|
Nivel: Membru
Inregistrat: 10/4/2013 Mesaje: 1
| Buna, eu am un baietel de 1 an si doua luni si nu vrea sa manance mancarea decat pasata cu blender, as vrea sa il desvat dar nu vrea. Vreau sa precizez faptul ca Edward, are 4 dintisori si acum iese cel de=al cincilea, nu prea are cu ce mesteca Mesele lui zilnice consta in urmatoarele: la 8.30 cand se trezeste cam 150 ml lapte NAN3 pe la 10.30-11.00 piure de fructe:banana cu melon sau piersica, para sau alte fructe si biscuiti la 12 somn cam trei ore jumate patru pe la 16.30-17 depinde de cat doarme piure de supa cu legume si carnita de pui, legumele ori sunt din supa, ori le fac in babycook la aburi, nu i le plac le mananca tare greu; nu stiu ce sa mai incerc sa ii dau sa ii placa pe la ora 19 bea 210 ml lapte pe la ora 21 cereale cu lapte, dar si acelea le iau prafuri si le dizolv daca somnul la amiaza e mai scurt din diferite motive, atunci mai ii dau doua mere stoarse, sucul intre mese mai primeste ceai astept pareri si sugestii |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Trecerea de la mancarea pasata la cea normala se face treptat.Intr-o prima etapa se toaca totul foarte mic, apoi mai mare si tot asa. |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Eu am renuntat sa bleduiesc massa de legume de la 8-9 luni , odata cu aparitia primilor dintisori . Am inceput sa-i pisez cu furculita toate legumele si carnita cu cutitul. Fructele le fac in continuare cu blender-ul , dar papa si asa singurel. Este musai sa mestece singurel , chiar daca are doar 1-8 dintisori . Noi acum avem 8 dintisori. Pofta buna piticilor. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Noi am renuntat la blender pe la 7 luni . Robert papa acum si fructe intregi din manuta lui. Mancarica o pasam cu furculita si acum papa cubulete . Avem 8 dintisori. |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| koko2008 wrote:Noi am renuntat la blender pe la 7 luni . Robert papa acum si fructe intregi din manuta lui. Mancarica o pasam cu furculita si acum papa cubulete . Avem 8 dintisori.
Si eu ii dau mere sa rontaie siingurel , dar nu am renuntat la masa de piure fructe de la 10 . Pupici mancaciosului. |
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/16/2012 Mesaje: 38
| Buna! Si pitica mea tot pasat vrea, are 1 an. Daca prinde vreo bucatica mai mare se face ca-i vine sa vomite. Tare mi-as dori sa renuntam la blender dar... are 3 dintisori crescuti si unul de abia iesit. Ca sa se obisnuiasca am inceput sa-i dau sa rontaie paine, biscuite, mar, morcov... pana acum nu am inregistrat progrese dar continuam :) Mamicilor, mai aveti si alte idei pentru a face mai usoara adaptarea bebeilor cu mancarea solida? Multumesc!
|
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Si la noi a fost dificil, a durat mai mult din cauza ca eu il invatam in cateva zile sa pape nepasat, cum ramanea cu bunica ii dadea pasat... dar m-am tinut pe pozitii, in cele din urma am ascuns blenderul. Ce-i drept avea toti incisivii si un rand de maselute deci nu avea "scuze" sa nu pape nepasat. Nu am folosit un truc neaparat, dar am vazut ca e pregatit deoarece rontaia singur si manca ceea ce-i placea f mult nepasat (ex. cartofi prajiti, biscuiti, pepene, mar etc.) si numai cand avea el chef se "ineca" cu bucatelele mai mari... asa ca i-am inlocuit mancarea treptat, intai pasata la furculita/ razatoare mare apoi taiata cubulete, si nu i-am oferit alternativa... |
|
|