Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Pentru intarirea radacinii parului: -2 galbenusuri -6 linguri ulei de masline -sucul de la 1/2 lamaie -ceai din radacini si frunza de urzici{se clocoteste apa se adauga urzica,se mai clocoteste pana scade la jumatate cantitatea de apa ;apoi se lasa sa se racoreasca,altfel risti ca galbenusul sa se faca "zdrente"}
Intr-un lighean;Galbenusurile se bat,se adauga uleiul,se amesteca din nou,apoi se adauga zeama de lamaie,apoi se adauga ceaiul de urzici,se amesteca din nou;iar cu capul aplecat se inmoaie si se maseaza parul si pielea capului,timp de 5 minute cu acest amestec.Apoi spalati parul cu sampon de bebe si clatiti parul cu apa calduta ,parul nu se usuca cu feonul si la stergere sa aveti un prosop inchis la culoare,pentru ca urzica pateaza.De trei ori pe saptamana este indicata aceasta procedura.Parul va devenii mai lucios,moale,usor de pieptanat,nu se mai rupe asa usor si prinde o culoare frumoasa castaniu-roscat. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Super, ingeras |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Am incercat si confim. Eu am mai adaugat miere. Este un pic lipicios dar merita efortul. |
|
| Da?Super o incerc si cu miere
Cu miere stiu un tratament Flori de cimbru{de camp},cam 30 se pun in apa clocotita {cam 2 litri}cu sucul de la jumate de lamaie;se lasa sa se raceasca si se adauga 10 linguri de miere,se amesteca si se inmoaie parul,apoi se infasoara capul intr-un prosop,dupa 15 minute se clateste parul si se samponeaza;parul devine lucios si fara matreata
Edit:de asemenea acest tratament se aplica si copiilor care au cojite in cap |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| multumesc Ingeras esti o dragutza!!!!!!!!!!fac si eu si dupaia va zis finalul!! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/5/2008 Mesaje: 766
| pentru stimularea cresterii parului
Tinctura de ardei iute
Ardeiul iute se toaca marunt, se pune intr-un borcan pana la un sfert din volumul acestuia, dupa care se completeaza cu alcool. Se lasa la macerat 12 zile, dupa care se filtreaza prin tifon si se pune in sticlute, inchise la culoare. Se fac frictionari la radacina parului, o data pe zi, cu solutia obtinuta din o lingurita din aceasta tinctura si 2-3 lingurite de apa. Frictionarea se face vreme de 10 minute, energic, dar cu blandete. Se gaseste si la mag. naturiste.
Secretul tincturii de ardei iute este ca favorizeaza o circulatie a sangelui extrem de intensa, precum si o activare a metabolismului local, care va atrage dupa sine o crestere a parului chiar si in locurile unde initial disparuse. Dezavantajul tratamentului este ca produce o anumita senzatie de arsura.
ps: este incercata si da rezultate f bune..insa "baba la frumusete sufera" |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| sunt super retetele |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| mariutza_mea wrote:pentru stimularea cresterii paruluiTinctura de ardei iute Ardeiul iute se toaca marunt, se pune intr-un borcan pana la un sfert din volumul acestuia, dupa care se completeaza cu alcool. Se lasa la macerat 12 zile, dupa care se filtreaza prin tifon si se pune in sticlute, inchise la culoare. Se fac frictionari la radacina parului, o data pe zi, cu solutia obtinuta din o lingurita din aceasta tinctura si 2-3 lingurite de apa. Frictionarea se face vreme de 10 minute, energic, dar cu blandete. Se gaseste si la mag. naturiste. Secretul tincturii de ardei iute este ca favorizeaza o circulatie a sangelui extrem de intensa, precum si o activare a metabolismului local, care va atrage dupa sine o crestere a parului chiar si in locurile unde initial disparuse. Dezavantajul tratamentului este ca produce o anumita senzatie de arsura. ps: este incercata si da rezultate f bune..insa "baba la frumusete sufera"
este recomandata si pentru copii? |
|
| m-am dat si eu o data cu galbenusuri pe par si cand sa clatesc am uitat sa folosesc apa usor calduta .M-am clatit cu apa fierbinte.Sa va sopun ce mirosea de la mine a oua clocite? |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/5/2008 Mesaje: 766
| bereea wrote:
este recomandata si pentru copii?
nu stiu, dar cred ca de pe la 7-8 ani merge...mai devreme nu as recomanda pt ca au pielea capului sensibila.. |
|
| am inteles, multumesc |
|
| Ridichea este foarte importanta pentru par ,deoarece contine majoritatea elementelor chimice necesare acestuia,in mod special cantitati insemnate de sulf.
Se mixeaza ridichi negre si rosii,ceea ce rezulta se pune intr-un tifon si se stoarce pana iese sucul. Dupa spalare se unge pielea capului si se frectioneaza cu acest suc.
|
|
| Retete pentru toate tipurile de par
Parul uscat-Pregatiti un amestec de pulpa de avocado,un albus si doua lingurite de ulei de masline.Udati parul si ungeti-l cu acest amestec.Acoperiti-l cu o folie de plastic si un prosop timp de 20 de minute.Inlaturati amestecul de pe par si apoi spalati-va parul cu un sampon delicat,de plante. |
|
| Parul gras-Folositi un amestec de galbenus si coniac.Amestecati un galbenus cu 30 ml coniac.Masati parul ud cu acest amestec.Clatiti dupa 10-15 minute,folosind apa cu suc obtinut din 1/2 lamaie si putin otet.
Pot posta niste denumiri de sampoane? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/10/2009 Mesaje: 457
| Inger,si pt par normal??!! |
|
|