trucuri de uitat suzeta
Subiectul anterior · Subiectul urmator
anygher
Scris: Saturday, March 18, 2006 2:32 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Alexiei ii dau suzi numai cand doarme, dar nu o tine tot timpul si noaptea nu se mai trezeste decat o data dar nu e neaparat sa-i dau suzeta. As vrea sa o dezvat acum , insa adoarme mai repede cu suzi. I-am taiat una si a facut o fata.... Nu stiu cum am sa o dezvat , acum ar fi momentul, dar sincer nu stiu cum....
AdrianaC
Scris: Saturday, March 18, 2006 5:21 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Eu pe Alice am dezvatat-o de suzeta pe la 2 anisori. Pana atunci am lasat-o in pace, dar si cand am dezvatat-o a fost foarte brusc. I-am spus pur si simplu "Mami, de azi inainte esti fetita mare si nu mai ai nevoie de suzeta, asta e pentru bebelusi" si nu i-am mai dat-o. Am avut noroc ca a inteles si nici nu a mai cerut-o.

Andrei insa nici nu vrea sa auda de suzeta. Nu ii trebuie si pace.
Cat de diferiti pot fi copiii !
Elia
Scris: Tuesday, March 21, 2006 5:42 AM
Nivel: Guest

Eu am zis ca, daca e posibil, nu ii voi da suzeta fetitei ca john deja a facut 2 ani si inca o mai foloseste detul de mult. Numai ca ea ar suge in continuu, chiar si cand e satula, asa ca i-am dat suzeta ieri, cand am venit acasa si vad ca e foarte fericita cu ea. Nu prea reuseste sa o tina, dar o cauta cand o pierde si catepdata chiar reuseste sa o apuce din nou. Asta e, suzeta se pare ca e u rau necesar in unele cazuri.
stele_pe_cer
Scris: Sunday, March 26, 2006 10:58 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Kiar joi nopate in tren citeam o carte despre educatia/ascultarea de bunavoie a copiului, in care am gasit un paragraf care trata tocmai problema "uitarii" unui lucru de care copilul mai mare (2-3 ani) s-a atasat, lucru care nu se mai potriveste cu statutul lui.

In cazul suzetei sau biberonului, se pare ca functioneaza de minune cam de la 2-3 ani un truc:ii cumperi copilului un lucru mult dorit de el, in skimbul suzetei, de exemplu.Adica, uite, mami iti cumpara ursuletul ala, din vitrima, cu care ma barai la cap de o luna, dar va trebui sa lasam vanzatorului in skimb suzeta, altfel nu ne da ursul acasa.La fel si cu bberonul.

Acum, sa vedem pana cand vom folosi noi suzeta, ca suntem niste fani suzi plans .Voi incerca ca de acum, de la 1 an, sa nu ii mai leg suzeta de gat cu lantisorul decat in cazuri exceptionale(nu mereu, cum faceam pana acum), cand iesim afara sa nu i-o mai dau deloc, dar sa am una de rezerva in rucsac, iar suzi sa o folosim numai la somnul de noapte si dupa mesele de lapte.Dupa mesele de lapte e jale cand indepartez biberonul, iar daca ii dau suzi se linisteste, apoi o arunca singurel.
stele_pe_cer
Scris: Friday, April 7, 2006 12:24 PM
Nivel

fdianamaria wrote:
Ai ajuns la varsta la care puiul tau nu mai are nevoie de suzeta si nici nu mai e sanatos pentru el...cum scapi de ea???

Dar care este varsta asta, ca de cateva zile mi s-a pus o pata crunta pe don'soara "suzi" de nu se poate....doar ca Matei nu simte la unison cu mami cum ca ar fi cazul sa renuntam la suzi....as putea spune ca de cand ne mai ies ceva dintisori (de vreo 3 zile) suntem mai ahtiati dupa ea plans
codruta
Scris: Friday, April 7, 2006 1:49 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
stele_pe_cer wrote:

Dar care este varsta asta, ca de cateva zile mi s-a pus o pata crunta pe don'soara "suzi" de nu se poate....doar ca Matei nu simte la unison cu mami cum ca ar fi cazul sa renuntam la suzi....as putea spune ca de cand ne mai ies ceva dintisori (de vreo 3 zile) suntem mai ahtiati dupa ea plans

eu zic sa-l lasi in ritmul lui, nu-ti fa probleme ca n-o sa se-nsoare cu suzi in gura, o va lasa el cand va fi pregatit pt asta.

