|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| 7-da-i misiuni de indeplinit.lasa-l sa se simpte raspunzator de ceva,asa va invata si ca matur sa stie sa-si rezolve problemele si incurajati-l ca este in stare sa le duca la bun sfarsit. Il va face sa aiba incredere in el si asta este foarte important ptr orice copil dar mai ales ptr copii ADHD. 8-incercati sa vedeti si sa descoperiti ceva in care copilul vostru este bun si incurajati-l din ce in ce mai mult.Oshry este bun la matematica cu cat il incurajez cu atat vad ca invatza singur ,inainteaza singur cu mult mai repede decat copii din clasa lui el deja o ajunge pe Eden ...deci materie de clasa a patra...deci i-am dat incredere ca este bun in ceea ce-i place...asta este doar un exemplu dar copilul poate fi bun la baschet,la pictura nu conteaza la ce ...la spalat vasele incurajati-l ca el o face cel mai bine . 9-vorbiti si cu ceilalti membri ai familiei frati ,bunici despre ADHD.Astfel vor intelege de ce are nevoie acest copil si cum vor putea sa-l ajute ...fiindca altfel el maI TOT TIMPUL VA FI UN COPIL NEASTAMPARAT,needucat sau alintat prea tare sau cel putin asa il vad cei din jur. 10-incearcati sa construiti impreuna un "tabel al comportamentului" ajuta enorm ptr schimbarea comportamentului si asta la toti copii in general pacat ca nu pot sa vi-l arat fiind scris in ebraica dar imi este de un maaare ajutor cu Oshry -un ultim sfat care ma ajuta si pe mine sa fiu calma si sa nu ma innervez este somnul...in ziua de astazi copii nu mai dorm atat cat ar trebui si deci sunt mult mai agitati ,mai nervosi si le scade nivelul de concentrare in tot ceea ce fac. |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 1/15/2016 Mesaje: 1
| Buna seara. Ma bucur sa constat ca am cu cine sa impartasesc din universul meu "agitat". Am doi baietei, 7 si 4 ani. Cel mare are ADHD. Facem terapie comportamentala la psiholog, ii dau suplimente de minerale si.. mergem inainte. La scoala are rezultate bune, insa pot spune ca e greu. Opozitionismul lui mi se pare cel mai crunt. Cu metodele psihologilor am reusit sa il aducem pe linia de normalitate. Sta in banca, scrie, citeste, socoteste, insa fiecare zi e o supriza din cauza impulsivitatii. Recunosc ca face eforturi imense pentru a asimila cunostintele la nivelul copiilor tipici din cauza deficitului de atentie. Sper intr-o minune, insa psihiatrii de aici nu prescriu decat Stratera :( . Eu asa ceva nu pot administra copilului. Exista alta alternativa in Romania? |

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| maria_andi wrote:... Sta in banca, scrie, citeste, socoteste, insa fiecare zi e o supriza din cauza impulsivitatii. Este baiat, da-l la un sport care sa-l "sece" de energie! Este cea mai simpla si mai naturala solutie. |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Maria, daca spui ca tine pasul la scoala si ca l-ati pus pe linia de plutire, de ce te mai gandesti la medicamentatie? Mergeti in continuare pe aceeasi linie ca se pare ca ceea ce faceti, faceti bine; se spune ca in jurul varstei de 10 ani isi inteleg problemele si incep sa si le controleze mai eficient.
... Iar eu stiu ca un medic bun si cu capul pe umeri recomanda medicamente - deci nu suplimente - doar celor care nu pot fi controlati - si deranjeaza total bunul mers al orelor, de ex. - sau celor care nu se pot concentra chiar deloc astfel incat nu asimileaza la scoala si nu tin pasul cu ceilalti.
Acum... nah... cu opozitionismul si cu impulsivitatea va veti confrunta toata viata, cu diferenta de care spuneam mai sus. Probabil ca ai citit/ ti s-a spus sau stii deja ca daca au parte de o indrumare potrivita - fermitate, program, rutina, reguli, sustinere, cresterea stimei de sine, etc... - ajung adulti perfect functionali desi pana ajungeti acolo ramai tu fara resurse, nervi si rabdare.
Succes! |

| aurishta wrote: Este baiat, da-l la un sport care sa-l "sece" de energie! Este cea mai simpla si mai naturala solutie.
Daca are numai problema de hiperactivitate sportul ajuta foarte mult in schimb daca are si probleme de concentrare aici este cu mult mai complicat. |

