Nivel: Membru
Inregistrat: 2/1/2008 Mesaje: 44
| buna ziua!sunt intr-o situatie un pic incurcata,si anume:acum sunt in cic si sunt insarcinata din nou.cand ar trebui sa nasc primul copil va avea 1 an si 7 luni.stiu ca se poate trece dintr-un cic in celalalt,dar nu stiu cum ramane cu cele 42 de zile de concediu postnatal obligatoriu.trebuie obligatoriu sa le mai iei ,sau pur si simplu treci din primul cic in al doilea?daca da,ce formalitati trebuiesc urmate?ce acte,unde trebuie depuse etc?o alta problema ar fi urmatoarea:primul copil l-am nascut in alt judet,unde am si facut dosarul pt cic1,iar acum locuiesc in constanta.ma gandesc ca imi vor trebui anumite acte justificative de la primul dosar,deci va trebui sa ma duc tocmai in suceava.banii ii primesc pe card,deci nici cupon cu un nr de dosar sau altceva nu am.toate actele se afla la primul dosar.daca poate cineva sa imi spuna concret ce trebuie sa fac in situatia aceasta,va rog sa ma lamuriti.multumesc! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Felicitari!!pentru bebe 2. Intreaba la primarie,ei pot transfera dosarul.Trecerea dintr-un C.I.C in altul este posibila.Dar nu vei lua indemnizatia la amandoi copilasi deodata . |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
|         |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
|         |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
|
Nu mai pune codul in mesaj, ci la semnatura. |
|

| inger7 wrote:Felicitari!!pentru bebe 2. Intreaba la primarie,ei pot transfera dosarul.Trecerea dintr-un C.I.C in altul este posibila.Dar nu vei lua indemnizatia la amandoi copilasi deodata . multumesc pt felicitari.stiu ca nu iau decat pt un copil indemnizatia.nu asta ma interesa ci pur si simplu cum fac trecerea dintr-un cic in altul.pasii pe care trebuie sa ii fac.asta e problema mea |
|

| tumpika wrote:multumesc pt felicitari.stiu ca nu iau decat pt un copil indemnizatia.nu asta ma interesa ci pur si simplu cum fac trecerea dintr-un cic in altul.pasii pe care trebuie sa ii fac.asta e problema mea
Mi-e mi sa intamplat asa,am terminat concediul de crestere copil pana la 2 ani cu baietelul meu,apoi am ramas insarcinata,am mers la servici si am lucrat pana la 5 luni,apoi am avut probleme cu sarcina,col deschis,hemoragii;am stat internata cu tratament in maternitate in trei reprize ,timp in care am avut concediu de risc maternal,pana am intrat in prenatal si apoi in concediu de crestere copil pana la 2 ani. tumpika,cred ca ai toate drepturile si la indemnizatia celui de-al doilea copilas,la finalizarea concediului pentru primul si primesti indemnizatia din urma lunilor de la care sa nascut al doilea copilas.In cate luni esti insarcinata? |
|

| Intreb ca sa te pot lamuri |
|

| inger7 wrote:Mi-e mi sa intamplat asa,am terminat concediul de crestere copil pana la 2 ani cu baietelul meu,apoi am ramas insarcinata,am mers la servici si am lucrat pana la 5 luni,apoi am avut probleme cu sarcina,col deschis,hemoragii;am stat internata cu tratament in maternitate in trei reprize  ,timp in care am avut concediu de risc maternal,pana am intrat in prenatal si apoi in concediu de crestere copil pana la 2 ani. tumpika,cred ca ai toate drepturile si la indemnizatia celui de-al doilea copilas,la finalizarea concediului pentru primul si primesti indemnizatia din urma lunilor de la care sa nascut al doilea copilas.In cate luni esti insarcinata? in 5 luni.pe 20-21 martie ar trebui sa nasc.dar vreau sa ma informez din timp ca sa nu am probleme.oricum mersi pt raspunsuri. |
|

| tumpika wrote:buna ziua!sunt intr-o situatie un pic incurcata,si anume:acum sunt in cic si sunt insarcinata din nou.cand ar trebui sa nasc primul copil va avea 1 an si 7 luni.stiu ca se poate trece dintr-un cic in celalalt,dar nu stiu cum ramane cu cele 42 de zile de concediu postnatal obligatoriu.trebuie obligatoriu sa le mai iei ,sau pur si simplu treci din primul cic in al doilea?daca da,ce formalitati trebuiesc urmate?ce acte,unde trebuie depuse etc?o alta problema ar fi urmatoarea:primul copil l-am nascut in alt judet,unde am si facut dosarul pt cic1,iar acum locuiesc in constanta.ma gandesc ca imi vor trebui anumite acte justificative de la primul dosar,deci va trebui sa ma duc tocmai in suceava.banii ii primesc pe card,deci nici cupon cu un nr de dosar sau altceva nu am.toate actele se afla la primul dosar.daca poate cineva sa imi spuna concret ce trebuie sa fac in situatia aceasta,va rog sa ma lamuriti.multumesc!
Tinand cont ca postnatalul tau ar trebui sa fie in perioada in care esti deja in cic, nu mai este necesar sa-l iei dupa ce bebe 1 face 2 ani (postnatalul=concediu pentru lauze, deci 40 zile exact dupa ce ai nascut). Cu alte cuvinte, treci direct din cic 1 in cic2 pana implineste 2 ani si bb2. Pentru al doilea cic trebuie sa faci iar dosar- atunci vei afla si daca e cazul sa te deplasezi la Suceava pentru acte (tu oricum esti in evidenta lor). |
|

| inger7 wrote:tumpika,cred ca ai toate drepturile si la indemnizatia celui de-al doilea copilas,la finalizarea concediului pentru primul si primesti indemnizatia din urma lunilor de la care sa nascut al doilea copilas.In cate luni esti insarcinata?
Eu stiu ca nu primesti nimic din urma pentru al doilea copil daca intri dintr-un cic in altul, chiar daca o faci mai tarziu- cand bebe are deja cateva lunite. "Cic-urile" nu se suprapun. |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Mihai s-a nascut cand avea Larisa 1 an si 8 luni,eu nu am facut nimic complicat,mi se pare ca doar o cerere la servici pentru prelungirea concediului de crestere a copilului,bani am primit incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut el,numai pentru el,pentru Larisa doar alocatia. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Eu cand am intrat in CIC pentru Mihnea Denisa avea 1 an. Actele de depus sunt cam aceleasi, doar in in loc de adeverinta de la servici ca am lucrat/realizat venituri profesionale in ultimele 12 luni am avut adeverinta ca sunt in CIC pentru primul copil - ca si asta se considera perioada asimilata, si le-am prezentat si decizia prin care mi se acorda CIC. |
|

| kali wrote:
Eu stiu ca nu primesti nimic din urma pentru al doilea copil daca intri dintr-un cic in altul, chiar daca o faci mai tarziu- cand bebe are deja cateva lunite. "Cic-urile" nu se suprapun.
Dar daca trec cateva luni bune pana se finalizeaza cic-ul primului copilas,al doilea nu ia indemnizatia completa? |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| inger7 wrote:Dar daca trec cateva luni bune pana se finalizeaza cic-ul primului copilas,al doilea nu ia indemnizatia completa?
pentru primul copilas nu se mai ia indemnizatie deloc din momentul in care se naste al doilea. |
|
|