eu pe medeea abia am invatat-o cu suzi, deci inca n-am motive s-o dezvat. Obisnuia sa adoarma la san si eram eu pe post de suzi. La inceput o scuipa scurt de firbeam pe biata suzi si de 10 ori pe zi, dupa ce-o gaseam pe josbanghead Acum s-a obisnuit dar nu plange dupa ea, mai mult i-o dau eu ca sa-i inchid gurita.
Miri
Scris: Friday, April 7, 2006 2:04 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Sara s-a invata sa adoarma cu suzi in gura, apoi o lasa sa cada.Toata noaptea doarme fara ea,doar spre dimineata,ca sa mai doarma un pic(se trezeste de la 7!plans )i-o bag in gurita cind incepe sa se agite!yes
taki
Scris: Friday, April 7, 2006 2:36 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

De la cate luni se poate introduce suzeta in guritza copilului???

Am vazut suzete pe care scriau ca pot fi folosite de nou nascuti, 0 luni . uff oare
georgy_adinutza
Scris: Friday, April 7, 2006 2:44 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Adina avea 10 zile cand a luat-o pe suzi , ceri cea mai mica suzi ptr nou nascuti ...flowers
stele_pe_cer
Scris: Friday, April 7, 2006 11:04 PM
Nivel

taki wrote:
De la cate luni se poate introduce suzeta in guritza copilului???

Am vazut suzete pe care scriau ca pot fi folosite de nou nascuti, 0 luni . uff oare

Din prima zi de viata.Dar, daca copilul este alaptat la san, cica e bine s anu i-o dai....eu nu am stiut de lucrul asta plans ...

Eu imi fac griji ca in septembrie vom merge la cresa, si daca va fi la fel de dependent de suzi, parca nu imi vine sa il vad cu suzi a nostra balita de alt copil, si pe Matei cu cine stie ce nenorocire de suzeta microbita de la altul plans ...macar de l-as face sa nu o mai ceara....
Kiki
Scris: Tuesday, April 25, 2006 11:34 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

De vreo doua zile si David s-a indragostit rau de suzi. O fi de la dinti ma gandesc. momentan e bine ca sta cu ea in gurita ca sa nu mai bage oric in gurita. S-a prins si el ca pe langa suzi nu mai intra nimic si nu mai incearca, dar cand e fara suzi, se bat turcii la gura lui...hohot
Rody
Scris: Monday, June 12, 2006 11:17 AM
Nivel

Inregistrat: 6/10/2006
Uiiii,ce bune sunt aceste imformati.Si noi trebuie sa scapam de suzeta,dar inca nu stiu cum sa procedezbanghead
mama_Sonyei
Scris: Monday, June 12, 2006 1:01 PM
Nivel

Inregistrat: 2/24/2006
Si Sonya a avut o perioada de vreo 2 luni sau chiar mai bine (dupa 1 an jumate) cand cauta toate suzetele si nu voia sa se desparta de ele nici cand era treaza si se juca cu altele... cred ca era din cauza ca o deranja gingia si simtea nevoia sa roada ceva. Dupa perioada asta pur si simplu nu a mai vrut suzi sub nici un chip - asa ca de vreo doua luni suzetele se usuca la soare in bufet (nici macar peste noapte nu mai adoarme cu suzi).

Inainte de astea doua luni nu prea folosea suzi decat la somn - rontaia la ea pana adormea. Iar suzi i-am dat-o pe la 3 - 4 luni cand a venit frigul si trebuia sa o scot afara si ea dormea cu gurita deschisa.

Cu biberonul o sa mai avem de furca - nu il folosim decat la laptic, dar daca ii dau laptele in altceva nu bea decat 2-3 inghitituri si gata uff , asa ca inca mai folosim, desi am inteles ca nu e bine pentru dentitie... Oricum, ne spalam pe dinti ca sa nu facem carii de biberon/suzeta, dar se pare ca se si deformeaza mandibulele si dintisorii cresc stramb (desi folosim suzete si tetine ortodontice) de la prea mult supt...
Kiki
Scris: Saturday, October 28, 2006 10:47 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Am scapat de suzeta yes yes yes Nu o mai vrea nici la nani, nici macar la plimbare afara....o scuipa imediat. Nu am facut nimic special pentru asta, el s-a decis ca e baiat mare pentru suzeta! ras
Maria & Mario
Scris: Saturday, October 28, 2006 10:50 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Bravo, Dav ! Esti cavaler cu acte , de'acum inainte ! ras cool
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.