| maria_andi wrote:Buna seara. Ma bucur sa constat ca am cu cine sa impartasesc din universul meu "agitat". Am doi baietei, 7 si 4 ani. Cel mare are ADHD. Facem terapie comportamentala la psiholog, ii dau suplimente de minerale si.. mergem inainte. La scoala are rezultate bune, insa pot spune ca e greu. Opozitionismul lui mi se pare cel mai crunt. Cu metodele psihologilor am reusit sa il aducem pe linia de normalitate. Sta in banca, scrie, citeste, socoteste, insa fiecare zi e o supriza din cauza impulsivitatii. Recunosc ca face eforturi imense pentru a asimila cunostintele la nivelul copiilor tipici din cauza deficitului de atentie. Sper intr-o minune, insa psihiatrii de aici nu prescriu decat Stratera :( . Eu asa ceva nu pot administra copilului. Exista alta alternativa in Romania?
Daca are rezultate bune la invatatura si se poate controla si nu deranjeaza pe ceilalti in timpul orelor nu ai de ce sa-i dai medicamente continua ceea ce faci cu el incearca sa-l ajuti si tu unde vezi ca are nevoie acasa si doamne ajuta in continuare.Terapie cu un psiholog bun da rezultate foarte bune la un copil impulsiv.Incearca si terapia cu caii daca ai unde prin zona este excelenta ptr copii impulsivi. |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 3/1/2016 Mesaje: 13
| shirel wrote:Fiind la inceput de tratament si pana organismul intelege ce se intampla cu el va avea astfel de starii...Oshry al meu nu a avut mai nimic in afara de putine dureri de burta.Ma gandesc la el si asta vei vedea si tu pe parcurs sa nu fie putin c-am mult ..nu stiu cate grame are pastila pe care o ia baiatul tau dar foarte tare difera de la un copil la altul.Ai grija cu somnul inca nu trebuie sa te ingrijorezi dar urmarestei comportamentul.Acuma poate treci si tu la topicul celalalt cu ADHD ca sa fim cu toti impreuna si asa pot si alti parinti sa mai invetze din experientzele noastre.Ma bucur tare ptr voi ca i s-a schimbat comportamentul..spun cu mans pe inima ptr copii care au cu adevarat nevoie sau mai bine spus creierul lui are nevoie ..tratamwntul medicamentos face minuni.
Gata. Am intrat oficial in club si voi continua aici.
Azi e a 3-a zi si e din ce in ce mai bine. Doza initiala (2 saptamani) e de 10 mg. Dupa 2 saptamani, se va urca la 18 mg, iar dupa inca 2 saptamani, la 20. In final, se va stabii la 25. Primele 3 luni sunt de proba, de acomodare. Vom vedea si cu pofta de mancare cum o vom duce. Ieri si azi i-am facut ce ii place mai mult si a mancat bine. E incredibil cum poate sa gandeasca altfel, mai asezat, mai pacifist, mai matur, mai frumos. E incredibil cum poate sa scrie tot la scoala, sa stranga dupa el fara sa-i spun si sa se limiteze la boacane marunte. E incredibil sa-mi vad copilul normal, dupa atata timp. Acum consider ca e o problema de perceptie, daca inainte nici rugat nu-si strangea lego-urile, ori ambalajele dupa ce manca, acum le face ca la carte fara sa-i spun nimic. Dupa masa, isi duce singur farfuria in chiuveta. Deci el stia ce are de facut si nu o facea. Oare pentru ca voia imediat sa se apuce de altceva ? Oare pentru ca mereu "se plictisea" ?
Imi povesteste ce s-a intamplat la scoala, de ce crede ca s-a intamplat X chestie. Si-a gasit rabdarea sa vorbeasca, sa explice si mi-e tare drag.
Mai e ceva pana sa se aseze de tot, mai are de recuperat, de renuntat la deprinderi proaste si de creat obceiuri bune, dar am primit amandoi o noua sansa, pentru care sunt recunoscatoare pana la cer si inapoi.
Acum consider ca am pierdut atata timp pretios prin certuri si eforturi inutile... N-as vrea sa mai treaca nimeni prin asa ceva si sper ca nici noi in viitor.
Va voi tine la curent cu evolutia si cu mare drag raman la dispozitia altor parinti care trec prin situatii similare.
|
|

| De mult nu am mai scris pe aici.Oshry a avut ceva probleme cu RETALINA l-a c-am blocat sa fie el insusi si asa acuma incercam alt medicament de cateva luni.Acuma i-a tratament cu Attend 10 mg o pastila si jumatate in fiecare dimineatza si este ok.Nu prea are contraindicatii asa cum avea LA(retalina 20 mg) doar cateodata dureri de cap.Oshry continua sa faca sport si tot felul de alte terapii de colectiv si de socializare in afara scolii.Este un copil foarte destept dar si ciudat in acelasi timp ..nu simpte nevoia de a avea prieteni cu toate ca copii il iubesc si il respect.Acasa este foarte prietenos si cauta mai mereu compania surorilor lui la scoala insa deloc ...nu iese in pauza(din motivul galagiei ,spune el) prefera sa citeasca o carte .Eu as spune ca deja este o obisnuintza de cativa ani si care a fost provocata de tratamentul luat anterior.Are o zi cand invatza la un institut si nu la scoala si acolo merge fara pastila.Binenteles ca nici la sfarsit de saptamana nu i-a pastila Attend. Deodacamdata eu sunt multumita dar sunt mereu in legatura cu scoala si cu doctorii care il trateaza.Avem o singura problema cu un scris foarte dezordonat si imposibil de citit ...asteptam sa primim aprobarea de a scrie cu laptopul la scoala ...dar asta intr-o clasa mai mare.Aici nu au voie sa iti coboare la note fiindca nu ai un scris ordonat si asta este norocul nostru. Fetele mai astep povestiri si vesti de la copii vostri. |
|
|