daca ai prospect la el poti sa administrezi in functie de greutatea copilului. Sucul de mandarine e binevenit pentru ca contine vitamina C si asta ajuta mult in vindecarea si prevenirea racelilor. Totusi ceaiul cald e cel mai binevenit,poti sa-l combini cu ce vrei tu.
am inteles multumesc mult inca odata si te pupic |
|
| butterfly wrote:  m-am uitat pe internet si ambroxol este si aici,asa ca la 5,cand se deschide la farmacia..suntem acolo,sa luam ambroxol
Vezi ca ti-am scris si la topicul cu imunitatea la copii si inca ceva: da,daca bromhexinul nu e expirat poate fi folosit si daca a fost desfacut,doar sa nu fi fost tinut in conditii necorespunzatoare,adica in umiditate,caldura etc.
|
|
| nu a fost tinu la caldura si mai am o intrebare.am luat ambroxol de aici,dar nu e in forma de picaturi,ci siropel.pentru copii sub doi ani trebuie 2,5ml/2 ori pe zi,iar peste 2,5 ml/3 ori pe zi.ce zici de asta?eu am cumparat si le-am si dat odata.de la farmacie mi-au spus ca doar asa exista |
|
|