trecerea de la mancare pasata la mancare normala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
ioanacrina
Scris: Friday, October 4, 2013 10:37 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/4/2013
Buna, eu am un baietel de 1 an si doua luni si nu vrea sa manance mancarea decat pasata cu blender, as vrea sa il desvat dar nu vrea. Vreau sa precizez faptul ca Edward, are 4 dintisori si acum iese cel de=al cincilea, nu prea are cu ce mesteca
Mesele lui zilnice consta in urmatoarele:
la 8.30 cand se trezeste cam 150 ml lapte NAN3
pe la 10.30-11.00 piure de fructe:banana cu melon sau piersica, para sau alte fructe si biscuiti
la 12 somn cam trei ore jumate patru
pe la 16.30-17 depinde de cat doarme piure de supa cu legume si carnita de pui, legumele ori sunt din supa, ori le fac in babycook la aburi, nu i le plac le mananca tare greu; nu stiu ce sa mai incerc sa ii dau sa ii placaArgue
pe la ora 19 bea 210 ml lapte
pe la ora 21 cereale cu lapte, dar si acelea le iau prafuri si le dizolv
daca somnul la amiaza e mai scurt din diferite motive, atunci mai ii dau doua mere stoarse, sucul
intre mese mai primeste ceai
astept pareri si sugestii
bereea
Scris: Friday, October 4, 2013 10:39 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Trecerea de la mancarea pasata la cea normala se face treptat.Intr-o prima etapa se toaca totul foarte mic, apoi mai mare si tot asa.
TatyKS
Scris: Tuesday, October 8, 2013 5:38 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Eu am renuntat sa bleduiesc massa de legume de la 8-9 luni , odata cu aparitia primilor dintisori . Am inceput sa-i pisez cu furculita toate legumele si carnita cu cutitul. Fructele le fac in continuare cu blender-ul , dar papa si asa singurel. Este musai sa mestece singurel , chiar daca are doar 1-8 dintisori . Noi acum avem 8 dintisori. Pofta buna piticilor.
koko2008
Scris: Monday, October 14, 2013 8:06 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Noi am renuntat la blender pe la 7 luni . Robert papa acum si fructe intregi din manuta lui.
Mancarica o pasam cu furculita si acum papa cubulete . Avem 8 dintisori.
TatyKS
Scris: Friday, October 18, 2013 10:50 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
koko2008 wrote:
Noi am renuntat la blender pe la 7 luni . Robert papa acum si fructe intregi din manuta lui.
Mancarica o pasam cu furculita si acum papa cubulete . Avem 8 dintisori.

Si eu ii dau mere sa rontaie siingurel , dar nu am renuntat la masa de piure fructe de la 10 . Pupici mancaciosului.Cheek Kiss
marmotzel
Scris: Tuesday, November 5, 2013 4:07 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/16/2012
Buna!
Si pitica mea tot pasat vrea, are 1 an. Daca prinde vreo bucatica mai mare se face ca-i vine sa vomite. Tare mi-as dori sa renuntam la blender dar... are 3 dintisori crescuti si unul de abia iesit.
Ca sa se obisnuiasca am inceput sa-i dau sa rontaie paine, biscuite, mar, morcov... pana acum nu am inregistrat progrese dar continuam :)
Mamicilor, mai aveti si alte idei pentru a face mai usoara adaptarea bebeilor cu mancarea solida?
Multumesc!

bulibuli
Scris: Tuesday, November 5, 2013 5:34 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Si la noi a fost dificil, a durat mai mult din cauza ca eu il invatam in cateva zile sa pape nepasat, cum ramanea cu bunica ii dadea pasat... dar m-am tinut pe pozitii, in cele din urma am ascuns blenderul. Ce-i drept avea toti incisivii si un rand de maselute deci nu avea "scuze" sa nu pape nepasat. Nu am folosit un truc neaparat, dar am vazut ca e pregatit deoarece rontaia singur si manca ceea ce-i placea f mult nepasat (ex. cartofi prajiti, biscuiti, pepene, mar etc.) si numai cand avea el chef se "ineca" cu bucatelele mai mari... asa ca i-am inlocuit mancarea treptat, intai pasata la furculita/ razatoare mare apoi taiata cubulete, si nu i-am oferit alternativa...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.