Turnul Eiffel
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Saturday, August 10, 2013 8:53 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este o constructie din otel realizata de arhitectul Gustave Eiffel. Situat in zona Champs de Mars,in apropierea Senei,Turnul Eiffel a devenit un simbol al orasului Paris,fiind cel mai vizitat si cunoscut obiectiv turistic din lume.

Turnul Eiffel are o greutate aproximata la 10100 tone,cu o inaltime de 324 metri(aproximativ 81 de etaje ale unei cladiri normale). constructia a fost terminata in anul 1889.

Primul si cel de al doilea nivel sunt accesibile pe scari sau cu liftul in timp ce la nivelul al treilea se poate ajunge numai cu liftul.De pe platforma superioara se poate admira Parisul,o priveliste incantatoare,care nu trebuie ratata daca va aflati in Paris.

Turnul Eiffel are doua restaurante. Unul la nivelul 1 si unul mult mai scump si pretentios - Jules Verne la nivelul 2. Cel din urma este accesibil prin intermediul unui lift propriu.

Pentru a ajunge la Turnul Eiffel:
- metroul pana la una din statiile Bir-Hakeim, Trocadero sau Ecole Militaire
- sau cu trenul RER pe linia C pana la statia Champs de Mars - Tour Eiffel
- sau cu unul dintre autobuzele 42, 69, 72, 82 sau 87

Vedere noaptea din Tour Eiffel (sper sa invat si eu sa fac fotografii superbe pe timp de noapte ras)

Bilete online se pot lua si de aici:

http://ticket.toureiffel.fr/

Pentru 2 adulti, pana la nivelul 2, pretul este de 17 euro, iar pana la ultimul nivel pretul este de 29 euro.
raly
Scris: Saturday, October 11, 2014 10:28 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Turnul Eiffel in viziunea mea hearts hearts

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.